Telefon:
0743 032 228
0748 232 029
021 230 3424

RAW-LIFESTYLE

Smoothie pentru copii

Ingrediente

  • 1 cană de fructe de pădure
  • ½ de banană coaptă
  • 1 mango
  • 3 frunze de kale (tăiate în bucăţi mai mici)
  • 2 căni de apă

Modalitati de Preparare

Ce bine ar fi să trăim într-o lume în care toţi copii ar consuma legume fără a le provoca părinţilor bătăi de cap, nu? Adică, vine ora mesei, îi pui copilul în faţă o salate verde şi el o mănâncă fără nici un fel de problemă. Sau, dimineaţa la trezire, îşi bea liniştit un smoothie sau sau un suc verde. Ar fi minunat, nu? Doar că în realitate lucrurile nu stau chiar aşa. În realitate, părintele trebuie să se lupte la propriu cu fiecare legumă nouă introdusă în alimentaţia copilului. Parcă şi aud o mămică foarte mândră de realizarea ei: al meu a început să mănânce, din când în când, cât un morcov 🙂 Aceasta este realitatea. De culoarea verde în farfurie sau în pahar nici nu mai pomenesc. Tot ce este verde este… chhhhhh!!!

Şi pe bună dreptate căci şi noi, adulţii, bem orice în afară de culoarea verde! Adică, nu avem nici o problemă să bem bauturi galbene, roşii, portocalii sau roz însă când vine vorba de o bautura verde, zicem pas. Şi atunci, întrebarea firească care-mi vine în minte este: Cum să bea copilul ceva ce părintele nu bea niciodată? Cum să bea copilul ceva ce nu vede niciodată în paharul părintelui? Deci, copilul are dreptate şi nu trebuie blamat. Însă, ce te faci când totuşi vrei să-l înveţi să bea verzituri?
Varianta ideală este ca, în momentul în care aflaţi că sunteţi însărcinate, dragi viitoare mămici, să beţi cel puţin câte un suc sau smoothie verde în fiecare zi! Iar pentru voi, problema băuturii verzi nu va exista în momentul în care îi veţi da copilului să o bea. Pentru că o cunoaşte instinctiv şi este familiarizat cu ea încă din burtică. Ei, dar acesta este cel mai fericit caz. Ce te faci atunci când ai sărit această etapă? N-ai ştiut cum să procedezi, nu ţi-a zis nimeni sau, pur şi simplu nu ţi-au plăcut sucurile şi smoothieurile verzi?
În acest punct, vom aplica tehnica “încercării”. Adică, vom turna smoothieul într-un recipient opac, astfel încât să nu I se vadă culoarea şi-l vom plasa pur şi simplu în preajma copilului fără a-i atrage atenţia asupra lui. Curiozitatea şi dorinţa de a încerca lucruri noi va fi cea care-l va îndemna să guste.
Însă, secretul în a-i convinge pe copii să bea sucuri şi smoothieuri verzi constă în gust. Pentru că dacă gustul este foarte bun, va începe să ceară singur acea băutura. Iar ca un smoothie verde să fie gustos, obligatoriu trebuie să conţină 1 fruct sau 2. Fructele îi conferă dulceaţa şi savoarea şi ascund gustul frunzelor. Pe măsura ce copilul se obişnuieşte cu gustul, usor-usor putem creşte proporţia de frunze şi legume şi o scădem pe cea de fructe.
Astăzi vă propun un smoothie pentru copii extrem de delicios. În această băutură vom “ascunde” frunzele verzi. Deşi nu este verde va fi o încântare pentru ei datorită culorii pe care o vor căpăta dinţii şi limbă după ce vor bea acest smoothie 🙂Storcator Kuvings presare la rece

Aparatul de care avem nevoie este un blender. Eu folosesc Kuvings, storcător prin presare la rece care are şi funcţia de blender deoarece conţine un kit special care se montează pentru smoothie. Datorită tehnologiei inovatoare aparatul păstrează toate vitaminele şi toţi nutrienţii intact iar smoothieul nu se oxidează. Introducem toate ingredientele în blender şi alternăm cu apă. La final se toarnă totul într-un recipient opac şi se lasă în preajma copilului. Vă sfătuiesc şi pe voi să aveţi un recipient asemenator şi să beţi din când în când din el. Caic putea exemplului este mai puternică decât orice altceva.
Să aveţi poftă de “Sănătate La Pahar” si sa aveti spor la „incercari” 🙂

ANCA ITI RECOMANDA

Niciun comentariu

Ce parere ai despre acest articol?

Scrie un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii

Newsletter

Aboneaza-te la ofertele noastre

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Prin inscrierea la newsletterul nostru, sunteti de acord cu Temeni si Conditii, Confidentialitate si Politica Cookies.
Copyright © 2013 - 2022 RawCoco Designed & Developed by WebFuture

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul RawCoco

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Privacy Policy Settings