Telefon:
0743 032 228
0748 232 029
021 230 3424

RAW-LIFESTYLE

Lapte de migdale pregatit cu storcatorul

Ingrediente

  • 200 gr migdale hidratate min 8 ore (eu le-am lăsat la hidratat de seara pana dimineaţa)
  • linguriţă de miere sau sirop de artar
  • Se poate aromatiza cu: vanilie sau scorţişoară (un vârf de linguriţă)
  • 1 -1 ½ litru de apa (in funcţie de cat de concentrat se doreşte)

Modalitati de Preparare

Lapte de migdale pregatit cu storcatorul. Probabil, va intrebati cum este posibil acest lucru, caci stiam ca laptele se poate pregati doar cu ajutorul unui blender. Dar iata ca tehnologia avanseaza si acum putem face, in casa, laptele de migdale cu ajutorul presei la rece, Kuvings. Aşa ca, daca nu aveti inca un blender, nu intrati in panica. Puteti folosi storcatorul Kuvings in fiecare dimineaţă, pentru porţia de “Sănătate la Pahar”. Pe langa sucurile naturale si smoothies-urile, storcatorul meu imi face si laptele 🙂 Avantajul folosirii acestui storcător pentru a prepara laptele este faptul ca nu mai am nevoie de un săculeţ, pentru a separa, la final, pulpa de zeama. Asta înseamnă ca, in primul rand, câştigam timp de fiecare data. Insa, mai mult decat atât, datorita sistemului performant cu care este dotat aparatul, ne asiguram mereu ca toti nutrientii din migdale se pastreaza intacti.

Pe lângă gustul delicios, laptele de migdale este extrem de ofertant la capitolul beneficii. Aşa ca, înainte de a trece la treaba, îţi voi lăsa aici 5 dintre beneficiile migdalelor si implicit a laptelui de migdale:

  1. Migdalele sunt bogate atât in vitamina E contribuind la îmbunătățirea pielii, a părului și a unghiilor.
  2. Migdalele au un conținut mare de fibre si proteine. Un sfert de cana de migdale conţin 7,62 grame proteine.
  3. 10 migdale pe zi reprezinta echivalentul unei farfurii de spanac, deoarece sunt o sursă importantă de fier.
  4. Consumul zilnic a 7-10 migdale ajută la îmbunătățirea memoriei.
  5.  Migdalele sunt extreme de versatile deoarece se „gatesc” atât in feluri sărate cat si in deserturi raw vegane.

Aparatura: Storcătorul Kuvings

Storcator Kuvings

Adăugăm pe rand migdalele si apa in storcător. Este bine sa alternam migdalele cu apa deoarece, storcătorul va elimina rapid pulpa de migdale. Eu, de fiecare data când pregătesc lapte de migdale cu storcătorul, pun dopul vasului pentru câteva secunde si abia apoi eliberez lichidul. Astfel ii oferim storcătorului câteva secunde sa omogenizeze pulpa de migdale cu apa.

La final, când laptele este deja stors, adaugăm miere si mirodeniile dorite (vanilie sau scorţişoară). Amestecam de câteva ori, tinem paharul cateva secunde in maini ca sa energizam bautura si gata. Laptele de migdale stors cu storcatorul este gata!

Pulpa rămasă de la lapte nu se arunca niciodată. Puteti adauga cateva curmale, smochine, miere si cacao. Astfel transformam pulpa ramasa in bomboane raw vegane 🙂 Sau o puteti folosi ca scrub natural pentru fata si corp. Are proprietăţi excelente de înlăturarea a ţesutului cornos, astfel încât pielea isi va recăpăta stralucirea si luminozitatea. Noi, in bucataria raw vegana, mergem pe principiul: nimic nu se arunca, totul se transforma 🙂

V-am starnit? Incercati si voi acasa sa va preparati lapte de migdale cu storcatorul?  Nu de alta, dar trebuie sa tinem pasul cu tehnologia 🙂

Sa avem o zi minunata si pofta de „sanatate la pahar”!

Pe curând,

Anca 🙂

ANCA ITI RECOMANDA

Niciun comentariu

Ce parere ai despre acest articol?

Scrie un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii

Newsletter

Aboneaza-te la ofertele noastre
Prin inscrierea la newsletterul nostru, sunteti de acord cu Temeni si Conditii, Confidentialitate si Politica Cookies.
Copyright © 2013 - 2018 RawCoco Designed & Developed by WebFuture

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul RawCoco

Privacy Policy Settings