Telefon:
0743 032 228
0748 232 029
021 230 3424

RAW-LIFESTYLE

Mademoiselle Coco si Laura Cosoi pregatesc tiramisu raw vegan

Ingrediente

Modalitati de Preparare

Câştigătoarea “Oscarului” culinar cu volumul de reţete “Ramai la masa”, Laura Cosoi a fost invitata episodului 9 din Mademoiselle Coco, serial online de bucătărie raw vegan. Laura, mare iubitoare de dulciuri RawCoco, şi-a dorit sa deprindă tehnica de preparare a deserturilor raw vegan. Si pentru ca tot ce ne dorim la un moment dat se si întâmplă, iată ca dorinţa Laurei s-a împlinit dar si dorinata mea. Aceea de a o avea invitata in bucataria de dulciuri de la RawCoco.

Pentru ca stiu ca Laurei ii place foarte mult cafeaua, desertul câştigător de astăzi este Tiramisu Raw Vegan, desert cu gust de cafea si cu efect energizant. Cum Laurei ii place foarte mult sa gateasca si este foarte activa in bucătărie, acest lucru s-a întâmplat si in bucătăria mea de la RawCoco. Pana la urma, aşa trebuie sa fim in bucătărie, caci pana nu punem mana la treaba, nu prea avem cum sa învăţam reţete noi.Tort tiramisu raw vegan

Revenind la tortul tiramisu de astăzi, nu stiu daca ştiaţi insa circula multe povesti despre originea lui. Fiind un tort in straturi, cel mai probabil provine din Toscana. O poveste haioasa spune ca prăjitura Tiramisu era consumata de curtezanii veneţieni intre partide de… amor, pentru a prinde puteri, datorita conţinutului energetic al prăjituri, bogate in cafeina.

O alta istorie spune ca aceasta prăjitură a fost creata in timpul Primului Război Mondial. Atunci, femeile din nordul Italiei preparau aceste deserturi pentru bărbaţii lor, ca sa le ia atunci când plecau la război. Se pare ca prăjitura trebuia sa le amintească de dragostea pe care le-o purtau, iar conţinutul puternic de cafeina le-ar fi dat energie pentru lupta. De fapt “tiramisu” inseamna “ridică-mă” 🙂

Pana la urma, oricare ar fi povestea adevărata, trebuie sa recunoaşte ca Tiramisu este o prăjitură foarte fina si un desert delicios pentru orice ocazie. Si când Tiramisu este fara zahar, fara lactoza, fara gluten si nepreparat termic, cu atât mai mult merita sa învăţam să-l pregătim acasă, pentru familie.

Pentru a putea pregăti acasă acest desert, tot ce trebuie sa faceţi este sa sa urmariti reţeta din acest episod pentru a vedea care sunt paşii, sa va procuraţi ingredientele si sa treceţi la treaba. Daca doriţi sa pregătiţi Tiramisu Raw Vegan pentru copii, respectaţi reţeta prezentata insa fara cafea.

Va reamintesc ca eu va aştept cu drag, de 2 ori pe luna, cu retete delicioase, sănătoase si rapide care se pot pregăti acasă. Insa, daca nu aveţi timp sa gătiţi acasă un desert raw vegan, noi va aşteptam in fiecare zi la RawCoco dar si online aici.

Daca doriţi sa vedeţi sau sa revedeţi ce am preparat in celelalte episoade si cine au fost invitaţii mei, va invit aici.

Pe curând,

Mademoiselle Coco

ANCA ITI RECOMANDA

Niciun comentariu

Ce parere ai despre acest articol?

Scrie un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii

Newsletter

Aboneaza-te la ofertele noastre

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Prin inscrierea la newsletterul nostru, sunteti de acord cu Temeni si Conditii, Confidentialitate si Politica Cookies.
Copyright © 2013 - 2022 RawCoco Designed & Developed by WebFuture

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul RawCoco

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Privacy Policy Settings