Lapte de migdale pregatit cu storcatorul. Probabil, va intrebati cum este posibil acest lucru, caci stiam ca laptele se poate pregati doar cu ajutorul unui blender. Dar iata ca tehnologia avanseaza si acum putem face, in casa, laptele de migdale cu ajutorul presei la rece, Kuvings. Aşa ca, daca nu aveti inca un blender, nu intrati in panica. Puteti folosi storcatorul Kuvings in fiecare dimineaţă, pentru porţia de “Sănătate la Pahar”. Pe langa sucurile naturale si smoothies-urile, storcatorul meu imi face si laptele 🙂 Avantajul folosirii acestui storcător pentru a prepara laptele este faptul ca nu mai am nevoie de un săculeţ, pentru a separa, la final, pulpa de zeama. Asta înseamnă ca, in primul rand, câştigam timp de fiecare data. Insa, mai mult decat atât, datorita sistemului performant cu care este dotat aparatul, ne asiguram mereu ca toti nutrientii din migdale se pastreaza intacti.
Pe lângă gustul delicios, laptele de migdale este extrem de ofertant la capitolul beneficii. Aşa ca, înainte de a trece la treaba, îţi voi lăsa aici 5 dintre beneficiile migdalelor si implicit a laptelui de migdale:
Aparatura: Storcătorul Kuvings
Adăugăm pe rand migdalele si apa in storcător. Este bine sa alternam migdalele cu apa deoarece, storcătorul va elimina rapid pulpa de migdale. Eu, de fiecare data când pregătesc lapte de migdale cu storcătorul, pun dopul vasului pentru câteva secunde si abia apoi eliberez lichidul. Astfel ii oferim storcătorului câteva secunde sa omogenizeze pulpa de migdale cu apa.
La final, când laptele este deja stors, adaugăm miere si mirodeniile dorite (vanilie sau scorţişoară). Amestecam de câteva ori, tinem paharul cateva secunde in maini ca sa energizam bautura si gata. Laptele de migdale stors cu storcatorul este gata!
Pulpa rămasă de la lapte nu se arunca niciodată. Puteti adauga cateva curmale, smochine, miere si cacao. Astfel transformam pulpa ramasa in bomboane raw vegane 🙂 Sau o puteti folosi ca scrub natural pentru fata si corp. Are proprietăţi excelente de înlăturarea a ţesutului cornos, astfel încât pielea isi va recăpăta stralucirea si luminozitatea. Noi, in bucataria raw vegana, mergem pe principiul: nimic nu se arunca, totul se transforma 🙂
V-am starnit? Incercati si voi acasa sa va preparati lapte de migdale cu storcatorul? Nu de alta, dar trebuie sa tinem pasul cu tehnologia 🙂
Sa avem o zi minunata si pofta de „sanatate la pahar”!
Pe curând,
Anca 🙂
Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.
Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.
Pentru a putea descarca suportul de curs si retetarul, introdu mai jos adresa de email cu care ai participat la curs.