Telefon:
0743 032 228
0748 232 029
021 230 3424

RAW-LIFESTYLE

Detoxifierea dupa sarbatori. 3 retete usor de pregatit acasa.

Ingrediente

Yellow Juice: 
 • 5 felii de ananas
 • 1 cm de radacina de ghimbir
 • 1 lingurita rasa de turmeric
Green Juice
 • O jumatate de telina radacina
 • 1 mar verde
 • ½ de castravete Fabio
 • 2 tije de apio
 • 1 mana de spanac

Modalitati de Preparare

Pentru că suntem din ce în ce mai interesaţi de o alimentaţie cât mai curată iar foarte mulţi dintre voi îmi scrieţi mereu şi mă întrebaţi despre detoxifiere, iată câteva tipsuri de care trebuie să ţineţi cont în ceea ce priveşte detoxul dar în special detoxul cu sucuri.

Cativa pasi de urmat atunci cand te decizi sa tii un detox?

 • Să renunţăm câteva zile la hrană solidă
 • Să ne axăm mai mult pe sucuri
 • Să nu mai bem ceai verde sau negru
 • Să renunţăm la cafea
 • Să ne culcăm seara până la maxim ora 23.00
 • Să facem câteva şedinţe de colon hidroterapie.

Ce presupune o cură de detoxifiere:
Corpul nostru se află constant într-o etapă de detoxifiere. Însă, din cauza unei alimentaţii bogate în grăsimi de origine animală sau a alimentelor de tip fast food, a meselor neregulate sau a simplului fapt că “înfulecăm” şi nu mestecăm, copul nostru pur şi simplu sare peste un proces extrem de important: cel de detoxifiere şi eliminare a toxinelor din organism. Practic, ar trebui să fim mereu conştienţi de cât de importantă este detoxifierea pentru organism. Deşi corpul are propriile mecanisme prin care reuşeşte să elimine toxinele din corp, la un moment dat, din cauza stilul de viaţă pe care-l avem, trebuie să-l ajutăm. Şi cea mai bună soluţie sunt sucurile naturale stoarse prin presare la rece sau hrană raw vegan. De aceea, o data la cateva lui, este recomandata o cura de cel putin 3 zile de detoxifiere a organismului.

 • O cură de detoxifiere este recomandată tuturor, mai puţin copiilor.
 • Sunt recomandate sucurile naturale presate la rece sau smoothieurile.
 • O cură de detoxifiere poate consta doar în a bea pe parcursul zilei o selecţie de mai multe sucuri. Secretul constă în diversitate. Sau să optăm pentru a consuma hrană crudă într-un procent cât mai mare: supe şi salate dar şi sucuri.

De ce avem nevoie pentru o cură de detoxifiere la domiciliu?Storcator Kuvings presare la rece

 • In primul rand, avem nevoie de un storcător prin presare la rece. Eu folosesc atât acasă cât şi la RawCoco, storcătorulKuvings, despre care ţi-am povestit pe larg aici.
 • Să optăm pentru consumul a cât mai multe legume şi cât mai puţin fructe. Recomand legumele verzi datorită conţinutului mare de clorofilă, a vitaminelor şi mineralelor atât de necesari organismului.
 • Avem nevoie de retete echilibrate din punct de vedere nutritional
 • Si, nu in ultimul rand, avem nevoie de determinare si perseverenta. Asta face diferenta.

Iata 3 reţete de sucuri de detoxifiere, usor de pregatit acasa:

1. Green Shot – Suc de iarbă de grâu: Ajută la detoxifiere, în special a ficatului şi la slăbit. Sucul de iarbă de grâu este recomandat inclusive persoanelor care au problem cu stomacul.
Datorită faptului că sucul de iarbă de grâu este foarte puternic, el nu se bea în cantităţi mari. Pentru început trebuie să bem câteva linguri, iar poi crestem cantitatea usor-usor. Astfel, îi dăm timp organismului să se obişnuiască cu infuzia de nutrienţi vii. Cantitatea maximă pe care o putem bea pe zi, pentru menţinerea stării de sănătate este de 30-40de ml. Iar dimineaţa, pe stomacul gol este cel mai bun moment al zilei. Despre modalitatea de stoarcere a sucului de iarbă de grâu, ţi-am povestit aici.

cum se prepara un smoothiede toamna pentru intarirea imunitatii

Acest suc este ideal pentru digestie datorită ananasului care conţine bromelaina, o substanţă care are capacitatea de a digera proteinele. Se curată ananasul şi ghimbirul de coajă şi le introducem, pe rând, în storcător. Acest suc il putem bea la pranz.

Spălam bine toate ingredientele şi, la fel, le introducem, pe rand, în storcător. Acest suc este perfect pentru seara.

Iată 3 variante diferite de suc, cu ingrediente diferite însă toate au acelaşi scop: detoxifierea sănătoasă şi naturală a organismului într-un timp cât mai scurt. Dacă nu ai timp să-ţi prepari acasă aceste sucuri detoxifiante, nu uita de programul nostru de detoxifiere, Detox Happy Body îţi stă proaspăt stors, în fiecare zi la dispoziţie. Programul cu sucuri îl găseşti aici. Apropos, sucurile din acest program sunt stoarse tot cu storcatorul Kuvings.

Dacă îţi doreşti să afli cât mai multe informaţii despre detoxifierea organismului cu sucuri sau cu mâncare crudă, dar, mai ales, doreşti să înveţi să prepare un meniu raw vegan de detoxifiere, te aştept la workshopul interactive de gătit pe care-l voi organiza în data de 27 ianuarie, la RawCoco. Mai multe detalii despre acest workshop găseşti aici.

Te invit sa urmaresti cum am preparat eu aceste 3 retete pentru Observatorul Special de la Antena 1 si iti doresc sa ai parte, in fiecare zi de #Sanatate la Pahar!

Niciun comentariu

Ce parere ai despre acest articol?

Scrie un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii

Newsletter

Aboneaza-te la ofertele noastre

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Prin inscrierea la newsletterul nostru, sunteti de acord cu Temeni si Conditii, Confidentialitate si Politica Cookies.

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul RawCoco

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Privacy Policy Settings