Telefon:
0743 032 228
0748 232 029
021 230 3424

RAW-LIFESTYLE

Ce sunt alimentele terapeutice si cum ne îmbunatatesc calitatea vietii

Ştiai că alimentele terapeutice ne îmbunătăţesc calitatea vieţii şi ne fac viaţa mai uşoară? Ştiai că, pastrarea unei stari optime de sanatate vine din natura si se continua in bucatarie? Iti voi explica in randurile ce urmeaza ce vreau sa spun cu asta dar, mai ales, de ce este important sa iti transformi bucataria, dintr-una obisnuita,  intr-o bucatarie terapeutica.

Tendinţa actuală în ceea ce priveşte partea de alimentaţie, de nutriţie este aceea de a fi siguri că ne asigurăm necesarul zilnic de nutrienţi, vitamine minerale, enzime. Se pare că, usor-usor începem să ieşim din zona “caloriilor”. Adică nu mai suntem chiar atât de preocupaţi de câte calorii are un anumit aliment ci de câţi nutrienţi are. Sau aşa ar trebui să gândim.
Vreau să-ţi adresez o întrebare: Faptul că încerci prin orice mijloace să îţi asiguri necesarul zilnic de calciu, magneziu, vitamina A, E sau C nu înseamnă că organismul tău reuşeşte obligatoriu să le şi proceseze şi să le asimileze.

In traducere, INGESTIA nu este acelaşi lucru cu ASIMILAREA.

Mai departe, aş vrea sa merg ceva mai profund cu investigaţia:

  • Dacă totuşi le asimilezi, oare chiar reuşeşte organismul tău să le şi utilizeze?
  • Dar dacă le asimilează şi le utilizează, reuşeşte oare să elimine rezidurile rezultate în urma tuturor acestor procese?

Şi iată cum, de la o simplă întrebare care pare banală la început au apărut şi mai multe întrebări. Atunci, probabil te întrebi, cine îţi poate garanta faptul că organismul tău îndeplineşte cu succes toate aceste procese. Dacă faci parte din categoria persoanelor care au nevoie de negru pe alb ca să crezi, atunci cu siguranţă îmi vei răspunde că îţi faci analizele de sânge şi gata. Ai aflat răspunsul. Dacă însă faci parte din categoria persoanelor intuitive care sunt atente la corpul lor şi simt când ceva e în neregulă, atunci ştii cu siguranţă când ceva nu funcţionează. Şi asta pentru simplul motiv că Natura face ca totul să funcţioneze la modul ideal. Adică perfect.

images (2)Ce te faci însă dacă ai răspuns acestor întrebări, indiferent din ce categorie faci parte şi răspunsul este: corpul meu nu digeră alimentele în mod corespunzător, nu le asimilează aşa cum trebuie, nu le utilizează şi, implicit, nu elimină rezidurile.
Adică ce facem în acest punct? Stam si asteptam? NU. Trebuie să luăm iniţiativa şi să facem ceva în sensul ăsta. Adică nu stăm cu mâinile în sân şi aşteptăm să se regleze totul de la sine sau, cum sunt majoritatea cazurilor, nu stăm să ne obişnuim cu această situaţie. Trebuie sa gasim SOLUTII. Iar solutia vine de la alimentele crude, alimentele germinate si cele fermentate.

Vreau să iti spun, căci poate că nu ştiai sau nu ti-ai pus problema, că durerile frecvente de cap nu reprezintă normalitatea, un tranzit intestinal lent iarăşi nu este un lucru normal, gazele şi crampele nu trebuie să devină obişnuinţă, coşurile şi acneea după o anumită vârstă nu au ce sa caute pe pielea noastră, somnolenţa după masă şi lipsa de energie iarăşi nu sunt o stare cu care trebuie să ne obişnuim. Şi lista poate continua. Toate acestea sunt doar semnele unui organism care nu-şi îndeplineşte sarcinile aşa cum trebuie si care are nevoie de ajutor.

Bineînţeles că acum te vei întreba: De ce? De ce se întâmplă toate aceste lucruri deşi aparent, eu fac lucrurile ca la carte? Răspunsul este în tranzitul intestinal şi în colon. Da, ai auzit bine. Acea parte a corpului pe care nu o vezi şi care nici nu prea te interesează cum arată este “vinovată” pentru toate aceste stări. “Creierul din stomac” este răspunzător pentru toate aceste aspecte.

Ei, acum că ştim acest lucru, ce este de făcut? Ce soluţii avem? Primul pas pentru îmbunătăţirea tranzitului este să refacem flora intestinală (iarăşi un lucru abstract), să ne repopulăm colonul cu bacterii prietenoase. Iar pentru asta trebuie să alegem alimente care sunt capabile să facă acest lucru: în afară de hrana sănătoasă plină de enzime, mai avem nevoie de probiotice, de prebiotice deci de alimentele fermentate, germeni şi vlăstari, alge marine, plantele medicinale, uleiurile esenţiale.
vlastari

Probioticele sunt bacteriile prietenoase, care sunt responsabile pentru principalele procese de fermentaţie sănătoase din colon.
Prebioticele sunt ingrediente alimentare care, atunci când sunt ingerate, ajută la dezvoltarea bacteriilor “bune” din intestin. Aceste alimente conţin zaharuri prebiotice, care constituie o sursă de hrană pentru aceste tipuri de bacterii. În plus, ele curăţă colonul de toxine şi de microbii ce provoacă infecţii. Prebioticele sunt bacteriile prietenoase responsabile pentru principalele procese de fermentaţie sănătoasă din colon.

Dacă vrei şi tu să afli cât mai multe informaţii despre toate aceste alimente terapeutice, te invit să participi la CURSUL 3 al Şcolii Raw Vegan RawCoco, curs pe care îl voi susţine sâmbăta şi duminică în Bucureşti.  Daca doresti sa participi la curs te rog sa folosesti formularul de inscriere de pe pagina CURSURI SCOALA RAW VEGAN. Timp de 7 ore pe zi vom aborda urmatoarele teme, atat teoretice cat si sub forma unui workshop practic de gatit :

  • germeni si vlastari
  • alimente fermentate
  • alimente antiinflamatorii
  • alge marine
  • superalimente
  • plante medicinale
  • uleiuri esentiale

Invăţăm mai ales cum să le pregătim acasă şi să le introducem în alimentaţia zilnică. Vei rămâne surprins să afli că îţi poţi creşte în casă propriile probiotice, fără să te duci la magazinul din colţ să cumperi nu ştiu ce iaurt care îţi promite că conţine toate aceste bacterii prietenoase. E chiar simplu şi economic, nu? Trebuie doar să vrei. Mai mult decât atât, în cadrul cursului vom şi găti împreună mai multe reţete raw vegan. Astfel, reusim sa trecem de la teorie la practica. Si iti promit ca dupa 2 zile petrecute impreuna, cu siguranta nu vei mai sta cu mainile in san in ceea ce priveste starea ta de bine. Vei lua initiativa si vei face ceva ca sa te simti cat mai bine cu putinta.

Am si o supriza pentru tine! Pentru că imi place să te stimulez cât mai mult, la finalul cursurilor, vei pleca cu daruri sănătoase de la partenerii SCOLII RAW VEGAN:  BeOrganic, Solaris, Mediteranea Gourmet, Microgreens. Ce poate fi mai frumos decât să vii să înveţi şi să pleci cu daruri!

Hai şi tu la cursurile de nutriţie şi bucătărie raw vegan ca sa afli cum sa transformi un aliment in aliment terapeutic si o bucatarie in bucatarie tarapeutica. Nu uita ca “sănătatea se învaţă” si doar tu esti gardianul sanatatii tale!

Sa ne vedem cu bine,

Anca

ANCA ITI RECOMANDA

Niciun comentariu

Ce parere ai despre acest articol?

Scrie un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii

Newsletter

Aboneaza-te la ofertele noastre

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Prin inscrierea la newsletterul nostru, sunteti de acord cu Temeni si Conditii, Confidentialitate si Politica Cookies.
Copyright © 2013 - 2023 RawCoco Designed & Developed by WebFuture

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul RawCoco

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Privacy Policy Settings