Telefon:
0743 032 228
0748 232 029
021 230 3424

RAW-LIFESTYLE

8 beneficii ale uleiului din nucă de cocos care vă vor surprinde

Pentru mult timp s-a crezut că uleiul din nucă de cocos, pe care acum îl numim superaliment, este dăunător pentru sănătatea noastră, datorită conținutului ridicat de acizi grași saturați – aproximativ 90% din compoziția sa. Secretul uleiului din nucă de cocos virgin și organic este că prezintă acizi grași cu lanț mediu (cunoscuți sub numele de trigliceride cu lanț mediu), pe care organismul îi digeră în mod diferit, aducându-i beneficii concrete.

Când consumăm acest ulei, acizii grași merg direct în ficat, care îi transformă imediat în energie. Acesta este unul dintre principalele avantaje, spre deosebire de celelalte uleiuri și grăsimi care odată intrate în organism, circulă pe întreg fluxul sangvin înainte de a ajunge la ficat iar corpul nostru le stochează ca grăsimi. Citiți în continuare 8 dintre beneficiile consumului de ulei din nucă de cocos:

1. Oferă multă energie

După cum am spus mai sus, odată ce corpul nostru digeră uleiul din nucă de cocos, acizii grași ajung direct la ficat, unde se transformă în energie. Acest proces ajută accelerarea metabolismului.

2. Reduce grăsimea din zona abdomenului

Un studiu efectuat în 2009, în Brazilia, a avut rezultate surprinzătoare. Timp de 12 săptămani, 40 de femei au avut o dietă săracă în calorii, însă au consumat câte 2 linguri de ulei din nucă de cocos pe zi. Rezultatul: grăsimea lor abdominală a scăzut în mod semnificativ.

3. Uleiul de cocos este companionul ideal al sistemul imunitar

Accelerarea metabolismului atrage o mai bună funcționare a celulelor, regenerarea țesuturilor și înlocuirea celulelor vechi sau bolnave cu altele noi. Pe scurt, o mai bună funcționare a sistemului imunitar.

4. Creează o barieră împotriva bacteriilor, ciupercilor și virușilor

Uleiul din nucă de cocos conține acid lauric, care în organism este transformat într-un compus numit monolaurină – un expert în lupta împotriva bacteriilor, virusurilor și ciupercilor. Acest compus este, de asemenea, prezent în laptele matern și întărește sistemul imunitar al fătului.

5. Ajută la menținerea sănătății inimii

Conform studiilor internaționale, grăsimile saturate din uleiul de nucă de cocos și acidul lauric ajută la ridicarea așa-numitul „colesterol bun” (HDL) și reduce impactul de „colesterol rău” (LDL), care este atât de dăunător pentru inimă. Un studiu din anii ’30 făcut pe cetățenii din insulele Pacificului de Sud, a căror dietă se bazează în mare parte pe consumul de ulei de nucă de cocos (între 30 și 60% din totalul de calorii consumate sunt din ulei), a arătat ca aceștia nu au suferit niciodată de vreo boală de inimă.

6. Poate preveni instalarea bolii Alzheimer

Trigliceridele cu catenă medie pot acționa împotriva Alzheimer-ului prin producerea de organisme cetonici. Cum? Oamenii de știință au descoperit că acestea merge direct în ficat pentru a produce corpi cetonici, care, la rândul său, ajung la creier prin sange si îi oferă „combustibil”, care ajută la restaurarea și renovarea neuronilor și a nervilor.

7. Piele, păr și unghii frumoase și sănătoase

Vitamina E este un antioxidant prezent în uleiul din nucă de cocos, care se ocupă de hidratarea pielii și întărirea firului de păr și a unghiilor.

8. Ne ajută în lupta cu timpul

Atunci când este aplicat direct pe față, antioxidanții conținuți de acest ulei ajută la reducerea liniilor fine și a ridurilor. De asemenea, uleiul este un exfoliant natural care îndepărtează celulele moarte.

Voi folosiți sau ați folosit vreodată ulei din nucă de cocos? Dacă vreți să includeți în alimentația zilnică acest ulei, îl puteți comanda online din magazinul nostru online, de aici. Multă #sănătate!

ANCA ITI RECOMANDA

Un comentariu

Ce parere ai despre acest articol?
  • Andrei Turca in 14 mai 2018 la 20:17

    De asemenea ajuta mult la sanatatea dintilor. Clatiti gura timp de 5 minute cu 1 lingura de ulei de cocos impreuna cu 2 picaturi de ulei esential de menta si cu putina apa.

Scrie un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii

Newsletter

Aboneaza-te la ofertele noastre

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Prin inscrierea la newsletterul nostru, sunteti de acord cu Temeni si Conditii, Confidentialitate si Politica Cookies.
Copyright © 2013 - 2022 RawCoco Designed & Developed by WebFuture

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul RawCoco

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Privacy Policy Settings