Telefon:
0743 032 228
0748 232 029
021 230 3424

RAW-LIFESTYLE

Limonadă indiană cu iarbă de grâu

Ingrediente

Modalitati de Preparare

Limonada indiană, denumită și Shikanjvi, este o băutură tradițională din India de Nord și Pakistan, renumită pentru beneficiile sale medicinale. Această băutură are un gust condimentat, însă foarte plăcut, și conține lămâie, sare neagră, piper negru, chimion și nu în ultimul rând, iarbă de grâu.

Știm deja că iarba de grâu este o minune a naturii, fiind foarte bogată în clorofilă, nutrienți, vitamine și enzime, care pornesc procesul de detoxifiere al organismului și ajută la alcalinizarea acestuia. Studii recentă arată faptul că iarba de grâu poate crește producția de hemoglobină, ajutând organismul să lupte împotriva afecțunilor precum diabetul sau cariile dentare. Mai multe despre beneficiile consumului acestui suc puteți citi aici.

Sarea neagră este o varietate de sare vulcanică populară în India, ce are o culoare neobișnuită datorată conținutului de cenușă, fier și alte minerale. Datorită conținutului foarte scăzut de sodiu, este folosită de secole în medicina ayurvedică pentru scăderea hipertensiunii arteriale, tratarea problemelor digestive (arsuri la stomac și gaze intestinale), artritei și impotenței. Sarea neagră poate înlocui cu succes sare iodată, însă într-o cantitate mult mai mică, deoarece are un gust mai pronunțat. În plus, poate fi un bun ajutor în curele de slăbire, deoarece accelerează metabolismul și stimulează arderea grăsimilor.

kuvings

Limonada indiană cu iarbă de grâu se pregătește foarte simplu, cu ajutorul storcătorului prin presare la rece Kuvings. Eu îl folosesc atât la Rawcoco cât și acasă datorită tehnologiei sale inovative, care păstrează intacte vitaminele și nutrienții. Nu uitați că până pe 31 Martie, storcătorul Kuvings poate fi achiziționat la un preț special. Detalii despre promoţie găsiţi aici.

Pentru această rețetă aveți nevoie de un buchet de iarbă de grâu cu diametrul de 1.2-1.7 cm (din care veți obține cam 30 ml de suc), pe care le tăiați în 2 și să le introduceți progresiv în storcător. După ce ați stors iarba, introduceți o lămâie curățată de coajă în storcător și amestecați cele două sucuri cu 1/2 linguriță de piper negru, un vârf de sare neagră și puțină pudră de chimion.

Limonada indiană trebuie consumată imediat după stoarcere deoarece în contact cu lumina își va pierde nutrienții și enzimele.

Să aveți poftă de #SănătateLaPahar!

Pe curând,

Anca

Sursa foto: www.archanaskitchen.com

ANCA ITI RECOMANDA

Niciun comentariu

Ce parere ai despre acest articol?

Scrie un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii

Newsletter

Aboneaza-te la ofertele noastre

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Prin inscrierea la newsletterul nostru, sunteti de acord cu Temeni si Conditii, Confidentialitate si Politica Cookies.
Copyright © 2013 - 2022 RawCoco Designed & Developed by WebFuture

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul RawCoco

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Privacy Policy Settings