Telefon:
0743 032 228
0748 232 029
021 230 3424

RAW-LIFESTYLE

Cea mai bună variantă de mic dejun: suc verde stors prin presare la rece

Ingrediente

  • ¼ rădăcină de ţelină
  • ¼ rădăcină de pătrunjel
  • 1 mâna de spanac
  • 1 mâna de salată verde
  • 1 măr

Modalitati de Preparare

Noile studii de nutritie relevă faptul că micul dejun este diferit de ceea ce stiam noi pana acum. Micul dejun copios nu este solutia energetica de care avem nevoie pentru a functiona o zi intreaga. Astfel, nu ar trebui să agresăm organismul cu alimente procesate. Insa, nici variantele clasice de lapte cu cerealele, pâine cu unt sau cu miere sau suc de portocale nu sunt cele mai bune opţiuni pentru a ne începe ziua. De mici suntem învăţaţi că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, drept pentru care trebuie să fie o masă copioasă. Însă, dimineaţa, are loc un proces de detoxifiere naturală a organismului.
Riscul unui mic dejun copios bogat în carbohidraţi este că ne ia din energie în loc să ne furnizeze. Carbohidraţii din cereale sau pâinea cu unt sunt carbohidraţi rapizi care ne dau o stare de energizare bruscă, însă acesta energie scade foarte repede. Deci nu se menţine pe o perioadă mai lungă de timp. Un alt aspect pe care-l ignoram de cele mai multe ori este faptul ca cerealele sunt acide. Adica, din momentul in care ele intra in organism, acidifica sangele. Mai multe detalii despre pH-ul sangelui si cum ne poate influenta alimentatia pH-ul, gasiti in aceasta postare.
O altă variată, sucurile doar din citrice, conţin foarte multă fructoză. Aşa că, în momentul în care le bem nu obţinem decât o creştere bruscă a glicemiei. Daca va plac citricele, va recomand sa strecurati intotdeauna cateva verdeturi pentru a echilibra continutul mare de fructoza.
Eu vă recomand să încercaţi dimineaţa sucurile stoarse prin presare la rece sau smoothieurile cu tot cu fibră, mai mult din legume şi mai puţin din fructe. Din punctul meu de vedere această este cea mai sănătoasă variantă de mic dejun. Sucurile sunt foarte uşor asimilabile şi conţin o multitudine de nutrienţi, vitamine şi enzime. Şi, cu cât sunt mai verzi aceste sucuri, cu atât sunt mai benefice.
Storcator Kuvings presare la rece
Le introducem pe rând în storcătorul Kuvings. Începem cu frunzele, apoi rădacinoasele şi, la final stoarcem mărul, deoarece acesta se oxidează foarte repede. Datorită axului melcat, acest storcător are capacitatea de a stoarce sucul atât din frunze cât şi din rădacinoase, fără a oxida sucul sau a distruge nutrienţii. Ce-mi place mie foarte mult la acest storcător este faptul că pulpa rămâne aproape uscată. Deci tot sucul se află în pahar 🙂

Vă doresc să aveţi poftă de #SanatateLaPahar şi vă invit să urmăriţi reţeta video pentru a vedea cum am preparat eu acest suc pentru Ştirile de la Observatorul Special al Antenei 1.
Pe curând,
Anca

ANCA ITI RECOMANDA

Niciun comentariu

Ce parere ai despre acest articol?

Scrie un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii

Newsletter

Aboneaza-te la ofertele noastre

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Prin inscrierea la newsletterul nostru, sunteti de acord cu Temeni si Conditii, Confidentialitate si Politica Cookies.
Copyright © 2013 - 2021 RawCoco Designed & Developed by WebFuture

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul RawCoco

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Privacy Policy Settings