Telefon:
0743 032 228
0748 232 029
021 230 3424

RAW-LIFESTYLE

Suc natural pentru ameliorarea gripei

Ingrediente

  • 6-7 morcovi
  • ½ de ţelină
  • ½ de păstărnac
  • 100 gr de spanac

Modalitati de Preparare

Deşi multă lume crede că facem gripa doar pentru ca este frig afară, este bine sa stii ca gripa nu are neapărat legătură cu temperatura scăzută. Aparitia gripei este semnalul clar că organismul are imunitatea scăzută. Cauzele pot fi multiple. Câteva dintre ele sunt alimentaţia deficitară în legume şi fructe sau diverse boli cronice care duc la scăderea imunităţii organismului. De aceea, astazi iti propun un suc natural pentru ameliorarea gripei.
Conform Wikipedia gripa este “o viroză respiratorie cu fenomene de afectare generală, cu apariție sporadică, epidemică sau chiar pandemică (pe teritoriu foarte mare). Există trei tipuri principale de gripă: tipul A, cel mai patogen, implicat în pandemii, tipul B ce dă îmbolnăvirile locale și tipul C, cel mai slab patogen. Calea de transmitere este aerogenă: contact direct”. Insa, daca imunitatea organismului ar fi ridicata, atunci noi am fi imuni la virusii gripali care zburda pe langa noi, nu?
Insa, dacă totusi ai contactat virusul gripal şi faci si parte din categoria persoanelor care nu se aruncă în raftul de pastile şi vrei sa încerci variante alternative de vindecare, îţi recomand sa introduci in alimentatie cat mai multe sucuri din legume si fructe, dar in special aceasta reteta. Sucul de astazi contine doar legume pe care le stoarcem lent cu ajutorul storcătorului Kuvings. Prin presarea lentă datorită axului melcat, înlăturam fibrele din legume şi obţinem sucul care este plin de nutrienţi, vitamine şi enzime de care corpul “gripat” are atâta nevoie. De ce recomand sucuri în special atunci când avem gripă? Deoarece oricum nu avem poftă de mâncare şi nici nu este recomandat să mâncăm foarte mult când suntem în această stare. Astfel, ajutăm corpul să se refacă mult mai uşor: pe de o parte, prin faptul că nu-l forţăm să digere alimente greu de digerat şi pe de altă parte, îi furnizăm foarte mulţi nutrienţi, vitamine şi enzime din legume, care au capacitatea de refacere a celulelor organismului.Storcator Kuvings presare la rece

Spălam bine toate legumele şi le pregătim pentru a fi stoarse. Morcovul, ţelina şi păstârnacul se taie în bucăţi mai mici. Eu tai, de obicei, morcovul în 4 buc. Se introduc în gura de alimentare toate legumele, inclusive frunzele (spanacul). Dacă foloseşti deja Kuvings, deja ştii că acest storcător este capabil sa stoarca atât legume cât şi frunze, la fel de bine. Iar pulpa ramane uscată. Asta înseamnă că tot sucul se află în pahar şi nu rămâne în pulpă.
Chiar dacă nu ai gripă in acest moment, ceea ce-ţi doresc din suflet, îţi recomand călduros să introduci acest suc în alimentaţia ta zilnică. Daca insa nu ai timp acasa sa-ti prepari sucuri, nu uita ca noi, la RawCoco te asteptam in fiecare zi cu cele mai gustoase si proaspete sucuri din Bucuresti 🙂

Îţi doresc să ai parte de #SanatateLaPahar fara gripe buclucase 🙂

Pe curând,

Anca

ANCA ITI RECOMANDA

2 comentarii

Ce parere ai despre acest articol?
  • veronica in 27 ianuarie 2016 la 08:16

    Buna!Nu am gripa,dar am bronsita.Am observata ca multa lume din jurul meu are probleme cu caile respiratorii.Fiecare dupa doar cateva vorbe trebuie sa-si dreaga vocea ca sa elimine mucusul din gat.Marea majoritate tusesc si inghit flegma. Sucul despre care ati scris in articol este indicat sau sugerati un alt suc natural intr-un alt articol?Multumesc.

Scrie un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii

Newsletter

Aboneaza-te la ofertele noastre

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Prin inscrierea la newsletterul nostru, sunteti de acord cu Temeni si Conditii, Confidentialitate si Politica Cookies.
Copyright © 2013 - 2022 RawCoco Designed & Developed by WebFuture

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul RawCoco

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Privacy Policy Settings