Telefon:
0743 032 228
0748 232 029
021 230 3424

RAW-LIFESTYLE

5 ierburi și mirodenii care mențin organismul tânăr

Un organism tânăr și sănătos are nevoie de o alimentație corectă, mișcare regulată și o stare de spirit pozitivă. De cele mai multe ori este greu să reușești să le echilibrezi, însă cel mai îndemână lucru pe care îl poți face este să începi să consumi mai mulți nutrienți și vitamine prin alimentație. Iată 5 dintre cele mai populare ierburi și mirodenii care îi oferă organismului tău multiple beneficii în lupta cu trecerea timpului:

1. Busuioc

Conține flavonoizi polifenolici, antioxianți puternici care ajută la funcționarea și protejarea celulelor pielii. Un foarte bun tonic şi energizant, busuiocul este potrivit pentru perioada următoare, când vom schimba anotimpul și ne putem confrunta cu căderi de energie.

2. Chimion

Un condiment cu aromă puternică și calmantă, chimionul este excelent pentru digestie și un foarte bun nutrient al pielii. Este bogat în vitamina E, care ajută la păstrarea tinereții și flexibilității acesteia. Vitaminele pe care le conține chimionul declanșeaza procesele anti-îmbătrânire din organism.

3. Scorțișoară

Atunci când este combinată cu mâncăruri dulci, ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Este un puternic antioxidant iar studiile au relevat faptul că un consum regulat de scorțișoara contribuie la scăderea nivelului de colesterol LDL și a trigliceridelor.

4. Ghimbir

Consumat regulat, are efecte spectaculoase pentru digestie. Sucul de ghimbir are proprietăti antioxidante și anti-imbatranire, care inhibă radicalii liberi ce duc la deteriorarea și îmbătrânirea pielii, calmează reacţiile inflamatorii şi îmbunătăţește circulaţia sângelui.

5. Rozmarin

Considerat încă din antichitate un elixir al tinereții, rozmarinul acționează în combaterea proceselor de îmbătrânire. Conține antioxindați, acid rozmarinic şi multe uleiuri volatile esenţiale, cu proprietăți antiinflamatorii, antialergice, antifungice şi antiseptice. Rozmarinul este una din ierburile cu conţinut ridicat de folaţi, care ajută corpul să formeze celule noi, prin copierea și sintetizarea ADN-ului.

Sursa foto: Shuttersock. Dacă ți-a plăcut acest articol folosește butoanele de mai jos pentru a-l distribui în rețeaua ta de socializare.

ANCA ITI RECOMANDA

Niciun comentariu

Ce parere ai despre acest articol?

Scrie un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii

Newsletter

Aboneaza-te la ofertele noastre

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Prin inscrierea la newsletterul nostru, sunteti de acord cu Temeni si Conditii, Confidentialitate si Politica Cookies.
Copyright © 2013 - 2022 RawCoco Designed & Developed by WebFuture

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul RawCoco

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Privacy Policy Settings