O rețetă extraordinară de îngheţată de ciocolată cu biscuite crocant, fără zahăr adăugat și lactoză, perfectă pentru zilele călduroase de vară în care aveți poftă de #cevadulce. Înghețata-sandwich este o alternativă sănătoasă la înghețata din comerț, ce conține ingrediente 100% naturale.
Pentru această rețetă trebuie să pregătiți ingredientele cu câteva ore înainte: puneți la congelator 2 banane și jumătate de avocado și lăsați curmalele și caju-ul la hidratat în apă, minimum 4 ore. Pentru procesarea ingredientelor, aveți nevoie de un blender. Noi folosim blenderul Vitamix TNC 5200, cu lamă din oțel inoxabil care procesează cu ușurință fructele înghețate și nucile.
Pregătiți întâi înghețata, astfel: adăugați toate ingredientele în vasul blenderului și procesați timp de 1 – 2 minute, până obțineți o cremă omogenă. Lăsați la congelator timp de minimum 2 ore, pentru a se întări. Spălați vasul blenderului pentru a pregăti biscuiții. Procesați întâi fulgii de ovăz pentru a obține făină, apoi adăugați curmalele și restul ingredientelor și procesați până obțineți un aluat omogen. Faceți biluțe din aluat și, cu ajutorul unui sucitor, întindeți-le pe o foaie de copt pentru a obține biscuiții, iar apoi lăsați-le la congelator minimum 2 ore, pentru a se întări.
Pentru a asambla sandwich-urile, întindeți înghețata cu o lingură pe biscuiți și presați cu o farfurie întinsă, apoi mai lăsați la congelator jumătate de oră. Poftă bună la dulce!
Inspirație & sursa foto: tofuforthought.com
Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.
Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.
Pentru a putea descarca suportul de curs si retetarul, introdu mai jos adresa de email cu care ai participat la curs.