Telefon:
0743 032 228
0748 232 029
021 230 3424

RAW-LIFESTYLE

Workshop de gătit raw vegan. Bunătăţi de Crăciun cu Anca Alungulesei

Ingrediente

Ingrediente blat:
  • 300 gr fulgi de ovăz
  •  200 gr curmale (hidratate)
  •  50 gr smochine (hidratate)
  •  2 Lg unt cocos
  • Ingrediente cremă:
    • 200 gr nuci româneşti (hidratate)
    • 100 gr miere
    • 30 gr cacao
    • ½ lg scorţişoară
    • ½ lg vanilie

Modalitati de Preparare

Dragilor, săptămâna trecută am avut cel mai aşteptat atelier de gătit raw vegan: Bunătăţi de Crăciun cu Anca Alungulesei. A fost cel mai aşteptat atelier deoarece am preparat împreună cu cursanţii, masa de Crăciun în stil raw vegan. Cu alte cuvinte, am gătit icre, chifteluţe, salata de beouf, sărmăluţe şi cozonac. Toate raw vegan. Dacă nu eşti obişnuit cu conceptul dar mai ales cu gustul, este cam greu să-ţi imaginezi că toate aceste feluri de mâncare pot avea gustul pe care-l ştii.

Masa de CraciunCeea ce pot să spun însă, este că toate aceste feluri de mâncare sunt atât de gustoase încât vei rămâne foarte plăcut surprins. Atât de gust cât şi de uşurinţa cu care putem prepara acest feluri acasă. Iată că, în Ajunul Crăciunului nu ne vom mai petrece o zi întrega în bucătărie, de dimineaţă până seara. Căci, în maxim 3 ore, masa de Crăciun este gata. Şi unde mai pui faptul că, la final, când toată familia va fi mâncat pe săturate toate aceste feluri, niciunul dintre ei nu se va plânge că-l doare burta, că a mâncat prea mult, că se simte balonat. Acesta este doar unul dintre beneficiile alimentaţiei vii. Mănânci pe săturate şi te simţi uşor ca un fulg, plin de energie dar şi de voie bună.

Vă invit să urmăriţi episodul 12 din Mademoiselle Coco, serialul meu online de bucătărie raw vegan să vedeţi cât de bine ne-am simţit, cu mic cu mare, gătind hrana vie. Bineînţeles că succesul celor 4 ore de gătit a fost asigurat de aparatul cu care am pregătit toate feluri de mâncare: blenderul Vitamix. Toţi cursanţii au lucrat extrem de uşor cu aparatul, aşa cum veţi putea observa şi în filmare. Datorită puterii mari de mixare (1200 W) şi a lamelor S acest blender este capabil să mixeze nuci, seminţe cât, fructe, legume dar şi gheaţă. Astfel, cu ajutorul Vitamixului am pregatit toate felurile pentru meniul de Craciun, fara a mai avea nevoie de un alt aparat.

Pentru că ştiu că mulţi dintre voi v-aţi fi dorit să ajungeţi la atelier, să gătim împreună, însă nu aţi reuşit, eu vă las aici cadoul meu de Crăciun: reţeta celui mai bun cozonac raw vegan pe care l-aţi gustat vreodată. Fără zahăr, fără lactoză şi care nu îngrăşa 🙂  Doamnele ştiu ce spun 🙂

Cu această ocazie vă anunţ că acesta a fost ultimul eveniment pe care l-am organizat în acest an. Însă, ne vedem cât de curând, la viitoarele mele ateliere, cu reţete delicioase şi uşor de preparat acasă.

La final de an, vă doresc ca in 2016 să aveţi parte de tot ce este mai bun, sănătate multă, mult mai multă dragoste şi bucurie de viaţă. Iar mie îmi doresc multă inspiraţie căci am multe lucruri în plan în anul ce vine 🙂

Cu drag şi recunoştinţă,

Anca

Reţeta cozonac:Masa de Craciun 1

Mod de preparare:

Se mixează fulgii de ovăz in Vitamix până ce se transformă în făină. Separat, se blenduiesc curmalele, smochinele şi stafidele până ce se devin o pastă asemănătoare cu gemul. Gemul se pune într-un vas separat şi se adaugă progresiv împreună cu untul de cocos peste faina de ovăz.

Blatul format se aşează peste o folie alimentară, in forma de dreptunghi. Deasupra se aseaza crema. Se intinde cu un cutit. La final, se ruleaza si se trage folia deasupra. Se lasa in congelator 2-3 ore si apoi se poate consuma.

ANCA ITI RECOMANDA

Niciun comentariu

Ce parere ai despre acest articol?

Scrie un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii

Newsletter

Aboneaza-te la ofertele noastre
Prin inscrierea la newsletterul nostru, sunteti de acord cu Temeni si Conditii, Confidentialitate si Politica Cookies.
Copyright © 2013 - 2017 RawCoco Designed & Developed by WebFuture

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul RawCoco