Ananasul este originar din America Tropicala si este renumit pentru calităţile sale diuretice. Ajuta la arderea grăsimilor din organism, lupta impotriva obezitatii deci, ne ajuta sa slăbim. Mai mult decat atât, fibra din ananas luptă împotriva. De asemenea, consumul de ananasul ajuta la scaderea colesterolului rau.
Ananasul conține fier, potasiu, calciu, fosfor, sodiu, proteine, fibre, zaharuri, vitamina A, Bl, B2, B6, B3, C, apă, carbohidrați, grăsimi, celuloză, potasiu, magneziu, sulf, clor, iod, acid malic și citric, acid folic; zaharuri naturale și bromelaina.
Bromelaina este remarcata pentru activitatea sa proteolitica, adică ajuta la descompunerea prin digestie a proteinelor în aminoacizi. Atunci când se consuma pe stomacul gol, ananasul are proprietăţi antiinflamatorii. Bromelina este o substanță cu aplicații medicale si se gaseste atât in ananas cat si in tulpina acestuia. Este utilizata pe scară largă în bolile respiratorii, deoarece are proprietăți antiinflamatorii, în special în nas și sinusuri.
Eficacitatea sa este dovedita prin faptul ca sucul de ananas proaspăt ar putea înlocui sucul gastric. Are rezultate excelente în tratamentul artritei reumatice și accelerează repararea ţesuturilor, în caz de vânătăi.
Sarurile minerale, printre care calciul, fierul si fosforul, combinate cu acidul citric și acidul malic pe care-l gasim in ananas, ajuta la revitalizarea structurii osoase a copiilor și, de asemenea, ajuta la albirea dinţilor. Acest fruct acționează, de asemenea, ca un agent de dezumflare intestinala, ajutând la ameliorarea simptomelor provocate de ulcer.
Consumul de ananas este recomandat in cazul pietrelor la rinichi, hipertensiune arterială, constipație, epuizare mentală și pierderi de memorie.
Atunci când cumpăraţi un ananas alegeţi-l pe cel cu aspect proaspăt și culoare strălucitoare. Evitați cele de culoare albicioasa sau decolorate.
Nu este recomandat sa consumaţi ananas dacă nu este complet copt pentru ca o sa va lase in gura o savoare ciudata. Acest lucru se datorează faptului că nu este destul de copt si conține concentrații mari de acid citric și acid oxalic care, împreună, ne lăsa aceasta senzaţie ciudata in gura. Aşa ca, pentru a va putea bucura pe deplin de beneficiile acestui fruct atât de valoros pentru organismul nostru, după ce îl cumpărăm daca nu este copt îl lăsăm la temperatura camerei câteva zile si abia atunci îl putem consuma.
Atentie însă: proprietăţile anticoagulante ale ananasului poate reprezenta un risc pentru pacienţii care iau aspirina sau medicamente anticoagulante.
Sursa foto: Shutterstock
Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.
Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.
Pentru a putea descarca suportul de curs si retetarul, introdu mai jos adresa de email cu care ai participat la curs.