Telefon:
0743 032 228
0748 232 029
021 230 3424

RAW-LIFESTYLE

5 motive pentru care trebuie să consumi cireșe

Fiindcă pământul începe să se încălzească, toată natura a înflorit iar luna Mai ne surprinde cu fructe și legume din belșug. Cireșele conțin o multitudine de vitamine (A, B, C și E) și minerale (calciu, fosfor, cupru, zinc, fier, potasiu și magneziu) și au o multitudine de beneficii pentru organismul nostru. Iată 5 motive pentru care trebuie să consumi mai multe cireșe:

1. Cireșele te ajută să dormi mai bine

Cireșele sunt o sursă naturală de melatonină, un hormon produs de glanda pineală care ajută la reglarea somnului și regenerarea corpului. În timp ce suplimentele cu melatonină, foarte populare în rândul celor care suferă de insomnii, dau efecte adverse puternice: dureri de cap, greață, vise ciudate și chiar epuizare, cercetătorii recomandă consumul de cireșe cu o oră înainte de ora de somn pentru dispariția simptomelor de insomnie.

2. Cireșele au efecte anti-inflamatoare

Culoarea roșie a cireșelor este dată de un pigment natural numit antocianină. Studiile au relevat faptul că acest pigment reduce inflamarea aproape la fel de bine ca medicamentele anti-inflamatoare comercializate în farmacii. Într-un studiu realizat în 2013, peste 600 de oameni care sufereau de gută au observat o scădere cu 50% a atacurilor de gută după consumul a ½ de cană de cireșe pe zi.

3. Cireșele sunt bune pentru creier

Melatonina, polifenolii și anticianelele ajută la o bună funcționare a creierului. Acestea trei protejează celulele creierului de stresul oxidativ și joacă un rol important în prevenirea demenței.

4. Cireșele previn cancerul

Fibrele, vitamina C, flavonoidele și antocianinele din cireșe au puternice efecte antioxidante și pot încetini înmulțirea celulelor canceroase, stimulând auto-distrugerea acestora. Institutul American de Cercetare a Cancerului (AICR) susține că fibrele din cireșe reduc riscul de cancer de colon.

5. Cireșele te ajută să slăbești

Cireșele au foarte puține calorii, sunt bogate în apă, conțin foarte puține grăsimi și au un indice glicemic mic. Sunt cunoscute ca fiind un foarte bun laxativ și curăță organismul de toxine și acid uric. De asemenea, cireșele scad nivelul trigliceridelor, prevenind astfel bolile de inimă.

ANCA ITI RECOMANDA

Niciun comentariu

Ce parere ai despre acest articol?

Scrie un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii

Newsletter

Aboneaza-te la ofertele noastre

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Prin inscrierea la newsletterul nostru, sunteti de acord cu Temeni si Conditii, Confidentialitate si Politica Cookies.
Copyright © 2013 - 2023 RawCoco Designed & Developed by WebFuture

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul RawCoco

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Privacy Policy Settings