Telefon:
0743 032 228
0748 232 029
021 230 3424

RAW-LIFESTYLE

Scoala Raw Vegan. Primul curs – Sanatate la pahar

Dragilor, în weekend-ul 4-5 februarie Şcoala Raw Vegan RawCoco si-a deschis portile si si-a intampinat cursantii. Tocmai s-a incheiat primul curs al  scolii – “Sănătate la pahar. Strategii de detoxifiere a organismului cu hrană lichidă”. Acest curs, ca de altfel toate cursurile scolii, dureaza 2 zile si in fiecare zi stam impreuna cate 7 ore. Timp in care invatam nutritie sanatoasa, cu preponderenta raw vegan si bucatarie 100% raw vegan.

Încă de la început vreau să vă mărturisesc, la modul cel mai sincer, că primul grup al Şcolii Raw Vegan este MI-NU-NAT♥ A existat atât de multă chimie şi energie pozitivă, atât între mine şi cursante cât şi între ele, cum rar mi-a fost dat să văd. Drept pentru care vă pot spune că s-au legat deja prietenii. Am fost binecuvântată să-mi petrec 2 zile din viaţă alături de 20 de suflete minunate, cărora le mulţumesc pe acesta cale♥ Ce este şi mai minunat e faptul că, cursantele nu erau doar din Bucureşti ci din mai multe colţuri ale ţări: Constanta, Arad, Băicoi, Prahova.

Este foarte important să fim conştienţi de faptul că DIETA este legată atât de ALIMENTAŢIE, cât şi de modul în care ne trăim viaţă şi ne raportăm la mâncare. De ceea, este important modul în care mâncăm, cum mâncăm, ce mâncăm, cât mâncăm, când mâncăm, de ce mâncăm dar şi cu cine mâncăm.

Pentru a recăpăta sau a menţine echilibrul adecvat sănătăţii – starea de homeostazie a organismului – o mare parte dintre alimentele pe care le consumăm trebuie să conţină elemente chimice vitale şi organice. Aceste elemente se găsesc în legumele, fructele, nucile şi seminţele proaspete şi crude. Iar sucurile şi smoothieurile sunt varianta cea mai uşor de introdus în alimentaţia de zi cu zi, deoarece sunt uşor de pregătit şi sunt pline de nutrienţi, vitamine şi enzime.

Scopul Şcolii Raw Vegan este acela de a-i ajuta pe oameni să înveţe ceea ce nu au avut ocazia de-a lungul vieţii în şcoala formală: alimentaţia şi bucătăria sănătoasă. Din păcate, în şcolile din România, partea de nutriţie este inexistentă iar în familie, nutriţia înseamnă, de fapt, obiceiurile alimentare ale părintelui, obiceiuri moştenite de la mama sau bunica.

Dar haideţi să vă povestesc concret cum a fost la curs!

Am avut 20 de cursante, mai precis 20 de doamne şi domnişoare dornice de a afla cât mai multe informaţii despre tema cursului: detox cu sucuri.

În prima zi (sâmbătă) am avut 2 sesiuni teoretice, de nutritie raw vegan, de câte 3 ore, îmbinate bineînţeles de parte practică. În cadrul sesiunilor teoretice, am abordat câteva puncte extreme de importante:938A9812

  • Principalele sisteme din organism responsabile cu detoxifierea: Sistemul limfatic, endocrine si digestiv.
  • Am vorbit despre ficat, tranzit intestinal, permeabilitatea intestinelor şi despre colon
  • Am învăţat despre cele 4 procese de bază din organism: digestia, absorbţia, utilizarea şi excreţia.
  • Acidoza şi alcalinitatea dar şi cum facem să eliberăm creierul de toxine.
  • Care sunt categoriile de alimente creatoare de alcalinitate
  • Fiecare temă abordată a fost însoţită de sfaturi practice, legume şi fructe propice pentru fiecare sistem/organ în parte.

Tot în prima zi, partea teoretică a fost însoţită de exemplificări practice, în care cursantele au văzut cum se pregătesc sucurile şi smoothieurile. Evident că le-au şi băut, deci a fost şi o zi de detoxifiere pentru toate participantele.

A doua zi, prietena mea Maria Costas – practicant theta healing şi specialist în regresii, ne-a vorbit despre vibraţia mâncării şi ce putem face să creştem vibraţia alimentelor
Am învăţat despre aparatură de la partenerul nostru –  beorganic.ro. In cadrul cursului de nutritie si bucatarie raw vegan am stors sucurile cu ajutorul storcatoarele cu 2 axe melcate – Green Star Elite şi Green Power Kempo iar pentru smoothie-uri am folosit Vitamix.

Ultima parte a cursului a fost, de fapt, un adevarat workshop raw vegan. Toţi cursanţii au fost invitaţi să stoarcă legume şi fructe şi să-şi prepare propriile smoothie-uri. Intenţia mea, prin partea practică, a fost aceea ca fiecare cursantă să se familiarizeze cu aparatura, să-i înţeleagă necesitatea, şi bineînţeles, ca fiecare să înveţe să-şi prepare propriile băuturi, astfel încât, acasă să fie mult mai uşor.

Pentru suport şi motivaţie, am creat pe facebook grupul Cursanţii Şcolii Raw Vegan, grup la care vă puteţi înscrie şi voi, deoarece vom fi foarte interactive şi vom împărtăşi multe experienţe personale. Şi cum poţi mai bine să înveţi, decât o poţi face din experienţa celor din jur.

De asemenea, vă reamintesc calendarul următoarelor cursuri la care va puteti inscrie, in cadrul Scolii Raw Vegan:

CURS II → DESERTURI DELICIOASE PENTRU COPII SĂNĂTOŞI ŞI PĂRINŢI FERICIŢI (18-19 februarie)

CURS III → ALIMENTE MEDICAMENT BUCĂTĂRIE VINDECĂTOARE (4-5 martie)

CURS IV → PLAN ALIMENTAR DE 21 DE ZILE – HRANĂ VIE PENTRU CORP, MINTE ŞI SUFLET ( 25-26 martie).

Pentru mai multe detalii şi înscrieri la cursuri, vă invit să consultaţi pagina Cursuri Raw Vegan. Pentru cei care si-au dorit sa ajunga la primul curs si nu au reusit, am si o veste bune. Cursurile se vor relua periodic, iar acesta va fi din nou in luna aprilie. Daca va fi anuntata pe site.

Înainte de a încheia, vă rog să nu uitaţi de premiile pe care le puteţi câştiga dacă participaţi la cursurile şcolii. Pe 19 martie puteţi câştiga MARELE PREMIU: un storcător multifuncțional prin presare la rece GREEN POWER KEMPO în valoare de 1.898 lei + Kitul opțional pentru sucuri din fructe moi și paşte făinoase în valoare de 256 lei, pus la dispoziţie de partenerul Şcolii Raw Vegan – BeOrganic. De asemenea, la sfârșitul fiecărui curs, vom extrage câștigătorii pentru storcătoarele manuale Lexen Healthy Juicer în valoare de 196 lei.

În funcție de numărul de participanți (la 10 participanți – un storcător Lexen Healthy Juicer), BeOrganic va oferi pentru tombolă un anumit număr de aparate. Înscrierea la tombolă pentru marele premiu se poate face o singură dată. Participarea la cursuri este obligatorie.

Câştigătoarea Lexenului de la primul curs este Simona Antonescu, din Băicoi, pe care o mai felicit, încă o dată pe această cale.

Mulţumesc beorganic.ro pentru minunatele premii şi aparate puse la dispoziţie în timpul cursului.

Mulţumesc legumefericite.ro, pentru legumele pe care ni le-ai trimis pentru ca noi să le stoarce şi să le bem.

Mulţumesc Atena Negrescu pentru minunata ta iarba de grau pe care ne-ai pus-o la dispozitie in cadrul acestui workshop de gatit raw vegan. Pe Atena o gasiti pe facebook.

Multumesc Maria pentru ca ai fost alaturi de mine si am impartit amandoua „catedra”.

Mulţumesc Sorina Andreica, ca de obicei, pentru minunatele fotografii în care surprinzi cele mai frumoase momente.

Să ne vedem cu bine la următorul curs. Nu uitaţi să vă înscrieţi aici deoarece locurile sunt limitate.

Pe curând,

Anca

Va las aici imagini de la curs!

 

ANCA ITI RECOMANDA

Niciun comentariu

Ce parere ai despre acest articol?

Scrie un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii

Newsletter

Aboneaza-te la ofertele noastre

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Prin inscrierea la newsletterul nostru, sunteti de acord cu Temeni si Conditii, Confidentialitate si Politica Cookies.
Copyright © 2013 - 2023 RawCoco Designed & Developed by WebFuture

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul RawCoco

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Privacy Policy Settings