Alimentatia raw vegana porneste de la ideea ca prepararea termica distruge vitaminele si substantele nutritive ale alimentelor. Astfel, aceasta alimentatie presupune consumarea alimentelor vegetale in stare cruda, proaspete, excluzand alimentele de provenienta animala. Singurele metode de „preparare” sunt: hidratarea, extragerea sucurilor, germinarea, deshidratarea sau macinarea.
Fructe, legume, seminte, cereale, uleiuri vegetale presate la rece, plante medicinale, sucuri proaspete, seminte germinate. Acestea se pot consuma fie in starea lor naturala, fie gatite prin uscare (in aparatul de deshidratat), mixare sau pur si simplu taiate si consumate ca salate.
Incalzind orice mancare distrugem majoritatea continutului de vitamine, minerale, si proteine, formandu-se particule otravitoare de acizi anorganici.
Alimentele sănătoase stimulează eliberarea în organism a unor substanţe antiinflamatorii, benefice, care scad nivelurile de glucoză şi insulină si scad colesterolul. Aceste substanţe benefice nu se autoactivează. Pentru a fi funcţionale au nevoie de alimente sănătoase, iar dulciurile, grăsimile nocive, făinoasele stimulează inflamaţia organismului, cresc glicemia şi insulina, colesterolul, apetitul, apar depozitele de grăsime şi surplusul de kilograme.
Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.
Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.
Pentru a putea descarca suportul de curs si retetarul, introdu mai jos adresa de email cu care ai participat la curs.