Telefon:
0743 032 228
0748 232 029
021 230 3424

RAW-LIFESTYLE

Ar trebui să încercaţi apa infuzată!

Atunci când ne gândim la băuturi sănătoase, apa este prima alegere. Apa este ingredientul-cheie pentru ca organismul să funcționeze, nu conține nicio calorie, luptă împotriva deshidratării și răcorește organismul. Chiar dacă face parte din rutina zilnică, băutul apei poate deveni un obicei plictisitor, mai ales în cazul celor mici. Cu puțină imaginație, putem crea din apă o băutură care să satisfacă toată familia, adăugându-i fructe, legume sau chiar plante aromatice.

Apa infuzată este foarte simplu de pregătit, însă înseamnă mai mult decât felii de lămâie sau castravete într-o carafă. Pentru a beneficia de un plus de aromă, dar și de toate vitaminele și mineralele, apa infuzată trebuie să stea cel puțin o oră înainte de a fi consumată. Este recomandat să folosiți apă filtrată, la temperatura camerei, și ingrediente organice, pentru a fi siguri că substanțe nedorite (precum pesticide) nu vor ajunge în paharul vostru. Astfel veți obține propria apă cu vitamine, fără zaharuri sau alte adaosuri dăunătoare!

Există multe rețete de apă infuzată, cu numeroase beneficii pentru organism, în funcție de componența și proprietățile celor adăugate. Câteva idei cu care vă puteți juca în propria bucătărie:

 

  • Fructe: pepene, căpșuni, cireșe, măr, caise, piersici, banane, rodie, citrice, fructe tropicale
  • Legume: castravete, morcov, țelină, dovlecel,
  • Ierburi: mentă, rozmarin, busuioc, pătrunjel,
  • Rădăcini: ghimbir, fenicul, ridiche, nap
  • Flori: levănțică, trandafiri, hibiscus, pansele
  • Mirodenii: batoane de scorțișoară sau vanilie
  • Combinații apă infuzată

     

    Pentru a prepara apa infuzată folosiți recipiente din sticlă, precum sticle cu gât larg, carafe sau boluri adânci. Spălați bine fructele sub jet de apă rece înainte de a le tăia. Le puteți folosi cu coajă și semințe, însă pentru a evita ingerarea acestora, folosiți o strecurătoare când turnați în pahar. Evitați fructele sau legumele moi și plantele uscate. De asemenea, dacă folosiți recipiente cu capac, evitați să agitați foarte tare conținutul. Poftă la #SănătateLaPahar!

    Sursa foto: Shutterstock

    ANCA ITI RECOMANDA

    Niciun comentariu

    Ce parere ai despre acest articol?

    Scrie un comentariu

    Toate campurile sunt obligatorii

    Newsletter

    Aboneaza-te la ofertele noastre
    Prin inscrierea la newsletterul nostru, sunteti de acord cu Temeni si Conditii, Confidentialitate si Politica Cookies.
    Copyright © 2013 - 2019 RawCoco Designed & Developed by WebFuture

    Newsletter

    Aboneaza-te la newsletterul RawCoco

    Privacy Policy Settings