Telefon:
0743 032 228
0748 232 029
021 230 3424

RAW-LIFESTYLE

Top 3 legume pe care să le consumăm vara

Pe timpul sezonului cald este recomandat să facem o schimbare majoră în alimentația noastră zilnică: să renunțăm la mâncăruri grele, procesate, care se digeră lent (obosind astfel stomacul și întreg sistemul digestiv), și să le înlocuim cu legume și fructe proaspete, care mențin organismul hidratat și-l bombardează cu nutrienți necesari în lupta cu căldura.

Legumele au o multitudine de beneficii, însă astăzi v-am pregătit o listă cu trei dintre cele mai hrănitoare și sănătoase, pe care să le consumați în această vară:

1. Castravetele

Castravetele este o legumă răcoritoare, cu un conținut mare de apă: 96% din toată componența sa. Mai conține o cantitate însemnată de vitamina C și silica, importantă pentru sănătatea țesutului conjunctiv și minunată pentru regenerarea pielii (atât ingerată cât și aplicată local). Iar dacă tot vorbim despre piele, coaja castravetelui conține potasiu, magneziu și fibre, care curăță și dau strălucire tenului și aduc un plus de energie. De asemenea, castravetele este un bun detoxifiant pentru organism și elimină arsurile la stomac.

Informații nutriționale: 100 g de castraveți au 16 kcal, dintre care 0,1 g de grăsimi (0% DZR), 3,6 g de carbohidrați (1% DZR) și 0,7 g de proteine (2% DZR).

2. Ceapa eșalotă

Ceapa eșalotă (cunoscută și ca ai de pădure) are un gust iute mai pronunțat decât cea obișnuită, însă este cea mai bogată în minerale și antioxidanți din toată familia cepelor. Există mai multe tipuri, însă cel mai răspândit este cel lunguieț. Eșalota este bogată în fibre dietetice, proteine, vitamine (A, B6, C), potasiu și mangan și are proprietăți anti-inflamatoare, anti-bacteriale și anti-alergice. Combinația de potasiu, care este vasodilatator, și alicină, care eliberează oxid nitric în organism, este benefică pentru menținerea tensiunii arteriale pe timpul verii.

Informații nutriționale: 100 g de ceapă eșalotă au 72 kcal, dintre care 0,1 g de grăsimi (0% DZR), 17 g de carbohidrați (5% DZR) și 2,5 g de proteine (5% DZR).

3. Vânăta

Vânăta este bogată în nutrienți esențiali pentru organism, cum ar fi fier, calciu, cupru, vitamina dar . În compoziția sa mai găsim și fitonutrienți, precum compuși fenolici (acid cafeic, acid clorogenic) și flavonoide (nasusină), cu proprietăți antioxidante naturale. Studiile au arătat că nasusina este un antioxidant puternic, care protejează celulele creierului de radicalii liberi. Consumul regulat poate reduce nivelul de colesterol rău și riscul de infarct și accident vascular cerebral, însă este contraindicată în caz de gută, artrită, osteoporoză şi alte boli inflamatorii, datorită conținutului ridicat de alcoloizi.

Informații nutriționale: 100 g de vinete au 25 kcal, dintre care 0,2 g de grăsimi (0% DZR), 6 g de carbohidrați (2% DZR) și 1 g de proteine (2% DZR).

ANCA ITI RECOMANDA

Niciun comentariu

Ce parere ai despre acest articol?

Scrie un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii

Newsletter

Aboneaza-te la ofertele noastre

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Prin inscrierea la newsletterul nostru, sunteti de acord cu Temeni si Conditii, Confidentialitate si Politica Cookies.
Copyright © 2013 - 2023 RawCoco Designed & Developed by WebFuture

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul RawCoco

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Privacy Policy Settings