Telefon:
0743 032 228
0748 232 029
021 230 3424

RAW-LIFESTYLE

Kombucha Ceai, Leacul Imparatilor Chinei

Kombucha Ceai, leacul imparatilor Chinei sau ciuperca din borcanul cu ceai. Acum mai bine de 2000 de ani, in China, in timpul dinastiei Tsin, a fost descoperita o ciuperca despre care se spunea ca ar aduce nemurirea. Era o vietuitoare stranie: crestea numai in ceai negru indulcit,  se dezvolta rapid ca o masa gelatinoasa iar lichidul galbui obtinut prin filtrarea sa avea un gust foarte placut si inviorator. Mai tarziu, cu cateva sute de ani, a fost oficializata ca leac si in Japonia, in timpul imparatului Inkyo, care suferea de o boala digestiva grava, pe care nici un medic nu se pricepea sa o tamaduiasca. A ajuns atunci la curte, se spune, un medic venit din China, doctorul Kombu, care a adus cu el o bautura placuta la gust, preparata dintr-o ciuperca miraculoasa. Miraculoasa, pentru ca imparatul nu numai ca s-a vindecat ca prin farmec, dar s-a simtit si mai tanar si mai viguros ca niciodata. Entuziasmat, el a numit ciuperca dupa numele medicului care a adus-o – Kombucha.

Din extremul Orient, ciuperca a fost adusa apoi de negutatori in Rusia, unde a capatat o mare popularitate, fiind cunoscuta sub numele de „ceaiul kwas”. Nu se stie exact cand a ajuns acest elixir in Europa, insa cert este ca in manastirile benedictine el era folosit intensiv de calugari, inca din secolul al XVIII-lea. Zeama acestei ciuperci era un remediu pretios contra reumatismului, a gutei, a deranjamentelor digestive, dar si a otravirilor, a bolilor infectioase si a anumitor forme de cancer. Inca de la 1915, au inceput studii sistematice, facute mai ales in Rusia, in Germania si in Tarile Baltice, despre acest remediu pe cat de straniu, pe atat de eficient intr-o sumedenie de boli. In paralel, datorita faptului ca este usor de obtinut casnic, el a devenit un leac de medicina populara extrem de raspandit. Despre Kombucha se spune ca intinereste si reda vigoarea pierduta, detoxifica organismului si il apara de majoritatea bolilor.

Ce este de fapt Kombucha Ceai?

Este o colonie de nu mai putin de 12 specii de microorganisme (dupa unii cercetatori sunt mult mai multe), care convietuiesc in simbioza, alcatuind un sistem biologic fascinant prin complexitatea si organizarea sa. Ciuperca de Kombucha se hraneste cu apa, ceai verde sau negru si zahar. In principal, colonia este compusa din bacterii „prietenoase” si ciuperci (drojdii), care transforma zaharul in care cresc, precum si principiile active ale ceaiului in substante cu efecte vindecatoare remarcabile. Zaharul nu este transferat in bautura ci este folosit doar pentru fermentare.

Care este secretul puterii vindecatoare a acestui remediu?
Desi analiza chimica a ciupercii nu a fost elucidata complet, se stie deja ca ea contine cantitati insemnate de vitamina C, precum si vitamine din complexul B (B1, B2, B3, B6, B12), ceea ce justifica in buna masura proprietatile sale reintineritoare si de stimulare a rezistentei naturale a organismului. Apoi, in acest elixir au fost descoperite substante antibiotice si antivirale foarte puternice, care explica folosirea sa cu succes contra bolilor infectioase. Poate cea mai importanta proprietate a sa este cea detoxifianta, de unde si utilizarile sale in tratarea reumatismului, a gutei, precum si a bolilor de piele. De asemenea, contine si substante cu efecte hormonale, motiv pentru care este recomandat ca remediu pentru varsta a treia, dar si pentru copiii aflati in crestere, pentru cei aflati la pubertate si care se confrunta cu fenomenele neplacute specifice acestei perioade.

Uz Intern:Suc Natural Detox Happy Body Happy Kombucha

Constipatie, colita de putrefactie: se tin cure de lunga durata, de minimum o luna cu Kombucha, care reechilibreaza si reface flora intestinala si astfel imbunatateste tranzitul intestinal si elimina microbii daunatori. Se beau minimum doua pahare pe zi, de regula pe stomacul gol.

Hemoroizi: in fiecare dimineata se beau doua cani (aprox. 600 ml)
de Kombucha. Acest remediu are efecte antiinflamatoare si tonice venoase, care vor fi de un real folos in aceasta afectiune.

Dezintoxifierea organismului. Un anumit compus produs de aceasta ciuperca (acidul glucuronic) ajuta la inactivarea si eliminarea din organism a substantelor toxice, fiind un ajutor nepretuit in tratarea acestei categorii de afectiuni. De asemenea, reface flora intestinala. Kombucha ceai este una din bauturile care fac parte din programul Detox Happy Body.

Durerile de cap de origine nervoasa: consumarea a 2-3 pahare de Kombucha poate opri din fasa migrenele care apar pe fondul stresului si al suprasolicitarii nervoase.

Gripa, guturai, boli epidemice in general: studii recente de laborator au evidentiat faptul ca anumite substante secretate de Kombucha au efecte de neutralizare a virusurilor si a majoritatii bacteriilor. Mai mult, acest remediu este un stimulent puternic al imunitatii pe termen lung. De regula, se fac cure de doua saptamani pentru intarirea rezistentei naturale a organismului, timp in care se consuma jumatate de litru pe zi de preparat.

Aplicatii externe:

Amigdalita, dureri de gat – se face gargara cu un pahar de bautura concentrata de Kombucha. In plus, se bea zilnic cate o jumatate de litru de remediu pana la insanatosire.

Ten cu aspect incarcat – se curata in fiecare seara tenul cu un tampon de vata inmuiat in acest preparat. De asemenea, se consuma dimineata, pe stomacul gol, 1-2 pahare de Kombucha.

Precautii si contraindicatii:
Intrucat este un stimulent destul de puternic al digestiei, Kombucha Ceai va fi administrata cu prudenta in cazul gastritei hiperacide. De asemenea, va fi luata in doze mici la inceput de persoanele care sufera de colita de fermentatie, oprind administrarea imediat ce apar simptome neplacute. Desi are un procent scazut de alcool (0,5%), acest remediu nu va fi consumat in cantitati foarte mari de catre cei care trebuie sa conduca masina, care au activitati ce necesita un inalt grad de precizie si control.

Sa aveţi pofta si nu uitati ca sucurile naturale sunt adevărata „Sanatate la Pahar”. La RAWCOCO avem in fiecare zi Kombucha ceai proaspata. Daca nu ajungeti la noi, puteti comanda online de aici 🙂

ANCA ITI RECOMANDA

Niciun comentariu

Ce parere ai despre acest articol?

Scrie un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii

Newsletter

Aboneaza-te la ofertele noastre
Prin inscrierea la newsletterul nostru, sunteti de acord cu Temeni si Conditii, Confidentialitate si Politica Cookies.
Copyright © 2013 - 2017 RawCoco Designed & Developed by WebFuture

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul RawCoco