Telefon:
0743 032 228
0748 232 029
021 230 3424

RAW-LIFESTYLE

5 sfaturi pentru îmbunătățirea sănătății emoționale

Ce înseamnă să fim sănătoși? Prin definiția dată de Organizația Mondială a Sănătății, sănătatea este “starea completă de bine bio-psiho-social”. Sănătatea emoțională este acea componentă care se referă la înțelegerea emoțiilor trăite și soluționarea problemelor cotidiene, combaterea stresului cât și capacitatea de a duce la capăt toate actvitățile zilnice, cu eficiență și bună dispoziție. Pentru a înțelege mai bine ce înseamnă să fim sănătoși, trebuie să studiem cu atenție reacțiile organismul nostru în toate situațiile prin care trece și să începem să avem grijă de el. Iată trei sfaturi pentru o viață mai pozitivă și mai sănătoasă:

1. Fă alegeri alimentare sănătoase pentru organism.

Știm deja că ceea ce mâncăm ne influențează săntătatea în toate aspectele ei, însă de multe ori ne este greu să renunțăm la obiceiurile alimentare nesănătoase. Specialiștii spun că rețeta succesului nu constă în adoptarea unui regim alimentar strict, ci în renunțarea treptată a exceselor, planificarea meselor și respectarea zilnică a orelor de mâncat și înlocuirea zahărului cu alternative naturale (miere sau alți îndulcitori naturali).

Legumele verzi (broccoli, spanac, salata verde, patrunjel) sunt bogate în proteine și îți energizează organismul, redându-i buna dispoziție. Vlastarii, Bananele, vișinele și ciocolata raw vegan conțin magneziu și triptofan – un neurotransmițător calmant care stimulează producția de serotonină, hormonul responsabil cu fericirea. Fructele de pădure sunt bogate în vitamine și antioxidanți care combat stresul și stările de depresie, fiind considerate un sedativ natural pentru sistemul nervos central.

2. Binecuvanteaza mancarea.

Multumeste-i lui Dumnezeu, Universului, Mamei Natura sau oricarei instante superioare in care crezi inainte de a manca. Astfel, mancarea din farfuria ta se va transforma intr-o adevarata hrana pentru corpul tau.

3. Dormi atât cât organismul tău are nevoie.

Pentru a fi sănătoși atât fizic cât și emoțional, este important să avem grijă de somnul nostru. Somnul insuficient sau de o calitate scăzută afectează organismul și capacitatea lui de a face față stresului cotidian, favorizând stările de indispoziție, iritabilitate și vulnerabilitate. Pentru a funcționa la capacitate normală, majoritatea oamenilor au nevoie de 8 – 9 ore de somn pe noapte.

Dacă te confrunți cu probleme de somn, renunță la mesele după ora 20.00 și consumă mai multe alimente cu efecte sedative şi de reglare a sistemului nervos (cum ar fi salată verde, seminţe de dovleac, ceapă, conopidă, rădăcină de ţelină, banane sau miere). De asemenea, poți încearca tratamente naturale pentru insomnie, precum ceaiul de tei sau tinctura de valeriană.

4. Fă miscare.

Una din cele mai bune soluții pentru menținerea unei sănătăți emoționale bune o reprezintă sportul. Exercițiile fizice redau echilibrul organismului agitat, crescând ritmul cardiac, respirația, temperatura corpului, tensiunea, activitatea musculară și cerebrală. De asemenea, activitatea fizică consumă cortizon, hormonul stresului, și produce endorfine, responsabile cu starea de bine.

Sunt foarte multe tipuri de exerciții fizice și programe sportive din care poți alege. De exemplu, dacă ai o personalitate mai temperamentală, poți încerca un sport unde lucrezi la autocontrol, cum ar fi artele marțiale, squash sau chiar kick-box.

5. Gandeste pozitiv. Zambeste mult. Iubeste neconditionat. 

Iubirea alcalinizeaza organismul mult mai puternic decat mancarea! Ura, mania, barfa, apatia, depresia – toate aceste emotii de vibratie joasa acidifica organsimul, scazandu-i imunitatea si sistemul de protectie. Cu aceste emotii negative esti expus tuturor bolilor si inclusiv acumularii de kilograme.

Înainte de toate, nu uita să te bucuri toți oamenii și toate lucrurile care îți transmit energii pozitive. Să ai o zi minunată si plina de iubire neconditionata♥

Sursa foto: Shutterstock

ANCA ITI RECOMANDA

Niciun comentariu

Ce parere ai despre acest articol?

Scrie un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii

Newsletter

Aboneaza-te la ofertele noastre

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Prin inscrierea la newsletterul nostru, sunteti de acord cu Temeni si Conditii, Confidentialitate si Politica Cookies.
Copyright © 2013 - 2021 RawCoco Designed & Developed by WebFuture

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul RawCoco

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Privacy Policy Settings