Telefon:
0743 032 228
0748 232 029
021 230 3424

RAW-LIFESTYLE

Cum să ai grijă de tenul tău în această primăvară

Schimbările de temperatură care se produc primăvara pot afecta pielea, mai ales tenul, de aceea este bine să acordăm mai multă atenție rituarilor de îngrijire în această perioadă. Ieșirea din iarnă poate înseamna un organism devitaminizat, de aceea vă recomandăm să consumați mai multe legume și fructe. De asemenea, soarele de primăvară, vântul, praful și chiar unele produse cosmetice pot dăuna atât tenului cât și pielii de pe gât, mâini și picioare.

În plus, primăvara reprezintă momentul perfect pentru a face curățenie în dulapul de cosmetice și a face loc unor noi produse, pe bază de plante și ingrediente active naturale, pe care le puteți pregăti simplu acasă. Efortul va fi minim iar satisfacția foarte mare, atunci când veți începe să vedeți rezultatele.

Curățarea tenului

Tenul trebuie curățat tot timpul, înainte și după machiaj. O soluție simplă pentru curățarea unui ten normal se prepară din sucul de la o lămâie, o linguriță de miere și apă. Mierea are proprietăți antibacteriene și este plină de antioxidanți, în timp ce lămâia conține enzime care îndepărtează pielea moartă.

Pentru curățarea tenului gras, se recomandă folosirea uleiului de măsline sau a uleiului de cocos. Acestea sunt foarte hidratante și dizolvă sebumul mai bine decât apa. Se aplică cu mâinile curate pe față, se lasă să acționeze 5-10 minute, după care se șterge cu un disc demachiant.

Pentru un ten mixt, folosiți o soluție din 1 parte oțet de mere și 1 parte apă. Otețul are un pH de 5,5, foarte apropiat de cel al pielii, reduce numărul porilor înfundați și echilibrează pielea, pentru a nu fi prea uleioasă sau prea uscată.

Protejarea tenului

Deși pot părea inofensive, razele soarelui de primăvară pot fi la fel de puternice ca în timpul verii, de aceea este recomandat să vă protejați tenul de ultraviolete. Folosiți uleiuri naturale care se absorb ușor în piele și conțin factor de protecție, cum ar fi: uleiul de semințe de zmeură (SPF 28 – 50), uleiul de morcovi (SPF 38 – 40), uleiul de avocado (SPF 4 – 10), uleiul de migdale (SPF 5) sau untul de shea (SPF 3 – 6). Înainte de a achiziționa un ulei, verificați eticheta pentru a citi toate informațiile nutriționale.

Hidratarea tenului

Hidratarea organismului pe parcursul zilei este foarte importantă, de aceea trebuie să beți cel puțin 2 litri de apă pe zi. Ori de câte ori simțiti că tenul este uscat, folosiți apă termală. Aceasta conține oligoelementele și minerale, care se pierd prin transpirație, și reface bariera hidrolipidcă a pielii. Pulverizați pe față, lăsați să acționeze câteva secunde și ștergeți cu șervețel sau un disc demachiant.

Castraveții au un nivel ridicat de apă, vitamina E și uleiuri naturale, care hidratează și catifelează în profunzime tenul. Puteți folosi castravetele atât simplu (tăiat felii și aplicat pe față), cât și în măști hidratante sau loțiuni tonice.

Nu uitați că la baza unui organism sănătos stă o alimentație sănătoasă, bogată în fructe și legume care oferă corpului vitamine, minerale, fibre și mulți alți nutrienți 100% naturali. Voi cum aveți grijă de tenul vostru primăvara?

ANCA ITI RECOMANDA

Niciun comentariu

Ce parere ai despre acest articol?

Scrie un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii

Newsletter

Aboneaza-te la ofertele noastre

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Prin inscrierea la newsletterul nostru, sunteti de acord cu Temeni si Conditii, Confidentialitate si Politica Cookies.
Copyright © 2013 - 2020 RawCoco Designed & Developed by WebFuture

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul RawCoco

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Privacy Policy Settings