Telefon:
0743 032 228
0748 232 029
021 230 3424

RAW-LIFESTYLE

Cheesecake cu cireșe (fără gluten)

Ingrediente

    Crustă:

  • ¾ cană de curmale hidratate(min 4h)
  • ¾ cană de caju crud
  • 1 lingură de ulei de cocos
  • 1 linguriță de miere
  • 1 praf de sare neiodată


  • Cremă:

  • 1 nucă de cocos
  • ½ cană de cireșe
  • sucul de la ½ lămâie
  • 1 linguriță de vanilie
  • 1 lingură de miere
  • un praf de sare


  • Glazură:

  • 2 linguri de unt de cocos
  • sucul de la ½ lămâie
  • suc de cireșe
  • cireșe
  • fulgi de cocos

Modalitati de Preparare

Cheesecake-ul cu cireșe este desert raw vegan delicios, fără gluten și plin de vitamine, minerale și antioxidanți! Cireșele conțin substanțe active care ajută la detoxifierea organismului, scad colesterolul din sânge și incidența bolilor specifice sezonului cald. Mai multe motive pentru care ar trebui să consumați cireșe aflați aici.

Pentru a pregăti cheesecake-ul cu cireșe, aveți nevoie de un blender puternic. Noi folosim aparatul Vitamix TNC 5200, cu motor suedez, putere de 1.200 W și două trepte de viteze, până la 37.000 rpm. Adăugați în vasul blenderului toate ingredientele pentru crustă, începând cu caju-ul, și blendați tip de 1 – 2 minute, până ce obțineți un aluat omogen. Turnați acest aluat într-o formă de prăjitură sau tartă, modelați cu o lingură de lemn sau cu mâna și apoi lăsați la congelator 15 – 30 de minute.

Spălați vasul blenderului și cireșele sub jet de apă rece și, în timpul în care acestea se usucă, spargeți nuca de cocos cu un ciocan și curățați miezul. Blendați cocosul aproximativ 15 secunde, la prima treaptă de viteză, apoi adăugați cireșele curățate de sâmburi, zeama de lămâie, vanilia, mierea și sarea și continuați să blendați (cam 1 min.) până ce obțineți crema de cheesecake. Turnați compoziția peste aluat și lăsați la congelator până ce preparați glazura.

Pentru glazură aveți nevoie de suc de cireșe, pe care îl puteți obține cu un storcător prin presare la rece. Dacă nu aveți storcător, puteți să blendați cireșele și apoi să strecurați sucul de pulpă cu o sită fină. Într-un bol amestecați untul de cocos (topit la temperatura camerei) cu sucul de lămâie și cireșe până la omogenizare, apoi turnați deasupra cheesecake-ului. Decorați cu cireșe proaspete și cu fulgi de cocos. Înainte de a-l servi, lăsați cheesecake-ul la congelator cel puțin 4 ore. Poftă bună la #cevadulce!

Sursa foto: Shutterstock

ANCA ITI RECOMANDA

Niciun comentariu

Ce parere ai despre acest articol?

Scrie un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii

Newsletter

Aboneaza-te la ofertele noastre
Prin inscrierea la newsletterul nostru, sunteti de acord cu Temeni si Conditii, Confidentialitate si Politica Cookies.
Copyright © 2013 - 2019 RawCoco Designed & Developed by WebFuture

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul RawCoco

Privacy Policy Settings