Te simţi obosit? Încearcă reţeta de suc protector pentru ficat. De multe ori, în tumultul cotidian în care suntem cu toţii angrenaţi, avem momente în care, pur şi simplu simţim că nu mai putem face faţă. Teoretic nu avem nici un motiv deoarece, în măsura în care este posibil, respectăm orele de somn (minim 7-8 h pe noapte). Însă, totuşi, suntem conştienţi că nu ne aflăm în cea mai bună formă fizică şi mentală. Parcă ne lipseşte ceva. Simţim că avem nevoie de un plus de energie.
Ce poate fi mai bun în aceste perioade, decât un suc revigorant? Dacă mă întrebi pe mine, îţi spun sincer că eu sunt de părere că ar trebuie să consumăm zilnic cel puţin un suc sau un smoothie, Insă, dacă faci parte din categoria persoanelor care încă nu este fanul declarat al sucurilor, îţi sugerez să încerci să bei sucurile, sub formă de cure (de cel puţin o săptămână) în diverse perioade ale anului: înainte de sărbători, după perioada sărbătorilor, când ai o perioadă mai solicitantă, la schimbarea de anotimp. Cu siguranţă vei simţi rezultatele şi corpul tău, in special ficatul, îţi va mulţumi pentru aceste perioade în care va primi o multitudine de nutrienţi de cea mai buna calitate. Cu siguranţă te vei simţi răsplătit din plin. Şi, cine ştie, poate că, la un moment dat vei prelungi aceste perioade până vei ajunge să bei în fiecare zi a vieţii tale câte un suc natural stors prin presare la rece, din verdeţuri, legume şi fructe. Lucru care m-ar face extrem de fericită♥
Însă, să revenim la reţeta de astăzi. De cât ori te vei simţi lipsit de energie, epuizat sau pur şi simplu lipsit de vlagă este semnul că ficatul tău are nevoie de un repaos.
Se spala bine toate ingredientele, se taie in bucati mai mici si le introducem, pe rând, in storcator. Eu folosesc, aşa cum bine ştii deja, presa la rece, Kuvings. După cum poţi observa în această reţetă, avem 3 ingrediente diferite ca textură: o rădăcinoasă, 1 fruct şi frunze. Datorită tehnologiei inovative, Kuvings este capabil să stoarcă tipuri diferite de fructe şi legume (inclusiv frunze), lăsând pulpa uscată şi toată cantitatea de suc în pahar.
Sfaturile mele:
1. Sfecla rosie, pe langa faptul ca ajuta la detoxifierea ficatului, este foarte benefică în combinaţie cu spanacul, în special pentru persoanele care prezintă deficienţa de fier în organism. Spanacul, care contine magneziu, ajuta la asimilarea fierului din sfecla rosie. Deci poţi folosi această combinaţie cât mai des.
2. Iţi recomand să nu exagerezi cu sfecla roşie, mai ales dacă nu eşti obişnuit, deoarece este foarte puternică. Mai bine începi să o introduci treptat (o cantitate mai mică la început) şi, progresiv, creşti cantitatea. Scopul nu este să consumi de la început o cantitate foarte mare crezând că astfel vei asimila mai mulţi nutrienţi. Fiind atât de puternică, dacă exagerezi cu cantitatea la început, s-ar putea să-ţi dea anumite stări neplăcute, în special cele de greaţă.
Îţi doresc să ai poftă de #SanatateLaPahar! Abia aştept să-mi povesteşti cum ţi-a ieşit reţeta dar, mai ales, câte zile ai băut acest suc!
Cu drag,
Anca
Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.
Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.
Pentru a putea descarca suportul de curs si retetarul, introdu mai jos adresa de email cu care ai participat la curs.