Telefon:
0743 032 228
0748 232 029
021 230 3424

RAW-LIFESTYLE

Felii de zmeură cu ciocolată

Ingrediente

Pentru baza de ciocolată:

  • 1 cană de nuci hidratate peste noapte
  • 1/2 cană curmale hidratate 3 ore
  • 1/2 cană de unt de cocos topit
  • 1/3 cană de cacao pudră
  • 1/2 linguriță de vanilie pudră
  • un vârf de sare
Pentru crema de zmeură:
  • 2 căni de zmeură (proaspătă sau congelată)
  • 2/3 cană caju hidratat peste noapte
  • 1/2 cană de unt de cocos topit
  • 2 lingurițe de îndulcitor Green Sugar, din extract de stevie
  • un vârf de sare
Pentru glazura de ciocolată:
  • 1/2 cană de unt de cacao
  • 1/2 cană de cacao pudră
  • 1 linguriță de îndulcitor Green Sugar, din extract de stevie

Modalitati de Preparare

La mijloc de săptămână v-am pregătit o rețetă delicioasă, cu aromă răcoritoare și textură cremoasă: felii de zmeură și ciocolată. Acest desert nu conține zahăr, lapte și gluten, este potrivit pentru perioada Postului și cu siguranță va fi savurat de cei dragi, mai ales de către cei mici! Secretul acestui desert este faptul ca folosim îndulcitorul Green Sugar, pe bază de stevie, îndulcitor care are indice glicemic 0 si care, evident, nu îngrașă. Deci recomandam acest desert raw vegan atât persoanelor care sufera de dibet sau celor care nu doresc să se îngrașe.

Începeți această rețetă cu baza de ciocolată, pentru care adăugați în vasul Vitamix toate ingredientele necesare. Blendați până obțineți o cremă de ciocolată cu alune. Dacă este prea groasă compoziția, mai puteți adăuga câteva linguri de apă. Întindeți baza într-o tavă întinsă și lăsați la congelator cel puțin o oră pentru a se întări.

Pentru următorul strat, cel de crema de zmeură, adăugați ingredientele caju-ul în vasul blenderului și blendați până se transformă într-o cremă. Progresiv turnați untul de cocos și zmeura și amestecati până se omogenizează. Îndulcitorul natural din extract de Stevia rebaudiana Green Sugar este potrivit pentru deserturile raw vegan deoarece nu modifică gustul, este stabil la congelare și înlocuiește cu succes zahărul alb rafinat, având o putere de îndulcire la fel de mare ca acesta. Turnați crema de zmeură peste baza de ciocolată și mai lăsați cel puțin 30 de minute la congelator.

Pasul final este să faceți glazura de ciocolată, tot în blender. Adăugați untul și pudra de cacao alături de înculcitor și blendați până obțineți o cremă omogenă. Scoateți tava din congelator, turnați glazura deasupra băgați înapoi în congelator. Lăsați prăjitura să se întărească cel puțin 6 ore înainte de servire.

Sfat: Pentru a topi unturile (cacao și cocos), lasați-le la temperatura camerei timp de câteva ore sau topiți-le la baie marine. Nu-l introduceți în cuptorul cu microunde!

Sursa foto: frankiesfeast.com

Sursa foto: frankiesfeast.com

Rețeta originală pe frankiesfeast.com.

ANCA ITI RECOMANDA

Un comentariu

Ce parere ai despre acest articol?
  • Alexandra in 17 ianuarie 2018 la 19:22

    Ce dimensiune trebuie sa aibă tava ? Multumesc

Scrie un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii

Newsletter

Aboneaza-te la ofertele noastre
Prin inscrierea la newsletterul nostru, sunteti de acord cu Temeni si Conditii, Confidentialitate si Politica Cookies.
Copyright © 2013 - 2019 RawCoco Designed & Developed by WebFuture

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul RawCoco

Privacy Policy Settings