Gazpacho este o supă rece din legume tradițională din Andaluzia (Spania), foarte populară în zilele fierbinți de vară. În afara faptului că este răcoritoare, această supă este bogată în fitonutrienți, are puține calorii și, datorită cantității mari de apă, hidratează organismul.
Spălați ingredientele sub jet de apă rece. Decojiți roșiile, tăiați restul legumelor în bucăți mari și apoi pregătiți blenderul pentru procesarea lor. Noi folosim blenderul Vitamix, cu vasul cu lamă umedă, care nu încălzește alimentele în timpul procesării. Adăugați pe rând toate ingredientele în vazul blenderului, asezonați cu verdețuri, sare, piper și sucul de la o lămâie, apoi procesați timp de 1-2 minute, până obțineți o compoziție omogenă. Dacă doriți ca supa să fie mai subțire, puteți adăuga jumătate de cană de apă rece.
Turnați supa într-un recipient adânc (bol sau pahar) și decorați-o cu castravete și ardei tăiați cubulețe. Poftă bună!
Sursa foto: Shutterstock
Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.
Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.
Pentru a putea descarca suportul de curs si retetarul, introdu mai jos adresa de email cu care ai participat la curs.