Cum se prepara un smoothie pentru întărirea imunităţii? Am primit multe mailuri de la voi cu aceasta intrebare pentru ca, deja toamna s-a instalat cu acte in regula si bineînţeles ca trebuie sa ne pregătim si organismul pentru ca trecerea de la temperaturile foarte ridicate la cele foarte scăzute într-un timp foarte scurt sa se facă cat mai natural, fara nici o agresiune pentru organism.
Reţeta smoothieului de astăzi este atât de simplu de realizat încât ti se va părea… mult prea simpla. De obicei, avem senzaţia ca, cu cat este mai gustos un fel de mâncare sau o băutură, cu atât mai complicata trebuie sa fie reţeta. Uneori aşa este insa, de multe ori nu este deloc aşa. Este foarte importanta combinaţia care se realizează si cat de bine se echilibrează ingredientele.
Aşa ca, pentru reţeta de astăzi am ales 1 fruct local si 2 exotice. Este vorba despre: mar, mango si fructul pasiunii. Mărul si mango fac parte din categoria fructelor neutre care pot face parte din mai multe combinaţii. Insa piesa de rezistenta de astăzi este fructul pasiunii.
Lăsând la o parte gustul sau excepţional, fructul pasiunii poate fi folosit cu încredere in curele de slăbire. Fructul pasiunii are proprietăţi laxative, curăţând in felul acesta intestinul gros de toxinele ce se pare, conform unor studii, favorizează dezvoltarea unei bacterii care ne îngraşă. Totodată toxinele acumulate in organism nu-i permite acestuia sa funcţioneze in condiţii optime, reprezentând un motiv de stres metabolic ce accelerează mărirea depozitelor adipoase.
Mango: stimulează sistemul imunitar. Cantităţile generoase de vitamina C si vitamina A conţinute in mango, plus 25 de tipuri diferite de carotenoizi ne menţin sistemul imunitar sănătos si puternic.
Merele: sunt pline de fibre solubile care reduc problemele intestinale. Conform medicinei chineze, merele întăresc inima, lubrifiază plămânii, cresc fluidele corpului si scad producţia de mucus. Merele sunt pline de vitaminele C, A si flavonoizi, dar si de fosfor, fier si calciu, desi in cantitate mai mica. De asemenea, merele sunt o sursa puternica de potasiu, ceea ce susţine sănătatea inimii.
Spălam foarte bine mărul si mango. Mărul se taie in patru, se rup codiţele si sâmburii iar din mango pastram jumătate pentru reţetă. Cand alegeţi mango asiguraţi-vă ca este bine copt. Cealaltă jumătate pe care nu aţi consumat-o, o puteţi depozita in frigider cu o folie alimentara deasupra. Fructul pasiunii se taie in 2 parti egale si se scoate miezul cu ajutorul unei linguriţe.
In momentul in care avem fructele spălate si tăiate, montam accesoriul special pentru smoothie de la Kuvings, si introducem, pe rand, toate ingredientele in gura de alimentare a storcatorului. Alternam cu apa. Pana am terminat de povestit, fructele noastre deja s-au amestecat. Insa, partea frumoasa este ca, datorita tehnologiei performante de care dispune, Kuvings pastreaza intacti toti nutrientii si vitaminele din smoothie. Exact ce ne dorim atunci cand ne preparam un suc sau un smoothie.
La final, cand am blenduit toate fructele, turnam smoothieul in pahar si adaugăm pudra de maca. Mie personal mi se pare suficient de dulce, datorita fructelor insa, daca îl doriţi si mai dulce, puteţi folosi îndulcitorul vostru favorit, exceptând zaharul, bineînţeles 🙂
Va doresc sa aveţi pofta de „Sănătate la Pahar” si nu uitaţi ca astazi inca mai puteti beneficia de promotia noastra speciala. Storcătorul Kuvings la preţul promoţional de 1.999 lei iar setul de smoothie si inghetata pe care l-am folosit si in reţeta de astăzi il primiti gratuit. Suna bine, nu?
Pe curând,
Anca
Spuneti-mi, va rog, sita pentru smoothie are un dop gri de silicon dedesubt. La ce foloseste si cum trebuie tinut, pus sau scos?
Buna Catalin. Dopul gri este o gura de evacuare insa, in momentul in care folosesti sita, dopul trebuie sa fie intotdeauna inchis.
Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.
Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.
Pentru a putea descarca suportul de curs si retetarul, introdu mai jos adresa de email cu care ai participat la curs.