Telefon:
0743 032 228
0748 232 029
021 230 3424

RAW-LIFESTYLE

Cum a fost la workshopul de lactate si branzeturi raw vegan

Vreti sa stiti cum a fost la workshopul de lactate si brânzeturi raw vegan? Probabil ca va întrebaţi deoarece au trecut deja câteva zile de cand am avut acest atelier. Daca ar fi sa sintetizez in doar câteva cuvinte, acestea ar fi: minunat, educativ, interactiv si încărcat cu energie pozitiva. De fapt, cam astea sunt cuvintele care caracterizează toate workshopurile pe care le organizez pentru ca, de fiecare data, ofer neconditionat tot ce am mai de pret: sa transmit cunoştinţele mele într-o forma cat mai echilibrata si potrivita fiecărui auditoriu, astfel incat sa poata fi asimilata usor dar, in special, de a fi integrata in viata de zi cu zi.
Din toate workshopurile pe care le-am organizat pana acum, acesta pot spune ca a fost, de departe, cel mai complex. Atât din punct de vedere al transmiterii cunoştinţelor cat si a experimentării practice. Pana la urma, oricât de interesante si noi ar fi anumite informatii, tot partea practica este cea mai atrăgătoare. Si, totodată, este cea mai uşoară forma de a învăţa si de a asimila cunoştinţe noi. Complexitatea atelierului a venit, in primul rand din subiectul pe care l-am ales “Lactate si brânzeturi raw vegan” dar si a reţetelor. Nu stiu daca ştiţi, insa acest atelier a avut in meniu 8 reţete pe care le-au pregătit, una cate una, cursanţii. Fiecare a lucrat cu aparatura profesionista specifica bucătăriei raw vegan, cu cele mai performante blendere care exista la ora actuala pe piaţă: Vitamix si Thermomix.
La intrebarea pe care am adresat-o cursanţilor la începutul atelierului, despre aşteptările lor de la acest curs, răspunsurile au fost diverse insa majoritatea centrate in jurul aceluiasi subiect: fiecare vrea sa înveţe alternative sănătoase la lactatele si brânzeturile tradiţionale din cauza intolerantelor (personale sau ale familiei) si cat mai multe retete. Iată ca, ajung din nou la aceeaşi concluzie pe care am formulat-o întotdeauna: schimbarea de paradigma, in cazul nostru a nutriţiei si a modalităţii de a ne alimenta, vine de la o “problema” de sănătate personala sau a celor dragi. Cumva nu trebuie sa vedem acest lucru ca o pedeapsa a universului, de tipul “De ce mi se întâmplă tocmai mie acest lucru” ci ca un ajutor venit din partea lui. Cu cat înţelegem mai repede acest lucru si facem schimbarea către o hrana cat mai curata si sănătoasă dar si o alta modalitate de gandire, cu atât va fi mai bine pentru corpul si spiritul nostru.

Meniul pregătit de cursanţi la atelier, degustat la fata locului dar cu care au plecat si acasă, la cei dragi, a fost următorul:

1. Lapte de migdale
2. Branzica de migdale cu măsline
3. Branzica din seminţe de floarea soarelui
4. Ciupercuţe champignon umplute cu legume si branzica de floarea soarelui
5. Smântâna de caju
6. Maioneza de caju
7. Iaurt de caju
8. Cheesecake raw vegan cu fructe de pădure. Daca vreti  sa incercati o reteta asemanatoare cu cea pe care am preparat-o noi in cadrul atelierului, reteta video o gasiti aici.

Va las acum in compania imaginilor care sunt mai mult decat grăitoare:) Mulţumesc tuturor cursantelor care au dorit sa fie alături de mine si echipa RawCoco si ne vedem la următorul workshop pe care-l vom organiza la sfârşitul lunii octombrie. Tema a fost deja aleasa si va promit ca subiectul este atât de actual încât cu siguranţă va veţi dori sa fiţi alături de noi!

Pe curând,
Anca

PS Îţi mulţumesc Sorina pentru cele mai minunate poze pe care le faci la toate evenimentele noastre, astfel încât noi sa putem retrăi ulterior aceste moment de neuitat♥

ANCA ITI RECOMANDA

3 comentarii

Ce parere ai despre acest articol?
  • Irina in 6 octombrie 2015 la 15:05

    Buna ziua,
    Iti multumesc Anca pentru seara de ieri. Un loc magic,o atmosfera frumoasa si o mancare de vis 🙂
    Pentru mine,acest curs, a fost ca o seara de gatit cu prietenele mele. O modalitate usoara,placuta si distractiva de a iesi din zona noastra de confort si a experimenta mancaruri noi,de a cunoaste si alte persoane.
    Te rog anunta-ma cand mai faci un alt curs de gatit.
    Pupici
    Irina

    • RawCoco in 6 octombrie 2015 la 15:08

      Cu mare drag, Irina! Multumim din suflet pentru feed-back-ul tau! Si noi ne-am simtit extraordinar. In curand anuntam detaliile urmatorului atelier, care va fi la finalul lunii octombrie! Sa ne vedem cu bine!

  • Mona in 6 octombrie 2015 la 15:09

    Am venit la atelierul „Lactate si branzeturi raw vegane” fara sa stiu aproape nimic despre acest domeniu. Stiam doar ca este un stil de viata adoptat de tot mai multe persoane, alternativa mai sanatoasa la alimentatia traditionala. Fetitele mele au alergie la proteina din laptele de vaca, meniul lor este destul de limitat, asa ca m-am gandit ca ar fi cazul sa invat lucruri noi pentru a le imbunatati si imbogati alimentatia. Atelierul mi-a demonstrat ca exista alternative gustoase si sanatoase, ca modul de preparare nu este dificil si nu implica foarte mult timp. Atmosfera a fost destinsa, prietenoasa, locatia si personalul Rawcoco, de nota 10. Iar felurile de mancare, delicioase. Ii multumesc doamnei Anca Alungulesei pentru sfaturile pe care ni le-a oferit si pentru rabdarea cu care mi-a raspuns la fiecare intrebare pe care am formulat-o, ca incepator in acest domeniu. Cu siguranta voi mai reveni si pentru alte evenimente.
    Mona

Scrie un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii

Newsletter

Aboneaza-te la ofertele noastre
Prin inscrierea la newsletterul nostru, sunteti de acord cu Temeni si Conditii, Confidentialitate si Politica Cookies.
Copyright © 2013 - 2019 RawCoco Designed & Developed by WebFuture

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul RawCoco

Privacy Policy Settings