Telefon:
0743 032 228
0748 232 029
021 230 3424

RAW-LIFESTYLE

Beneficiile și proprietățile turmericului

Turmericul este un condiment ce provine din planta erbacee Curcuma Ionga, înrudită cu ghimbirul. Este un condiment aromat, cu gust neutru (nu este înțepător precum ghimbirul și nu are miros puternic). Este cunoscut ca „șofranul indian” datorită culorii sale galben-portocalii. Turmericul este cel mai cunoscut pentru curry, dar și pentru colorarea muștarului de pe rafturile magazinelor.

Planta de curcuma este folosită în medicina ayurvedică de peste 4.500 de ani pentru proprietățile sale vindecătoare, în tratarea multor afecțiuni. Curcumina, cea care oferă și culoarea turmericului, conține curcuminoide, substanțe active cu proprietăți antioxidante puternice, care apără organismul de bacterii. Studiile arată faptul că acest condiment are proprietăți antiinflamatoare, antitrombotice, antitumorale, antidiabetice si neuroprotectoare. Cercetătorii din întreaga lume au publicat peste 5,000 de studii farmaceutice care demonstrează beneficiile turmericului în tratarea afecțiunilor reumatice, traumatice, datorate sportului, precum și ulcer gastric, sindrom de colon iritat și boala Crohn.

Curcumina ajută la o bună funcționare a creierului și previne riscul de boli cerebrale, cum ar fi depresia sau boala Alzheimer. De asemenea, ajută la întârzirerea multor etape în procesul bolilor cardiovasculare, îmbunătățind funcția mucoasei vaselor de sânge.

Un studiu preliminar realizat de un grup de cercetători italieni în 2015 arată faptul că turmericul poate ajuta în pierderea și menținerea greutății corporale. De asemenea, pe site-ul GreenMedInfo sunt publicate peste 4.000 de studii și articole științifice care vorbesc despre beneficiile turmericului în diverse afecțiuni medicale: o cremă-tratament pentru HPV, tratament pentru depresii și chiar pentru cancer, în special pentru cancerul care apare la sistemul digestiv. Curcumina poate reduce angiogeneza (dezvoltarea de vase de sânge în tumori), metastaza și apariția celulelor canceroase.

Turmericul poate fi folosit in: salate, mancaruri, sucuri, smoothieuri si deserturi raw vegan.

Suc Detox Happy Body Happy Morning RawCoco

ANCA ITI RECOMANDA

Niciun comentariu

Ce parere ai despre acest articol?

Scrie un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii

Newsletter

Aboneaza-te la ofertele noastre

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Prin inscrierea la newsletterul nostru, sunteti de acord cu Temeni si Conditii, Confidentialitate si Politica Cookies.
Copyright © 2013 - 2023 RawCoco Designed & Developed by WebFuture

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul RawCoco

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Privacy Policy Settings