Telefon:
0743 032 228
0748 232 029
021 230 3424

RAW-LIFESTYLE

7 lucruri mai puțin știute despre cacao

Am stat de vorbă cu voi în atâtea rânduri despre cacao, însă ar mai fi multe de spus despre acest minunat ingredient al dragostei, frumuseții și sănătății. Povestea ascunsă în boabele de cacao pare fără sfârșit – de la istoria ei care străbate veacurile și până la descoperirile recente, care ne-o prezintă ca pe un incredibil aliat al vieții sănătoase. Cum suntem în mijlocul sarbatorilor de iarna și gândul mă duce mereu în această perioadă la o ceașcă cu ciocolată caldă băută în timp ce admir bradul, vreau să vă povestesc astăzi 7 lucruri mai puțin știute despre cacao.

938A7203

 

  1. Maiașii foloseau cacaua în timpul ritualului de logodnă și în cel al căsătoriei. Aceasta este una dintre primele conexiuni din istorie între cacao și legăturile romantice. Ideea s-a consolidat în secolul al 19-lea, iar astăzi, produsele pe bază de cacao (tabletele și bomboanele de ciocolată, ciocolata caldă) sunt unul dintre cadourile clasice între îndrăgostiți. Poate și pentru proprietățile afrodisiace ale „băuturii zeilor”, cum era denumită cacaua pe vremea maiașilor.
  2. Fructele de cacao cresc direct din trunchiul copacului. Arată exact ca niște pepeni mici, fiecare dintre ei conținând între 20 și 50 de boabe de cacao.
  3. Pentru un kilogram de ciocolată e nevoie de 300 până la 600 de boabe de cacao, în funcție de sortiment. Ciocolata neagră, mai sănătoasă tocmai datorită concentrației mai mari de cacao, necesită, în mod evident, procesarea mai multor boabe ale acestei plante.
  4. Când avem în față o ceașcă cu cacao de calitate, cum este cea neprocesată, provenind din culturi tradiționale așa cum este cacaua pura Aromes Noirs, să o prețuim așa cum trebuie! Este nevoie de cinci ani pentru ca un arbore de cacao să producă prima recoltă!
  5. Pentru cacao trebuie să-i mulțumim și lui Cristofor Columb! În 1502, întors din cea de-a patra călătorie în Lumea Nouă, celebrul navigator i-a adus în dar regelui Ferdinand al V-lea câteva boabe de cacao. Însă până la apariția primei tablete de ciocolată a mai fost ceva vreme de așteptat. Aceasta a fost produsă abia în 1848.
  6. O vorbă celebră (care ne aduce aminte de Brâncuși) spune că „la umbra marilor copaci nu crește nimic”. Metaforic, zicala este adevărată. Însă în realitate, prețiosul arbore de cacao crește la umbra unor copaci mai înalți, care au rolul de a-l feri de bătaia directă a razelor soarelui. Adesea, arborii de cacao sunt plantați printre mango și papaya. Ca și în cazul viilor, solul are un rol important în cazul boabelor de cacao, pentru că influențează savoarea acestora.
  7. Și, pentru a sugera mai exact statutul de care s-a bucurat cacaua de-a lungul timpului, vă spun doar că, în anumite perioade ale istoriei Franței, ciocolata putea fi consumată doar de membrii curții regale!

Să vă bucurați de sărbători în pace și să vă răsfățați ca niște regi cu o ceașcă de ciocolată caldă parfumată și mai ales cu prezența celor dragi!

Cu drag,

Anca

 

ANCA ITI RECOMANDA

Niciun comentariu

Ce parere ai despre acest articol?

Scrie un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii

Newsletter

Aboneaza-te la ofertele noastre

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Prin inscrierea la newsletterul nostru, sunteti de acord cu Temeni si Conditii, Confidentialitate si Politica Cookies.
Copyright © 2013 - 2023 RawCoco Designed & Developed by WebFuture

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul RawCoco

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Privacy Policy Settings