Telefon:
0743 032 228
0748 232 029
021 230 3424

RAW-LIFESTYLE

Smoothieurile verzi si integrarea lor in alimentatie. Workshop RawCoco

Smoothieurile verzi si integrarea lor in alimentaţia. Workshop interactiv RawCoco. Aceasta a fost tema workshopului de gătit de săptămâna trecuta pentru angajaţii unei companii, din cadrul team building-ului de 2 zile. Ei au avut parte de tot felul de activităţi recreative, insa si-au dorit si workshopul de bucătărie raw vegan organizat de RawCoco. Team building-ul a fost organizat de prietenii noştri de la ID Learning, companie specializata pe asemenea evenimente. Bineînţeles ca orice informaţie teoretica este asimilata mult mai uşor daca este însoţită de partea practica 🙂  Lucru pe care l-am si făcut 🙂 Asa ca, am plecat cu bucataria noastra mobila in afara Bucurestiului. Mai exact, in Snagov, la Athra Parc. O locatie inspirationala, in natura. Si acolo am fost cu adevarat in armonie cu natura deoarece am gatit in aer liber si am preparat doar lucruri naturale.

IMG_8299De fiecare data cand stabilesc tematica unui eveniment de gătit, încerc sa ma pun in locul participanţilor astfel încât să-mi dau seama despre ce ar dori sa vorbim, ce informatii îşi doresc sa afle sau ce reţete din bucataria raw vegan vor sa invete.

De aceea este foarte importanta tema pe care o aleg pentru fiecare atelier de gatit. Acest lucru nu se face la intamplare ci in functie de mai multi factori: care este stilul de viata al participantilor, unde lucreaza, cum se hranesc, ce obiceiuri alimentare vor sa schimbe sau sa deprinda. Astfel, de fiecare data le propun mai multe subiecte, din care ei aleg ceea ce ii intereseaza. Pentru ca este foarte important sa stiu ce aşteptări au participantii si cat de deschişi sunt la informaţia pe care le-o voi transmite.

Iata insa ca inspiraţia m-a călăuzit si la acest workshop. Pentru ca, după cele 2 zile in care am petrecut mai mult de 4 ore împreună, toţi am plecat mai “îmbogăţiţi” 🙂  atât ei cat si eu. De fiecare data cand am un workshop sau un eveniment cu publicul se face un transfer de energie extraordinar. Eu le impartasesc tot ce stiu cu tot sufletul si ei primesc toate aceste informatii cu inima si mintea deschisa dar, mai ales, cu papilele gustative in aşteptarea bunătăţilor 🙂

Pentru ca studenţii mei din cele 2 zile erau din zona corporatista, tema workshopului a fost “Smoothieurile verzi si integrarea lor in alimentaţie”. Practic, am ales sa vorbesc despre primul pasi către schimbarea alimentara deoarece, la nivel teoretic, toţi ne dorim sa facem schimbări in alimentatie si sa ne hrănim cat mai sănătos. Insa, de cele mai multe ori nu ştim cum sa procedam si de la teorie pana la punerea in practica este o cale destul de lunga. De aceea este bine ca cineva sa te ghideze si sa te sfatuiasca in acest sens, pentru a putea lua cele mai bune decizii pentru tine, adaptate si potrivite stilului tau de viaţă. De aceea este atât de important pentru mine si pun atât de mult accent pe modalitatea de transmitere a acestor noi informatii. Pentru ca fiecare informatie pe care eu o transmit este perceputa diferit de fiecare ascultător in parte. Nu trebuie sa fie nimic agresiv si sa vina totul cat mai natural. Este ca o joaca de copii. Si atunci cand ne jucam, fara presiune, fara aşteptări totul este mult mai uşor. Atât învăţarea cat si integrarea in fiinţa ta se fac natural si la cel mai profund nivel.

IMG_8503De ce am ales smoothieurile verzi? Deoarece, din punctul meu de vedere, sunt uşor de integrat in alimentaţia de zi cu zi si sunt complete. Smoothieurile verzi contin fibre, apa vitalizata, vitamine, minerale, enzime, clorofila, omega 3 si proteina. Intr-un cuvant, un smoothie verde pregatit ca la carte este complet. Contine tot ceea ce organismul nostru are nevoie. Insa trebuie sa stii cum sa procedezi in momentul in care concepi un smoothie verde, care sunt pasii deoarece, desi la prima vedere gustul nu este foarte placut, cu ajutorul catorva trucuri pe care le poti folosi si pe care participantii la workshop le-au aflat, smoothieurile verzi vor deveni preferatele tale. Garantat!

Adevărul este ca studenţii mei au testat pe propria piele ca nu este nici greu si nici lipsit de gust sa îşi prepare zilnic si sa bea cate un smoothie verde. Băuturile le-au pregătit singuri si bineînţeles ca le-au degustat la final sau chiar au mai cerut cate o porţie din fiecare.

Dintre frunzele verzi pe care le-am folosit cu predominanta in reţetele de smoothie au fost: frunzele de kale, pătrunjelul, spanacul, vlăstari de floarea soarelui, apio. Superalimentele pe care le-am integrat in smoothie au fost: pudra de iarba de grau, spirulina, chlorella, maca, pudra reishi, cacao.

Surpriza mea iniţială a fost faptul ca la ateliere am avut ca participanti, multi domni. De obicei, la workshopurile de nutritie sănătoasă si de gătit raw vegan auditoriul cel mai fidel sunt doamnele 🙂 Insa, a fost surprinzator faptul ca domnii s-au dovedit a fi foarte muncitori, dornici de informatii noi si practic au fost primii care mi-ai cerut sa le trimit reţetele la final pentru a le putea pregăti si acasă. Acesta a fost primul semn pentru mine ca workshopul a avut succes si ca participanţii vor pune in practica ceea ce au învăţat in cadrul evenimentului.

Cu ce informatii si deprinderi noi au plecat acasă participaţii de la acest workshop?_DSC0525

  • Care sunt paşii si cum sa integram cat mai multa hrana cruda in alimentatia zilnica.
  • De ce sunt atât de sănătoase smoothieurile verzi si de unde provin.
  • Care sunt cele mai echilibrate combinaţii care se pot integra într-un smoothie (fructe, legume cu frunze verzi, seminţe, superalimente) astfel încât sa obţinem rezultate maxime.
  • Care este principiul de preparare a unui smoothie verde, astfel încât sa aibă rezultate.
  • Cui sunt recomandate smoothieurile verzi.
  • Cum pot introduce in smoothieurile verzi legume pe care, de obicei, nu le consumam pentru ca nu ne place gustul (in special frunzele verzi).
  • Ce este alcalinitatea sau aciditatea organismului si cum ne ajuta smothieurile verzi?
  • Care este cea mai buna aparatura de care avem nevoie pentru a putea pregăti acasă aceste smoothieuri?

In ambele zile am avut cate 15 participanţi care au fost împărţiţi in 2 echipe. Si fiecare echipa a lucrat alte reţete. Astfel, fiecare participant la workshop a lucrat cu aparatura si şi-a preparat propria reţetă. Astfel au realizat care este adevărata valoare a unui aparat profesionist.

_DSC0505Cel mai aşteptat moment al workshopului a fost, bineînţeles, momentul in care adultul a ajuns in fata unui blender ca sa-si prepare propriile reţete. Pentru ca adulţii sunt mai copii decat copii. Este ca atunci cand un copil ajunge in fata unei jucării. Diferenta este ca un copil se joaca natural pentru ca el asta stie sa facă insa adultul a pierdut latura ludica. Insa, acesta a fost unul din momentele  in care a redescoperit-o. Pana la urma, nu e rău deloc sa te joci, nu? Doar sa-ti reaminteasca cineva cum sa o faci 🙂

La final, după atâta verde, ne-am delectat cu cate o inghetata raw vegan cu afine, inghetata pe care au preparat-o tot studenţii mei. Caci, la cat am vorbit in cele 2 zile, doar nu era sa mai fac si treaba, nu? Le-am lăsat lor aceasta placere!

Va las in compania imaginilor de la workshop, imagini care sunt mai mult decat grăitoare decat tot ce v-am povestit mai sus:) Caci, de multe ori cuvintele nu pot surprinde chiar toate trăirile, grimasele, zâmbetele si placerea unui anumit moment.

Daca si voi va doriţi sa participaţi la un astfel de workshop interactiv de gătit raw vegan, nu uitaţi ca următorul workshop pe care l-am programat deja are loc pe data de 30 septembrie începând cu orele 18.00. Tema pe care am ales-o de aceasta data este “Lactate si brânzeturi raw vegan” in care vom pregăti 7 feluri de mâncare, inclusiv un tort cheesecake cu fructe de pădure pe care îl veţi lua acasă, să-l degustaţi împreună cu familia.

Bineinteles ca tema pe care am ales-o nu este intamplatoare ci vine in urma cererilor voastre. Deoarece, din ce in ce mai multe persoane care trec pragul cofetariei RawCoco se plang de faptul ca au intolerant la lactoza sau ca nu mai vor sa consume lactate deoarece sunt acide insa nu stiu cu ce ar putea inlocui. Astfel, am decis sa organiz cel mai complet workshop de pana acum, in care preparam toate variantele de lactate si branzeturi raw vegane, astfel incat sa puteti inlocui laptele, branza, smantana, iaurtul sau maioneza traditioanala cu varianta vegetala. Gustoasa si sanatoasa.

banner final.png (1)

Întâlnirea va fi la noi, la RawCoco. Este bine de stiut faptul ca locurile sunt limitate deoarece fiecare participant trebuie sa gateasca, nu doar sa asiste. Asa ca va rog sa va înscrieţi aici. Mai sunt doar câteva locuri disponibile.

O zi minunata si sa ne revedem cu bine cat de curand ♥

Anca

ANCA ITI RECOMANDA

Niciun comentariu

Ce parere ai despre acest articol?

Scrie un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii

Newsletter

Aboneaza-te la ofertele noastre
Prin inscrierea la newsletterul nostru, sunteti de acord cu Temeni si Conditii, Confidentialitate si Politica Cookies.
Copyright © 2013 - 2018 RawCoco Designed & Developed by WebFuture

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul RawCoco