Telefon:
0743 032 228
0748 232 029
021 230 3424

RAW-LIFESTYLE

Cacaua. Vedeta unui ceremonii spirituale vechi de milenii

Legătura dintre anumite băuturi și spiritualitate ne este destul de familiară. Cu siguranță, toți am auzit de ceremonia ceaiului, atât de populară în zonele asiatice, „exportată” apoi în toată lumea. Însă, poate mai puțină lume știe că și cacaua este vedeta unui ceremonii spirituale vechi de milenii în zona din America Centrală și de Nord. Pentru azteci și mayași cacaua era o băutură care hrănea și vindeca, în același timp, trupul, mintea și sufletul, un „medicament” folosit în scopuri spirituale. Folosită de șamani în ritualuri de purificare a spiritului, cacaua este utilizată în lumea modernă ca ingredient principal într-o ceremonie prin care se urmărește eliberarea de influențele  negative și conectarea cu energia pură a inimii. Elixir al sănătății trupului și spiritului, cacaua este folosită în ceremonialuri rituale cu două milenii înaintea lui Hristos, adevărat privilegiu al regilor și războinicilor.

Deși astăzi asociem cacaua cu limbajul universal al dragostei și cu o stare de bine (toți iubim ciocolata, nu-i așa?) vreau să te învăț astăzi cum o poți transforma într-o băutură foarte versatilă. Spun asta pentru că, prin consumul de cacao, ne putem crește nivelul energiei, dar putem intra și într-o stare meditativă. Depinde doar de cantitatea pe care o folosim – și de calitatea ei, bineînțeles. Eu aleg intotdeauna cacaua raw, neprocesată, care provine din culturi tradiționale, ecologice. Sortimentul meu preferat se numeste Aromes Noirs.

938A7084Așadar, 12 grame de cacao sunt necesare pentru un „vis lucid”, 21 de grame pentru cei care vor să-și amelioreze problemele cardio-vasculare, iar 28 de grame ajută la stimularea creativității sau inducerea unei stări propice meditației. Dacă avem nevoie de energie pentru exerciții yoga, aerobic sau cardio putem folosi 35 de grame de cacao.

Pentru a-ți crea propriul ritual în care să folosești cacaua pentru eliberarea de emoțiile negative ai nevoie de:

  • 45 de grame de cacao pură Aromes Noirs
  • Apă sau lapte vegetal
  • Miere
  • Arome, după preferință

La cantitatea de cacao de mai sus poți adauga jumătate de cană de apă sau lapte vegetal (de migdale sau cocos e cel mai bine), dacă preferi o băutură mai consistentă. O poți însă și dilua, dacă așa îți place, adăugând porție dublă de lichid. Apa sau laptele vegetal trebuie doar încălzite, nu fierte. Este recomandat să nu folosești lapte de proveniență animală, pentru că absorbția elementelor nutritive din cacao va fi mult redusă.

Cât despre arome, posibilitățile sunt practic infinite! Unii preferă cacaua cu un strop de sare, alții adaugă în această băutură superalimente (pulbere de ciuperci Reishi sau alge Chlorella). Mexicanii preferă cacao cu cardamom sau scorțișoară, iar varianta tradițională maya pentru această ceremonie ritualică este cea cu piper Cayenne – celebrul „red hot chilli pepper”. Ghimbirul este o altă variantă sănătoasă și gustoasă, însă vanilia mi se pare a fi „partenerul perfect” pentru cacao în ceremonia pe care o poți organiza chiar la tine acasă.

Te las acum să-și savurezi ceașca cu cacao și sper ca această experiență să-ți ajute trupul, mintea și sufletul.

Pe curand,

Anca

 

ANCA ITI RECOMANDA

Niciun comentariu

Ce parere ai despre acest articol?

Scrie un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii

Newsletter

Aboneaza-te la ofertele noastre

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Prin inscrierea la newsletterul nostru, sunteti de acord cu Temeni si Conditii, Confidentialitate si Politica Cookies.
Copyright © 2013 - 2023 RawCoco Designed & Developed by WebFuture

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul RawCoco

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Privacy Policy Settings