Iată că suntem la finalul anului 2015. Şi, bineînţeles, trebuie să încheiem anul cu o petrecere de pomină. Este modalitatea noastră de a marca încă un an care a trecut cu bune şi cu rele. Bineînţeles ca, cu toţii ne pregătim intens pentru petrecerea din seara de revelion. Indiferent că ne-am programat o ieşire la restaurant, într-un club, la munte cu prietenii sau pur şi simplu stăm acasă în noaptea dintre ani, trecerea de la anul vechi la anul nou se face cu o masă plină de mâncare şi mult alcool. Însă, ce te faci dacă ştii din start că nu prea ţii la băutură şi, deja, după 2-3 pahare de vin sau de tărie, te-ai şi ameţit. Eu zic că, astfel, pierzi ceea ce e cel mai important: petrecerea alături de cei dragi. Aşa că, dacă vrei să te bucuri cât mai mult de petrecerea care poate ţine până în zori dar, mai ales, sa nu te simti mahmur a doua zi, iată câteva sfaturi de pregătire pentru acesta noapte importantă. Cu alte cuvinte, cum îţi pregăteşti organismul pentru ingestia de alcool. Atenţie, asta nu înseamnă că poţi bea peste măsură. Însă sunt câteva tips-uri care te vor ajuta să nu te ameţeşti în primele 2 ore şi la 12 noapte deja să te ia somnul.
1. Un somn de cel putin o ora, înainte de petrecere, face minuni. ai ales ca toată ziua a fost agitata cu pregătirile.
2. Bea multa apa. Inainte de petrecere dar si in timpul ei.
3. Indiferent unde vei petrecere – la restaurant sau acasă, la prieteni sau părinţi- mănâncă bine înainte. Încearcă, pe cât posibil să consumi ceva cu ulei. Nu ştiu dacă ştiai, însă uleiul se aşează ca un strat protector pe pereţii stomacului îngreunând absorbţia alcoolului la nivelul stomacului.
4. Chiar iţi recomand să bei, înainte de a ieşi din casă, o lingură de ulei de măsline, de in sau de cocos. Însă, dacă nu îţi place gustul de ulei aşa simplu, iată ce poţi face. Întrodu uleiul într-un smoothie energizant, plin de fructoză, vitamina C, la fel ca in reţeta pe care ţi-o propun mai jos:
Se spală legumele şi fructele şi se pregătesc pentru a fi stoarse. Când avem totul gata, pornim Kuvings-ul – storcătorul prin presare la rece care stoarce legumele şi fructele fără a le agresa, obţinând astfel, o băutură plină de nutrienţi, vitamine şi enzime. Stoarcem merele şi tijele de apio. Când sucul este gata, montăm la Kuvings, kitul special pentru smoothie (în locul celui pentru suc) şi introducem lichidul stors în vasul aparatul. Atenţie, dopul vasului, cel care blochează zona de evacuare a băuturii, trebuie să pus, astfel încât lichidul să nu iasă. Acum introducem faina de in, pudra de ginseng şi linguriţa de ulei de in. Lăsăm să se amestece 30-50 de secunde, după care eliberăm dopul vasului şi lăsam smoothieul să curgă în pahar. Servim această băutură înainte de a pleca la petrecere, chiar in timp ce ne aranjam 🙂
Eu vă doresc un An nou plin de iubire, realizări şi împliniri dar, cel mai mult vă doresc ca, la 12 noaptea când vom trece în noul an, dorinţa voastră către Univers să fie una de recunoştinţă şi mulţumire pentru toate lucrurile minunate pe care le-am trăit în acest an. Căci, dacă suntem recunoscători, ni se vor împlini şi dorinţele pe care le avem aliniate una cate una în minte şi în suflet.
Cu recunoştinţă,
Anca
Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.
Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.
Pentru a putea descarca suportul de curs si retetarul, introdu mai jos adresa de email cu care ai participat la curs.