Telefon:
0743 032 228
0748 232 029
021 230 3424

RAW-LIFESTYLE

Baton Kit Kat Raw Vegan

Ingrediente

Crema pufoasa din mijloc:
  • 1 cana caju
  • ¼ cana cacao pudra sau carob
  • 1 lingurita vanilie
  • 2 lingurite sirop de agave
  • ¾ cana apa
  • 2 linguri ulei de cocos topit
Alte ingrediente: 
  • Biscuiti (din cereale integrale)
  • Glazura finala
  • 2 cani de unt de cacao (sa fie lichid, la temperatura camerei)
  • 3-4 linguri de cacao sau carob
  • 1 lingura de miere sau alt indulcitor (sirop de artar sau de agave)

Modalitati de Preparare

Cine ar fi crezut ca un baton Kit Kat raw vegan ar putea avea un gust atat de bun? Reteta este foarte simpla si, indiferent de ocazie, este o varianta de dulce raw vegan sanatos, ideal mai ales pentru copii.

Stiati ca batoanele Kit Kat au fost create in jurul anului 1911? Alte date interesante despre aceste batoane minunate: sunt produse in 13 tari si au fost vandute in peste 200 de arome in Japonia. Inutil de mentionat, batoanele Kit Kat sunt destul de populare, iar daca se numara printre dulciurile tale preferate, este norocoasa. Astazi iti vom dezvalui retata pentru Kit Kat raw vegan, o alternativa mult mai sanatoasa.

Pentru crema: Se pun in blender toate ingredientele si se mixeza la viteza mare. Durata de mixare variaza in functie de este de puternic blenderul.. Se lasa in frigider, sa se odihneasca.
Puneti intr-o tava de 8×8 hartie de copt si ungeti-o cu un strat subtire de ciocolata. Aliniem biscuitii peste ciocolata, apoi, acoperim biscuitii cu un strat de crema (cea pe care am lasat-o in frigider la odihna).

Puneti la congelator tava pentru 20 de minute. Dupa, acoperiti cu alt rand de biscuiti, apoi din nou cu crema.
Intre timp se pregateste glazura finala de ciocolata. Se pun ingredientele in blender si se mixeaza. Ultimul strat de pe desertul nostru va fi aceasta ciocolata care se pune peste ultimul strat de biscuiţi.

Punem tava la congelator insa nu trebuie sa inghete foarte tare. Asteptati pana ciocolată incepe sa inghete putin, luati cutitul si marcati liniile cu ajutorul carora veti taia biscuitii. Puneti iar la congelator pt 20-30 min. Inlaturati hartia de copt şi taiati batoanele. Puteti sa mai inmuiati batoanele in ciocolata daca e necesar. Puneti-le inapoi in congelator si cand se intareste ciocolata sunt gata pentru a fi consumate.

Savurati pe indelete deoarece creeaza dependenta 🙂 Daca va este pofta de ceva dulce si va faceti drum pe la noi, iata cu ce va puteti delecta 🙂

5 comentarii

Ce parere ai despre acest articol?
  • daniela in 30 iulie 2015 la 14:37

    Buna ador retetele tare…dar nu inteleg de ce nu inlocuiesti cacao cu roscova,…
    Am si eu o rugaminte,… as vrea sa ii fac fetitei mele un tort de ziua ei dar am nevoie de o reteta care sa o pot tine la cald cateva ore inainte 2-3 ….vrea sa o sarbatorim la picnic asa ca nu am cum sa ma intorc „la frigider” pentru tort…
    Multumesc anticipat si tine-o tot asa!

    • RawCoco in 30 iulie 2015 la 17:03

      Buna Daniela, inlocuiesc de cate ori pot cacao cu pudra de roscove, insa, de cele mai multe ori le amestec una cu cealalta. pentru ca gustul pudrei de roscove, nu este placut de multa lume:) pe de alta parte, cacaoa are o multime de beneficii pentru organism, atat timp cat este cruda si nu se amesteca cu lapte de origine animala si cu zahar. deci, consuma linistita cacao cruda, de cate ori poti 🙂 nu ingrasa, contine antioxidanti si declanseaza….fericirea 🙂 deci, pentru adulti este minunata 🙂 insa, pentru copil poti adapta retetele care contin cacao 🙂 pe curand!

    • RawCoco in 30 iulie 2015 la 20:06

      In ceea ce priveste reteta de dulce pentru „picnic” din pacate, la temperaturile care sunt afara, nici un dulce nu va rezista 2-3 ore. Singura varianta ar fi sa-i pregatesti un tort pe care sa-l depozitezi intr-o lada frigorifica. Trebuie sa te asiguri inainte daca tortul incape in lada 🙂 petrecere frumoasa si LA MULTI ANI 🙂

  • Tatiana in 17 decembrie 2016 la 22:47

    Buna! Ce fel de biscuiți imi recomandati? Vreo firmă anume? Oare merg si crakersii aceia crocanti din secară? Multumesc!

    • RawCoco in 5 ianuarie 2017 la 07:33

      Buna. Crackersii merg cu siguranta!

Scrie un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii

Newsletter

Aboneaza-te la ofertele noastre
Prin inscrierea la newsletterul nostru, sunteti de acord cu Temeni si Conditii, Confidentialitate si Politica Cookies.

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul RawCoco

Privacy Policy Settings