Telefon:
0743 032 228
0748 232 029
021 230 3424

RAW-LIFESTYLE

5 plante care îţi stimulează productivitatea

Ați auzit vreodată de sindromul clădirii bolnave (SCB)? Face parte din categoria afecțiunilor profesionale și îi afectează pe cei care lucrează în clădiri de birouri. Diagnosticul se pune atunci când angajații se plâng de discomfort la locul de muncă, deși nu există nicio sursă evidentă de boală. Se manifestă prin alergii spontane, dureri de cap, iritații ale ochilor, nasului și gâtului, amețeli și stare de greață.

Care este, de fapt, cauza acestui sindrom? Cercetătorii susțin că aerul poluat și nearisit din birouri este de vină. Factorii care influențează poluarea aerului din interior sunt mucegaiul, polenul, gazele, produsele de curățenie, pesticidele, materialele de construcție sintetice și circulația slabă a aerului.

Cea mai eficientă soluție pentru a preveni apariția sindromului clădirii bolnave o reprezintă plantele de interior, care au capacitatea de absorbi toxinele atmosferice, transformându-le în compuși organici neinvazivi. De asemenea, studiile arată că plantele cresc productivitatea, creativitatea și capacitatea de concentrare și reduc simptomele SCB. Iată 5  plante de interior cu care puteți decora biroul și casa pentru o mai bună productivitate:

1. Feriga

Este o plantă ornamentală cu multiple beneficii pentru sănătate. Numită și plămânul verde, feriga are capacitatea de purifica aerul, filtrând formaldehidele, xylenul și toluenul (toxine din aer) și, prin procesul de transpirație, sporește umidificarea aerului.

2. Iedera

Este o altă plantă ornamentală care împrospătează aerul din interior. Absoarbe cu succes toxinele din aer și combate poluarea electromagnetică, absorbind undele electronicelor din casă și birou.

3. Filodendronul

Este o plantă foarte atractivă și absoarbe cu succes substanțele nocive folosite la tratarea lemnului de mobilă.

Sursa foto: streetdirectory.com

Sursa foto: streetdirectory.com

4. Dracena

Dracena absoarbe acetona, etanolul și benzenul eliminați de diferite spume folosite la fabricarea de mobilă și picturi.

5. Aloe Vera

Pe lângă proprietățile medicinale extraordinare, aloe vera elimină formaldehina, o substanță toxică din clasa cancerigenelor, care se găsește cel mai des în mochete și în canapele.

Care este planta voastră preferată de apartament?

ANCA ITI RECOMANDA

Niciun comentariu

Ce parere ai despre acest articol?

Scrie un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii

Newsletter

Aboneaza-te la ofertele noastre

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Prin inscrierea la newsletterul nostru, sunteti de acord cu Temeni si Conditii, Confidentialitate si Politica Cookies.
Copyright © 2013 - 2021 RawCoco Designed & Developed by WebFuture

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul RawCoco

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Privacy Policy Settings