Telefon:
0743 032 228
0748 232 029
021 230 3424

RAW-LIFESTYLE

Este sănătoasă pudra de cacao pentru copii?

Am auzit frecvent în jurul meu, de la multe mămici întrebările acestea: „Este sănătoasă pudra de cacao pentru copii?” sau „De la ce vârstă pot să-i dau copilului pudra de cacao?” Cum sunt, la rândul meu, mamă a doi copii micuți problema m-a preocupat și pe mine. Înțeleg prea bine grija de a le oferi celor mici hrană care să fie pe gustul lor, dar în același timp să-i ajute să crească sănătoși. Acum, în copilărie, se pun bazele sănătății fizice și emoționale a copilului, iar atenția mamelor de a oferi celor mici ce e bun și folositor pentru ei nu poate fi decât un semn îmbucurător. Este și motivul articolului de astăzi, care își propune să vă răspundă la întrebarea: Este sănătoasă cacaua pentru copii?

Cacaua neprocesată, provenită din culturi tradiționale are beneficii uimitoare pentru sănătate așa încât nu văd de ce am exclude-o din dieta celor mici. Are, de altfel, un avantaj important: cei mici sunt foarte încântați de ea, iar noi, mamele, suntem de asemenea mulțumite, pentru că le oferim un aliment sănătos. Ca parte a unei diete sănătoase și pentru a ne bucura de toate beneficiile ei, cacaua se consumă regulat, cu moderație și este indicat să le-o oferim copiilor după vârsta de doi ani. Dacă copilul este mai mic de 2 ani însă incepe sa „poftească” la cacao, o poți înlocui în deserturile pe care le pregătești în casă cu pudra de roșcove sau carobul. Evident că nu are același gust însă este o variantă extrem de sănătoasă. Astfel, împaci și capra si varza:) Copilul este satisfacut ca a primit „cacao” iar tu te asiguri că beneficiază de tot ce este mai sănătos, conform varstei sale, fără să-l frustrezi că nu are voie deoarece  este „prea mic”.

Inclusă astăzi în rândul superalimentelor, cacaua este bogată în antioxidanți, care reduc riscul unor boli grave (cancer, boli cardiovasculare, diabet). Mai mult, ajută la buna funcționare a creierului și îmbunătățește memoria, este un excelent remediu pentru piele (protejeaza pielea celor mici de soare) și ne dă o stare de bine, pentru că stimuleaza eliberarea endorfinei si a serotoninei. În plus, conține calciu, magneziu, potasiu, fosfor, zinc și fier, pe lângă vitaminele din complexul B. O adevărată bogăție a naturii oferită nouă!

Atenție, însă! Toate aceste beneficii le regăsim în cacaua organică, neprocesată și provenind din culturi tradiționale, cum este cacaoa Aromes Noirs. Dacă le dăm celor mici cacao cu lapte gata preparată, cum găsim în supermarket, nu facem altceva decât să le oferim mult zahăr și o cacao ultraprocesată, fără valoare nutritivă.

Acum, în plin sezon rece, o cană cu ciocolată caldă este un răsfăț și o bucurie pentru copii. Și o poți prepara chiar tu, acasă, într-un mod foarte simplu, așa cum te-am învățat aici. Însă, dacă vrei o variantă si mai rapidă, pentru ca cei mici sunt nerabdatori, iată cum poți proceda:

Ai nevoie de:

  • O cană cu lapte de migdale
  • Două linguri cu cacao nibs
  • Două linguri de miere sau sirop de arțar
  • Extract de vanilie

Cum se prepară ciocolata caldă:

Amesteci cacaoa cu mierea și extractul de vanilie până la omogenizare, apoi torni peste amestec laptele de migdale încălzit. Este delicios și sănătos – un preparat care-i face fericiți și pe copii și pe mamele lor!

Pe curand,

Anca

 

ANCA ITI RECOMANDA

Niciun comentariu

Ce parere ai despre acest articol?

Scrie un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii

Newsletter

Aboneaza-te la ofertele noastre

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Prin inscrierea la newsletterul nostru, sunteti de acord cu Temeni si Conditii, Confidentialitate si Politica Cookies.
Copyright © 2013 - 2023 RawCoco Designed & Developed by WebFuture

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul RawCoco

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Privacy Policy Settings