Telefon:
0743 032 228
0748 232 029
021 230 3424

RAW-LIFESTYLE

Sucul de varza si usturoi. Remediu natural pentru stomac

Ingrediente

  • jumătate de varza
  • 1 linguriţă praf de usturoi

Modalitati de Preparare

Sucul de varza si usturoi. Remediu natural pentru stomac. Stiu, te vei gândi ca acesta combinaţie nu este chiar plăcută si ca mai bine ai manca o salata de varza iar usturoiul ai prefera să-l pui in orice altceva decât într-un suc.

Insa sucul de varza si usturoi este terapie curata pentru organism. Nu este un suc pe care l-ai bea tocmai de placere insa, eu merg pe principiul ca, pentru 30 de secunde de neplăcere se merita sa primesc beneficiile ulterioare. Aşa ca, astăzi ţi-am pregătit o reţetă mai “exotica” cu suc de varza asezonat cu usturoi 🙂

Sucul de varza are proprietăţi minunate de curatare a organismului, in special a stomacului. Cele mai valoroase proprietăţi ale sucului de varza constau in conţinutul ridicat de sulf si clor si in conţinutul redus de iod. Aceasta combinaţie, intre sulf si clor, determina curăţarea membranelor mucoase ale stomacului si tractului intestinal. Deci este minunat pentru persoanele care au probleme atât cu constipaţia cat si cu ulcerul. Desi tendinţa este ca atunci când consumam suc de varza să-i adaugăm sare, cel mai bine ar fi sa rezistam acestei tentaţii si sa nu suplimentam cu sare deoarece va distruge valoarea nutritiva a sucului. Insa, nici nu va fi nevoie deoarece, la final, vom adăuga in sucul nostru usturoi si, astfel, nu vom mai simţi nevoia de a suplimenta cu sare.

Usturoiul este bogat in uleiuri de mustar ceea ce inseamna ca exercita un efect extrem de benefic asupra organismului, de la stimularea apetitului si a secreţiei sucurilor gastrice si pana la stimularea peristaltismului intestinal si a acţiunii diuretice. Sucul de usturoi are efect de deparazitarea a organismului si este un antibiotic natural.

Suc de varza si usturoi Kuvings

Cum preparam sucul de varza si usturoi:

Se taie varza in fâşii si se introduce, pe rand, in storcătorul Kuvings. Asta inseamna ca, pentru a stoarce varza avem nevoie de storcătorul nostru prin presare la rece, cu ax melcat. Este important acest tip de stoarcere deoarece, datorita presarii lente, nu vor fi distruşi nutrienţii, vitaminele si enzimele din legume. La final, cand varza este stoarsa, adaugăm linguriţa de praf de usturoi si amestecam bine cu o lingura de lemn. Sincera sa fiu eu as prefera usturoi proaspăt (2-3 căţei) insa, nu va recomand sa stoarceţi căţeii de usturoi in storcător deoarece, ulterior, este foarte greu sa scoateţi mirosul din aparat. Sucul se consuma pe loc deoarece, in contact cu lumina se oxidează. Pentru a vedea rezutatele va recomand sa beti acest suc in fiecare zi, cel putin 2 saptamani.

Va las in compania sucului de varza si usturoi, din categoria, “Sănătate la Pahar”:)

ANCA ITI RECOMANDA

Niciun comentariu

Ce parere ai despre acest articol?

Scrie un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii

Newsletter

Aboneaza-te la ofertele noastre

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Prin inscrierea la newsletterul nostru, sunteti de acord cu Temeni si Conditii, Confidentialitate si Politica Cookies.
Copyright © 2013 - 2020 RawCoco Designed & Developed by WebFuture

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul RawCoco

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Privacy Policy Settings