Telefon:
0743 032 228
0748 232 029
021 230 3424

RAW-LIFESTYLE

Smoothie de catina pentru imunizarea naturala a organismului

Ingrediente

Modalitati de Preparare

Smoothie de cătina pentru imunizarea naturală a organismului este o solutie excelenta pentru aceasta perioada a anului, când vara este demult uitată. Astfel, nu trebuie doar să ne îmbrăcăm cu haine mult mai groase pentru a ne proteja de frig ci trebuie să acordăm o atenţie specială şi alimentelor pe care le consumăm. Mie îmi place să le numesc alimente inteligente deoarece ne ajută organismul prin creşterea imunităţii. Într-un cuvânt, ajută sistemul natural de apărare a organismului şi ţine departe viruşii, virozele şi bacteriile neprietenoase.

Un mare aliat în acest sens este CĂTINA care mai este denumită şi “Ginseng Românesc”.
Fructul de cătina conţine peste 190 de compuşi nutriţionali şi de 10 ori mai multă vitamina C decât citricele. Cu o concentraţie a acestui antioxidant de 2500 mg/100g, catina te poate ajuta să îţi creşti considerabil imunitatea. În afară de vitamina C, această plantă mai conţine caroten, vitamina E, flavanoizi şi acizi graşi omega 3, 6, 7, 8 şi 9. Probabil că nici nu ai auzit de omega 7 până acum, însă studiile recente arată că această substanţă este esenţială pentru sănătatea unghiilor, părului şi pielii. Ea se găseşte, de regulă, în uleiurile de peşte. Singurele surse vegetale de omega-7 descoperite până acum sunt uleiul de Macadamia şi cătina, în care se găseşte în proporţie de 40%.
Pentru a prepara smoothieul de cătina eu mă folosesc de Vitamix, cel mai bun prieten din bucătăria mea şi câteva ingrediente pe care ţi le voi enumera mai jos. Îţi povesteam zilele trecute, de ce este atât de important blenderul. Este bine sa stii faptul ca, cu cât puterea este mai mare, cu atât mai bine se păstrează nutrienţii şi vitaminele din toate legumele şi fructele pe care le folosim în orice reţetă. Şi cum Vitamixul are o putere mare de 1200 W, totul se procesează sub 30 de secunde, lucru extrem de important deoarece, astfel nu se distrug nutrienţii, vitaminele şi enzimele prin încălzire.
Untitled

– 50 gr cătina
– 1 litru de apă
– 1 linguriţă rasă de polen crud
– 10 picături de propolis
– 1 vârf de linguriţă de turmeric
– 1 linguriţă de ghimbir sau 1 cm de rădăcină proaspătă
– 2 linguri de miere

În materialul pe care l-am realizat pentru Telejurnal Matinal de la TVR 1, împreună cu Albertina Ionescu, puteţi vedea care sunt paşii de preparare ai acestui smoothie.

Vă las să urmăriţi reţeta şi vă doresc să aveţi poftă de „Sănătate la Pahar”. Daca nu aveti timp sa va preparati acasa acest smoothie, la RawCoco gasiti, in fiecare zi programul de imunizare a organismului, Energy Boost.
Pe curând,
Anca

ANCA ITI RECOMANDA

Niciun comentariu

Ce parere ai despre acest articol?

Scrie un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii

Newsletter

Aboneaza-te la ofertele noastre

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Prin inscrierea la newsletterul nostru, sunteti de acord cu Temeni si Conditii, Confidentialitate si Politica Cookies.
Copyright © 2013 - 2023 RawCoco Designed & Developed by WebFuture

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul RawCoco

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Privacy Policy Settings