Telefon:
0743 032 228
0748 232 029
021 230 3424

RAW-LIFESTYLE

Voi ştiţi ce conţine îngheţata de la colt de strada?

Ingrediente

 • Mango (curăţat de coaja si îngheţat deja): 50 gr
 • Banana (curăţata de coaja si inghetate deja): 100 gr
 • Vanilie: 1 gr (sau un varf de linguriţă)
 • Miere de albine: 5 gr

Modalitati de Preparare

Voi ştiţi ce conţine îngheţata de la colt de strada? Sincera sa fiu nici eu nu ştiam exact pana acum câteva zile. Si nu pentru ca nu m-ar fi interesat ci pentru ca, de vreo 2 ani, nu mai cumpăr îngheţata din comerţ ci îmi prepar acasă sau la RawCoco îngheţată raw vegan.

Dar sa începem cu începutul. Am fost invitata zilele trecute la o petrecere de copii. Toate bune si frumoase, atmosfera minunata, copii frumoşi, zburdalnici si plini de energie. La un moment dat aveam senzaţia ca toţi erau conectaţi la un cablu de alimentare care era băgat in priza. Cred ca cei care au copii stiu despre ce vorbesc aici 🙂 La un moment dat, gazda s-a gândit să-i mai “îmblânzească” si sa le dea o ocupaţie. Prin urmare, le-a adus cate o îngheţată amabalata. Bineînţeles ca au fot serviţi si adulţii. Si pentru ca cei mici erau preocupaţi cu linsul îngheţatei pe bat, mi-au căzut ochi pe ambalajul acesteia. Recunosc, un ambalaj extrem de atrăgător, cu o grafica “apetisanta” care te îmbia parca sa musti cu pofta si nesaţ din ceea ce se ascundea înăuntru. Tot studiind ambalajul cu ochi critic dar si admirativ in acelaşi timp, iată ca am ajuns si la lista de ingrediente. Recunosc. Am citit de 2 ori ingredientele, mecanic, pentru ca nu am înţeles aproape nimic. Lucru valabil la majoritatea produselor din comerţ, pe care le luam de pe raftul supermarketurilor. In fine, ideea principala este ca îngheţata pe care o ţineam in mana si al carei ambalaj îl admirasem cu doar câteva minute înainte, conţinea: lapte praf, zahar si multe E-uri (de unele nici nu auzisem pana atunci). A, si cel mai tare mi s-a părut faptul ca, desi îngheţata din mana mea era de ciocolata, scria acolo negru pe alb: conţinut de cacao 1.3 %. Deci unde se ascundea, de fapt ciocolata?

Acum, in doar câteva cuvinte, iată ce poate conţine îngheţata de la colt de strada. Si de ce este atât de important sa citim eticheta. Cu cat sunt mai multe informaţii necunoscute trecute la ingrediente, cu atât ar trebui sa nu consumam acel lucru.

 • Ingrediente care includ arome artificiale, emulgatori, amelioratori de gust, coloranți și îndulcitori sintetici, agenți de îngroșare și diverși alți aditivi legați de apa care sprijină formarea cristalelor mici de gheață (praf de îngheţată).
 • Lapte praf/aterogene din laptele praf sau lapte de origine vegetala: interzis persoanelor care au intoleranţă la gluten
 • Zahar alb rafinat (indice glicemic foarte ridicat): deci ne ingrasa
 • Aditivi: Ingredienţi marcaţi drept aditivi, coloranţi, falsificatori, excipienţi, aromatizanţi, malţ, conservanţi, amidonul pot fi derivaţi din cereale ce conţin gluten – interzis persoanelor care au intolerant la gluten sau celor cu boala celiaca.
 • Coloranţi – majoritatea nuanţelor vesele pe care le are îngheţata sunt obţinute din coloranţi.
 • E-uri. In legătură cu E-urile, Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor a analizat produsele tip înghețată cu cacao/ciocolată ce se regăsesc pe piața din România. În cadrul studiului au fost analizate 27 de produse. Concluzia: produsele studiate conțin până la 9 E-uri. Iata cateva “arome”:
  • Benzil Acetat: Acest produs chimic este utilizat pentru obținerea gustului de căpșuni în mod artificial. Este, de asemenea, un diluant nitro.
  • Butiraldehid: Acesta este unul din ingredientele ce intră în compoziția latexului și a cimentului cauciucat. Este folosit pentru a potența gustul înghețatei cu alune.
  • Aldehid C-17: Acesta este un fluid care intră adesea în componența colorantilor de anilină, a materialelor plastice și a cauciucului. Ameliorează gustul înghețatei de cireșe.
  • Etil Acetat: Acest ingredient poate provocă boli cronice hepatice, pulmonare și cardiace. Este utilizat pentru obținerea aromei artificale de ananas dar este, de asemenea, folosit și pentru curățarea articolelor din piele și a altor materiale textile.
  • Amil Acetat: Acest produs chimic este utilizat pentru obținerea aromei artificale de banane. În același timp, se folosește în industrie pe post de solvent pentru vopselurile pe bază de ulei.
  • Piperonal: Acest ingredient care se folosește pentru anihilarea păduchilor se folosește și pentru obținerea aromei artificiale de vanilie.

Aceste fiind spune, va întreb sincer: va mai vine să-i cumpăraţi copilului o astfel de îngheţată? Sau vouă va mai este pofta si mai doriţi sa va racoriti setea cu o îngheţată de acest gen? Eu sigur nu mai doresc. Asa ca, m-am dus acasa si mi-am pregatit cea mai sănătoasă îngheţată care exista. Ingheţata raw vegan.Inghetata cu set accesorii kuvings

Acesta îngheţata raw vegan de mango (caci asta mi-am pregatit) poate fi consumata cu încredere atât de diabetici cat si de persoanele care au intolerante (la lactoza, la gluten). Este o inghetata fara zahar, fara conservanti, fara coloranti, fara gluten, fara lactoza si fara E-uri. Si, ce este cel mai important, aceasta inghetata, nu ingrasa. Important de stiut 🙂

Storcator Kuvings presare la receBineînţeles ca pentru a ne putea prepara acasă inghetata raw vegan, avem nevoie si de un aparat pe măsură. Eu îmi pregătesc de fiecare data inghetata cu ajutorul storcatorului Kuvings Presare la Rece. Acest storcător are in dotare si un kit de accesorii special pentru inghetata si smoothie. Datorita tehnologiei inovative, acest aparat păstrează toţi nutrienţii intacţi din fructele pe care le folosesc in reţetă. Aşa ca, stiu ce pun in reţeta mea dar stiu cat din ceea ce pun acolo, se păstrează in produsul final, datorita aparatului.

Punem ingredientele progresiv in storcător si in mai putin de 2 minute inghetata de mango este gata. Va spun este pur si simplu delicioasa.

Sa vedem acum ce conţine inghetata mea de azi: Lapte praf: 0 gr/ Zahar alb rafinat: 0 gr/ Aditivi: 0 gr/ Coloranţi: 0 gr/ E-uri: 0 gr. In schimb este plina de nutrienţi, vitamine si enzime luati direct din fructe. Inghetata raw vegan de mango (la 155 gr) are o val energetica/porţie de 170 gr si un conţinut caloric de 130 Kcal. Mai avem: 1,4 gr proteine/3,5 gr fibre/35,5 gr carbohidraţi/0,5 gr lipide.

Pentru ca nimic nu este întâmplător, iată ca nici participarea mea la petrecerea pentru copii nu a fost o întâmplare. Pentru ca ceva bun a ieşit din asta. Si pentru ca vreau sa va ajut cu mai mult decat cu informaţii si o reţetă sănătoasă, iată ca prietenii mei de la Kuvings au si o promoţie pentru voi. Daca achiziţionaţi aparatul in perioada 17 – 30 august, Setul de accesorii Smoothie si Inghetata este gratuit. Aparatul se poate comanda de aici. Eu zic ca merita investiţia. Pentru ca investim in sanatate, care, de fapt nu are pret♥

Sa aveţi pofte chibzuite si cat mai sănătoase. Daca canicula continua, faceti o oprire pe la noi, la RawCoco, sa va racoriti cu inghetata raw vegan cu mango 🙂 Cu siguranta nu veti regreta!

Pe curând,

Anca

ANCA ITI RECOMANDA

Niciun comentariu

Ce parere ai despre acest articol?

Scrie un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii

Newsletter

Aboneaza-te la ofertele noastre

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Prin inscrierea la newsletterul nostru, sunteti de acord cu Temeni si Conditii, Confidentialitate si Politica Cookies.
Copyright © 2013 - 2020 RawCoco Designed & Developed by WebFuture

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul RawCoco

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Privacy Policy Settings