Telefon:
0743 032 228
0748 232 029
021 230 3424

RAW-LIFESTYLE

Saptamana Altfel Si Dulciurile Sanatoase Raw Vegan

Ştim deja ca o alimentaţie sănătoasa se construieşte inca din copilărie cu obiceiuri sănătoase.

Aud multi părinţi care spun “Copilul meu nu mănâncă fructe sau legume” sau “Copilul meu nu mănâncă mâncare daca nu primeşte la final o ciocolata”. Practic, părinţii devin in acest caz victimele propriilor lor copii. De teama ca cei mici vor rămâne flamanzi, părinţii ii hranesc in funcţie de “poftele” copiilor mai mult sau mai putin sănătoase. Este trist, dar adevărat. La fel ca in orice alt aspect, obişnuinţa si educaţia alimentara se învăţa. Si cu cat este mai mic, cu atât este mai uşor pentru un părinte să-i ofere copilului alimente cat mai sănătoase, sa-I creeze obiceiul de a le consuma, de a se bucura de ele. Este de asemenea adevărat faptul ca cei mici “imita” obiceiurile părinţilor. Inclusiv pe cele alimentare. Asta înseamnă ca, daca părinţii au diverse obiceiuri alimentare, copiii le vor prelua cu uşurinţa.

Acum, ca am ajuns la concluzia ca “Sănătatea se Invăţa”, împreună putem induce obiceiuri alimentare sănătoase copiilor noştri. In afara de faptul ca mediul familial este extrem de important, mediul social al copilul este, de multe ori, si mai important. Practic copiii îşi petrec o mare parte din timp la grădiniţă sau la scoală. Si acolo se formează ca viitori adulţi. Iar educaţia alimentara ar trebui sa fie unul din pilonii învăţământului, pentru ca a învăţa sa te hrăneşti sănătos de mic copil te va ajuta sa te dezvolţi frumos si sănătos ca viitor adult. Pentru ca programa actuala a sistemului nostru de învăţământ nu prevede nici măcar un modul despre cum sa ne hrănim sănătos, RawCoco organizează frecvent atât in grădiniţe, cat si in scoli, work-shopuri de dulciuri raw vegan si de sucuri sănătoase.

Din experienta mea de pedagog pot spune ca, de cele mai multe ori, copiii sunt mai receptivi la informaţiile pe care le primesc într-un cadru organizat, cum este grădiniţa sau scoala. Aşa ca, in „Săptămâna Altfel” am răspuns invitaţiei Grădiniţei Ana Lugojana de a fi alături de copiii care învaţă acolo.

In cele 2 zile cât am fost prezenţi acolo, copiii au fost împărţiţi pe grupe de vârstă. Cei mai mici au avut putin peste 1 an, iar cei mai mari, 6 ani. Pentru ca au fost 170 de copii, aceştia au fost împărţiţi pe grupe si workshopul de gătit s-a desfăşurat pe parcursul a 2 zile. Am gătit împreuna bombonele raw vegan sănătoase decorate cu fulgi de cocos, cu susan si cacao si o delicioasa negresa cu seminţe de chia. La final copiii au plecat acasă cu dulciurile pregătite de ei 🙂

Nu cred ca exista bucurie mai mare pe chipul unui copil decât atunci când este implicat într-o acţiune de oameni mari 🙂

Imagini despre cum au învăţat copiii sa facă singuri dulciuri aveti aici:

Saptamana Altfel, Gradinita Ana Lugojana Si Cofetaria Rawcoco

Rawcoco, Saptamana Altfel Si Gradinita Ana Lugojana

Rawcoco Si Dulciuri Raw Vegan La Gradinita Ana Lugojana

Rawcoco La Gradinita Ana Lugojana

Gradinita Ana Lugojana Dulciuri Sanatoase Raw Vegan

Dulciuri Sanatoase La Gradinita Ana Lugojana

Noi, la RawCoco, ne dorim sa împărtăşim cat mai mult din ceea ce facem aici, sa aratam cat de usor se pot face dulciuri raw vegan gustoase si sanatoase si ce beneficii au ele pentru organismul nostru si, din acest motiv, organizam ateliere/evenimente atât cu copii, cat si cu adulţi. Daca doriţi sa venim la voi sa gătim sănătos si sa povestim despre principiile unei alimentatii sanatoase, va rugam sa ne contactati la [email protected] sau nr. de tel: 0748.232.029. Avem atat de multe de povestit, pentru ca sanatatea se invata!

ANCA ITI RECOMANDA

Niciun comentariu

Ce parere ai despre acest articol?

Scrie un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii

Newsletter

Aboneaza-te la ofertele noastre

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Prin inscrierea la newsletterul nostru, sunteti de acord cu Temeni si Conditii, Confidentialitate si Politica Cookies.
Copyright © 2013 - 2021 RawCoco Designed & Developed by WebFuture

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul RawCoco

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Privacy Policy Settings