Telefon:
0743 032 228
0748 232 029
021 230 3424

RAW-LIFESTYLE

Scoala Raw Vegan. Curs de deserturi

Week-end-ul trecut am sustinut al doilea curs din cadrul Şcolii Raw Vegan RawCoco – Curs de deserturi raw vegan. L-am denumit simbolic „Deserturi delicioase pentru copii sanatosi si parinti fericiti” deoarece subiectul este de maxim interes atat pentru copii nostri cat si pentru parintii copiilor nostri. Stim cu totii că atunci când vorbim despre DESERT gândul ne zboară în primul rând la zahăr, gluten, lactoză, coloranţi şi alte cele dar si la vinovatia de dupa momentul terminarii desetului.

Dacă deja ai aflat faptul că există deserturi fără zahăr, gluten, lactoză şi nepreparate termic, adică deserturi raw vegan, acum e timpul să afli si cum le poţi prepara acasă. Bineînţeles că, dacă nu ai gustat până acum un astfel de desert te vei întreba, şi pe bună dreptate, cum poate avea gust un desert care nu conţine nimic din ceea ce ştii că ar trebui să conţină un desert clasic.

Exact acest lucru au venit să-l descopere si cursanţii mei în cadrul acestui curs. Cum pot prepara acasă deserturi cât mai naturale, din ingrediente care energizeaza organismul în loc sa consume energia vitala. Ca de obicei, partea practică din cadrul cursurilor este cea mai aşteptată. Însă, vă spun din experienţa personală: dacă practică nu este susţinută de un fundament teoretic, de cele mai multe ori, rămâne doar o informaţie pe care o deţinem şi atât.

De fapt, acesta este scopul cursurilor mele de nutriţie şi bucătărie raw vegan din cadrul acestei scoli: vreau sa te ajut să înţelegi cum funcţionează corpul uman, care sunt cele mai benefice alimente pentru organism, cum facem sa le integram in alimentatia zilnica într-o maniera cat mai optima si cum sa scapam de vinovatia care ne insoteste de cele mai multe ori la masa.

CTL_5455

La cursul 2 au participat 27 de doamne şi domnişoare cu vârste de la 20 la peste 60 de ani. Iată că dorinţa pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii prin alimentaţie nu are vârstă si din ce în ce mai multă lume a devenit conştientă de importanţa alimentaţiei. Dar, mai mult decat atât, tot mai multe persoane îşi doresc sa înveţe cum să integreze, în viaţa de zi cu zi, toate aceste principii astfel încât să devină obiceiuri într-o maniera blânda si naturala.

Programa celor 2 zile de curs a fost:

1. Ce sunt deserturile raw vegan şi ce conţin

2. Aparatura necesară pentru prepararea deserturilor raw vegan

3. Deserturi tradiţionale vs deserturi raw vegan – analiză comparată

4. Zahărul
– Carbohidraţii şi zaharidele. Metabolismul lor
– Efectele devastatoare ale zahărului asupra organismului
– Înlocuitori naturali ai zahărului alb rafinat

5. Laptele şi produsele lactate
– Intoleranţe şi alergii
– Care sunt efectele consumului de lapte
– Înlocuitori ai laptelui de origine animală cu lapte vegetal
– Timpul de hidratare al nucilor şi seminţelor

6. Cerealele
– Faina albă
– Înlocuitori ai fanii albe

7. Ouăle – cu ce înlocuim oul în deserturi

8. E-urile alimentare

9. Uleiuri şi unturi în deserturile raw vegan

CTL_5466

Invitata mea, Andrada Militaru, chimist şi reprezentat ImuPro Health ne-a vorbit detaliat despre alergiile alimentare întârziate, inflamaţia cronică şi consecinţele asupra sănătăţii dar, mai ales, care sunt solutiile pe care le putem aplica in cazul acestor tipuri de alergii.

Bineînţeles că partea teoretică a fost “asezonată” cu multe RETETE PRACTICE iar a doua zi de curs s-a transformat intr-un adevarat workshop raw vegan. Reţetele au fost atat demonstrative cat şi interactive. Cu alte cuvinte, nimeni nu a stat ci am muncit cot la cot la mesele de gătit. Satisfacţia şi încântarea participantelor o puteţi vedea pe faţa fiecăreia dintre ele, în imaginile de mai jos.

Aceste 2 zile minunate nu ar fi fost posibile fără implicarea partenerului principal al şcolii – BeOrganic – care ne-a pus la dispoziţie blenderele Vitamix cu care am lucrat. Mai mult decât atât, Alexandra şi Ionuţ, pentru că sunt tare inimoşi şi generoşi, oferă şi discounturi la aparatele cu care se lucrează în cadrul cursurilor. Aşa că, dacă vii la curs să înveţi şi te indragosteti de Vitamix, poţi pleca cu el acasă la un preţ tare bun. De asemenea, la finalul fiecărui curs, avem şi o tombolă: 2 aparate Lexen Healthy Juicer iar la finalul celor 4 module, cursanţii care au participat la cele 4 cursuri sunt înscrişi automat în tombola finala in care MARELE PREMIU este un storcător multifuncţional prin presare la rece GREEN STAR KEMPO.
Însă surprizele nu s-au încheiat aici. Toţi cursanţii au primit cadouri din partea partenerului nostru – Solaris, produse cu care, de altfel, am şi lucrat în cadrul cursului.

CTL_5537Dacă vrei şi tu să participi la cursurile Şcolii Raw Vegan, o poţi face înscriindu-te AICI. Înscrierea este obligatorie deoarece locurile sunt limitate şi se epuizează repede. Cursul 3 va fi pe 4-5 martie: Alimente medicament – Bucătărie vindecătoare. Cursurile care s-au încheiat deja se vor relua începând cu luna aprilie iar datele lor vor fi anunţate pe site şi pagina de facebook.

Curs-2_Banner-Homepage (1)Te aştept şi pe tine la Şcoala Raw Vegan RawCoco. Împreună vom învăţa să transformăm teoria în practică, astfel încât să ne îmbunătăţim calitatea vieţii în fiecare zi.
Cu drag,
Anca

ANCA ITI RECOMANDA

Niciun comentariu

Ce parere ai despre acest articol?

Scrie un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii

Newsletter

Aboneaza-te la ofertele noastre

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Prin inscrierea la newsletterul nostru, sunteti de acord cu Temeni si Conditii, Confidentialitate si Politica Cookies.
Copyright © 2013 - 2023 RawCoco Designed & Developed by WebFuture

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul RawCoco

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Privacy Policy Settings