Atunci când ne gândim la băuturi sănătoase, apa este prima alegere. Apa este ingredientul-cheie pentru ca organismul să funcționeze, nu conține nicio calorie, luptă împotriva deshidratării și răcorește organismul. Chiar dacă face parte din rutina zilnică, băutul apei poate deveni un obicei plictisitor, mai ales în cazul celor mici. Cu puțină imaginație, putem crea din apă o băutură care să satisfacă toată familia, adăugându-i fructe, legume sau chiar plante aromatice.
Apa infuzată este foarte simplu de pregătit, însă înseamnă mai mult decât felii de lămâie sau castravete într-o carafă. Pentru a beneficia de un plus de aromă, dar și de toate vitaminele și mineralele, apa infuzată trebuie să stea cel puțin o oră înainte de a fi consumată. Este recomandat să folosiți apă filtrată, la temperatura camerei, și ingrediente organice, pentru a fi siguri că substanțe nedorite (precum pesticide) nu vor ajunge în paharul vostru. Astfel veți obține propria apă cu vitamine, fără zaharuri sau alte adaosuri dăunătoare!
Există multe rețete de apă infuzată, cu numeroase beneficii pentru organism, în funcție de componența și proprietățile celor adăugate. Câteva idei cu care vă puteți juca în propria bucătărie:
Pentru a prepara apa infuzată folosiți recipiente din sticlă, precum sticle cu gât larg, carafe sau boluri adânci. Spălați bine fructele sub jet de apă rece înainte de a le tăia. Le puteți folosi cu coajă și semințe, însă pentru a evita ingerarea acestora, folosiți o strecurătoare când turnați în pahar. Evitați fructele sau legumele moi și plantele uscate. De asemenea, dacă folosiți recipiente cu capac, evitați să agitați foarte tare conținutul. Poftă la #SănătateLaPahar!
Sursa foto: Shutterstock
Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.
Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.
Pentru a putea descarca suportul de curs si retetarul, introdu mai jos adresa de email cu care ai participat la curs.