Telefon:
0743 032 228
0748 232 029
021 230 3424

RAW-LIFESTYLE

Reteta de Tort Raw Vegan cu Crema de Vanilie si Afine

Ingrediente

Blatul:

  • 2 căni nuci româneşti hidratate min 8 ore
  • 1 cană de curmale
  • 1 varf de cuţit de vanilie pudra
  • 1 vârf de cuţit de nucşoară

Crema de vanilie:

  • 1 cană caju hidratat
  • ½ cana de curmale
  • 1 banană
  • 1 varf de linguriţă de vanilie praf
  • 1 lingură de suc de lămâie proaspăt stoarsa

Crema de afine:

  • 1 de cană de afine
  • 50 gr de caju hidratat câteva ore
  • 2 linguri de ulei de cocos
  • 1 varf de linguriţă de vanilie praf
  • 50 gr de curmale hidratate

Decor:

  • Câteva afine
  • 1 lingura de suc de lămâie proaspăt stoarsa

Modalitati de Preparare

Reţeta de tort raw vegan cu crema de vanilie si afine este o încantare a papilelor gustative. Daca aveţi pofta de un desert raw vegan, consistent si răcoritor in acelaşi timp, iată reţeta pe care o propun astăzi.

Cum il preparam:

Blatul: Adăugaţi nucile, curmalele, scorţişoara, vanilia şi nucşoara într-un robot sau blender cu lama S. Se procesează in jur de 3-5 min (in funcţie de puterea aparatului). Adăugaţi o lingura de apă şi lăsaţi aparatul să meargă în continuare un minut, până compoziţia se roteşte ca o minge în aparat. Pregătiţi un inel culinar, special pentru torturi, in care puneţi hârtie de copt sau presaţi fulgi de cocos. Turnaţi compoziţia în formă şi apăsaţi-o, folosindu-vă de o spatula, astfel încât să ia forma inelului culinar.

Apoi, se lăsa forma cu blatul în congelator pentru cel puţin 30 de min.

Crema de vanilie: Intre timp, adăugaţi în blender caju-ul, banana, curmalele, 1 varf de linguriţă de vanilie si o lingură de suc de lămâie. Se blendează câteva minute, pana obţinem consistenta unei creme. Turnaţi crema obţinută peste blat şi se lasă aproximativ 10 min la congelator.

Crema de afine: Adăugaţi afinele, caju-ul, curmalele si vanilia in blender. Mixaţi-le in jur de 2 min, până se transforma într-o glazură. Uleiul de cocos se pune progresiv peste crema. Turnaţi crema peste tort si întindeţi uniform.Se lăsa la congelator aproximativ 10 minute.

Decor: Cana de afine se scufunda într-un vas cu apa peste care se toarnă 1 lingură de suc de lămâie (ca sa nu se oxideze pe tort). Decoraţi tortul cu afinele, în cerc sau cum doriţi.

Tortul se lasă câteva ore la congelator astfel încât ingredientele sa se întrepătrundă si sa devina consistent. Se lasă la temperatura camerei cu 15-20 min înainte de a se consuma.

Pe curand,

Anca

P.S. Daca aveţi drum prin zona Floreasca, opriţi-vă la cofetaria RawCoco pe Constantin Aricescu, nr.50A. Noi va asteptam cu feliile de tort abia scoase din congelator. Insa, daca n-aveţi drum, nu-i bai. Le puteţi comanda acasă de aici si noi le livram direct la usa voastra!

ANCA ITI RECOMANDA

13 comentarii

Ce parere ai despre acest articol?
  • Cristina in 25 mai 2016 la 13:38

    Buna ziua,

    Ce dimensiuni are tortul pentru care ati folosit ingrediente de mai sus?

    Multumesc,
    Cristina

    • RawCoco in 25 mai 2016 la 13:40

      Buna ziua,
      Reteta este penru forma de 1 kg.
      Mult succes

      • Cristina in 25 mai 2016 la 13:44

        Multumesc! 😀

  • Iulia in 25 mai 2016 la 14:18

    Buna ziua! Am fost de 2 ori la cofetăria dvs si am mâncat acest tort. Este delicios! L-am convins chiar si pe soțul meu sa mănânce. Felicitări si pentru designul interior. Este deosebita atmosfera. Numai bine!

    • RawCoco in 27 iunie 2016 la 21:40

      Va multumim si va mai asteptam pe la noi♥

  • Cati in 18 iulie 2016 la 18:24

    Buna ziua, care este cantitatea de scortisoara folosita?

    • RawCoco in 21 iulie 2016 la 12:01

      Un varf de cutit, deoarece este foarte puternica la gust!

  • Daria in 12 septembrie 2016 la 00:26

    Buna seara, pentru cate persoane este aceasta reteta?

  • Corina in 9 ianuarie 2017 la 18:30

    Buna seara, de ce nu mai apar cantitatile pentru ingrediente? Vreau sa fac tortul asta si nu mai apar ingredientele si cantitatile.

    • RawCoco in 27 martie 2017 la 22:39

      Buna Corina. Acum apar cantitatile. Era o eroare pe site. Multumim♥

  • RawCoco in 27 martie 2017 la 22:38

    Buna seara. Tava are 16 cm. In frigider il puteti tine abia dupa ce a stat cel putin cateva ore la congelator.

  • Marcela in 25 mai 2017 la 10:59

    Buna ziua, faceti torturi baby friendly la comanda? Multumesc

    • RawCoco in 31 mai 2017 la 10:39

      Buna ziua. Da, facem si torturi la comanda, din care putem scoate/ adauga anumite ingrediente. Multumim

Scrie un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii

Newsletter

Aboneaza-te la ofertele noastre
Prin inscrierea la newsletterul nostru, sunteti de acord cu Temeni si Conditii, Confidentialitate si Politica Cookies.
Copyright © 2013 - 2019 RawCoco Designed & Developed by WebFuture

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul RawCoco

Privacy Policy Settings