Telefon:
0743 032 228
0748 232 029
021 230 3424

RAW-LIFESTYLE

Bautura care alcalinizeaza organismul. Tu stii ce pH ai?

Ingrediente

Modalitati de Preparare

Bautura care alcalinizeaza organismul. Se vorbeşte din ce in ce mai des despre aciditatea sau alcalinitatea organismului. Insa, de multe ori se fac confuzii intre termeni si este important sa stim care este diferenta intre acesti doi termeni.  Aciditatea organismului reprezintă creşterea nivelului de aciditate a lichidelor vitale a organismului, sângele si limfa. Studiile in domeniul nutriţiei celulare au demonstrat fara doar si poate faptul ca, un mediu acid scade imunitatea organismului si este perfect pentru apariţia si multiplicarea celulelor maligne.

Alcalinitatea organismului. Mineralele sunt extrem de importante in menţinerea unui metabolism normal, mai ales in privinţa ph-ului sangvin (aciditate sau bazicitate relativa a sângelui. In condiţii normale, sângele nostru conţine o slaba alcalinitate, având un ph intre 7.3 si 7.45 (pe scala de ph, sub 7.0 este acid si peste 7.0 este alcalin). Acizii sunt produşi constant datorita proceselor metabolice. Aceşti acizi trebuie sa fie neutralizaţi de minerale alcaline pentru a pastra dinţii si oasele sănătoase si a menţine imunitatea împotriva răcelilor si altor boli mai grave. Iarba de grau are un efect alcalinizant asupra sângelui, datorita abundentei in minerale alcaline cum sunt magneziul, potasiul si calciul.

Daca vreti sa aflati cum stati cu ph-ul, va puteti cumpara benzi care masoara ph-ul. Sunt foarte usor de utilizat. Se pune o banda pe limba si asteptati sa se coloreze. Apoi, comparati banda colorata cu coperta benzilor si stiti exact la ce valoare a ph-ului  va incadrati.IMG_8474
Echilibrul pH-ului organismului nostru este ameninţat in permanenta, in condiţiile in care majoritatea alimentelor care compun dieta moderna cresc aciditatea mediului intern.
Este vorba despre zahar si despre toate celelalte produse procesate si rafinate, despre alimentele fermentate si despre îndulcitorii artificiali, care eliberează acizi in organism in urma proceselor de metabolizare. O cantitate mare de acizi generează si proteinele provenite din carne si din lactate. Prin urmare, aciditatea crescuta a mediului intern este consecinţa obiceiurilor noastre. Corectându-le, putem scăpa de starea de oboseala si de kilogramele in plus si putem dobândi o imunitate mai puternica si un tonus psihic mai bun.

Alimentele care produc un mediu alcalin, în care organismul se simte bine, sunt legumele şi fructele crude, în special cele de culoare verde. Chiar şi citricele, acre la gust, au efect alcalin după metabolizare. Din dieta pentru un mediu intern alcalin nu trebuie să lipsească nici fructele oleaginoase: nuci, alune, fistic, migdale şi nici leguminoasele – fasole, mazăre, linte, năut. Dacă mâncaţi grăsimi animale, combinaţi-le întotdeauna cu o cantitate foarte mare de legume, excluzând însă cartoful. Este mult mai uşor să mărim aciditatea corpului decât să mărim alcalinitatea lui, deoarece sunt puţine alimente alcaline şi multe alimente acide. Sistemul nostru imunitar are nevoie să creeze un „tampon” alcalin, pentru a ne proteja corpul de aciditate, pentru aceasta folosind minerale, precum calciul.

Daca ai afla ca exista un aliment pe care, dacă-l consumi zilnic, iţi ajuţi organismul sa se alcalinizeze, l-ai consuma? 🙂 Iată ca astăzi iţi împărtăşesc un secret dar si o provocare: 30 de ml pe zi de suc de iarba de grau.

Sucul de iarba de grau are un efect alcalinizant asupra sângelui, datorita abundentei in minerale alcaline cum sunt magneziul, potasiul si calciul. Mai mult decât atât, sucul de iarba de grau conţine la fel de multa Vitamina C ca citricele si alte fructe si mai multa decât legumele obişnuite. Consumul de iarba de grau ne asigura aportul de vitamina A dar si o sursa buna de vitamina B, care favorizează folosirea carbohidraţilor ca surse energetic si ajuta sistemul nervos si digestive. Vitamina E, o vitamina cu rol antioxidant si in fertilitate, este prezenta, de asemenea, in iarba de grau Tipul de vitamina E care se găseşte in iarba de grau este de 10 ori mai uşor de asimilat decât cea sintetica.
suc de iarba de grau kuvingsModalitatea de extragere a sucului din iarba de grau se face foarte uşor cu ajutorului storcătorului prin presare la rece Kuvings. De-a lungul timpul am testat tot felul de aparate si pana acum, Kuvings este cel care lăsa firul de iarba uscat si stoarce maximum de suc, păstrând maximum de nutrienţi. De altfel, modalitatea de stoarcere nu este deloc complicata. Un buchet de iarba de grau cu un diametru de 1.2-1.7 cm va duce la obţinerea a 30 ml de suc.
Daca nu aţi mai băut pana acum suc de iarba de grau, nu depăşi pe zi aceasta cantitate, deoarece este extrem de puternic (exact ca o transfuzie de sânge).
Se taie firele de iarba in 2 si se introduc progresiv in storcător. Datorita axului melcat de care dispune Kuvings, foarte rar se blochează aparatul (ţinând cont de faptul ca celuloza firului de iarba de grau este foarte dura) insa, daca sa întâmpla sa se blocheze, nu este nici o problemă. Aparatul este prevăzut cu un buton Reverse pe care îl puteţi utiliza in asemenea cazuri.
Sucul de iarba de grau se consuma imediat după stoarcere deoarece, cu cat sta mai mult in contact cu lumina, se pierd nutrienţii si enzimele.

Acum, daca toti stiti cum puteti afla acasa alcalinitatea organismului si cum se prepara cea mai puternica bautura care alcalinizeaza corpul, va ofer si un cadou. In perioada 22 Septembrie 2015 – 6 Octombrie 2015,  kit-ul pentru smoothie si inghetata in valoare de 229 lei este gratuit.
Eu va doresc sa aveţi pofta de verde crud si Sanatate la Pahar!

ANCA ITI RECOMANDA

2 comentarii

Ce parere ai despre acest articol?
  • Daniela in 25 septembrie 2015 la 01:57

    Unde gasesc benzi pentru identificarea ph-ului? Multumesc. Cu bine.

    • RawCoco in 11 noiembrie 2015 la 11:14

      Buna ziua, benzile le puteti gasiti online, la magazine virtuale. O zi minunata 🙂

Scrie un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii

Newsletter

Aboneaza-te la ofertele noastre

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Prin inscrierea la newsletterul nostru, sunteti de acord cu Temeni si Conditii, Confidentialitate si Politica Cookies.
Copyright © 2013 - 2022 RawCoco Designed & Developed by WebFuture

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul RawCoco

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Privacy Policy Settings