Telefon:
0743 032 228
0748 232 029
021 230 3424

RAW-LIFESTYLE

5 beneficii ale semințelor de susan

Deși sunt mici, semințele de susan sunt considerate ca fiind unele dintre cele mai puternice superalimente din lume. Sunt folosite de mii de ani în alimentație și medicină alternativă. În comerțul din Evul Mediu, semințele de susan aveau aceeași valoare ca aurul.

Semințele de susan sunt de două feluri: albe și negre, însă cele mai cunoscute sunt cele albe. Ca toate tipurile de semințe, sunt alcaline, și conțin o doză mare de minerale organice (precum calciu, magneziu, fier, fosfor, mangan, seleniu, zinc), care susțin sănătatea generală a organismului. Citiți în continuare 5 beneficii minunate ale consumului de semințe de susan:

1. Sunt pline de proteine

Semințele de susan sunt o sursă foarte bună de proteine de calitate (17g la 100g de semințe), conținând până la 20% aminoacizi. Reprezintă o alegere corectă  într-un regim raw vegan sau vegan bogat în proteine. Se pot adăuga cu ușurință în salate și alte mâncăruri, și chiar în deserturi, având un gust dulceag plăcut.

2. Ajută digestia

Conținutul ridicat de fibre digestive (12g la 100g de semințe) ajută intestinele. De asemenea, atunci când sunt zdrobite, ca de exemplu pentru prepararea uleiului sau pastei de susan (tahini), sunt mai ușor de digerat. Semințele de susan se pot folosi în smoothie-uri deoarece fructele, care sunt acide, ajută la digestia rapidă a semințelor și eliberarea rapidă a mineralelor.

3. Ajută la menținerea sănătății cardiovasculare

Semințele de susan conțin un compus anti-oxidant și anti-inflamator numit sesamol, considerat de cercetători ca fiind benefic în prevenirea și tratarea bolilor cardiovasculare. Un studiu efectuat pe persoane care cu diabet hipersenzitiv a relevat faptul că magneziul din semințele de susan ajută la scăderea presiunii arteriare.

4. Ajută la vindecarea ficatului

Hepa-toxicitatea este asociată cu consumul îndelungat de medicamente sau alcool. Studii efectuate în China și Japonia au arătat faptul că semințele de susan pot reduce stresul oxidativ din ficat. De asemenea, cercetătorii au descoperit că aceste semințe au efecte analgezice asupra ficatului și ajută în combaterea efectelor negative ale paracetamolului, menținând un nivel intracelular ridicat de glutation (antioxidant puternic).

5. Au proprietăți anti-cancerigene

Semințele de susan conțin magneziu și antioxidanți, care protejează organismul de diferite tipuri de cancer. Susanul conține lignani, o categorie de compuși vegetali cu proprietăți anti-estrogenice, de aceea pot reduce apariția cancerului de tip hormonal (precum cel de sân, uterin, ovarian sau, în cazul bărbaților, la prostată).

Iar acum vine întrebarea: cât de des consumați semințe de susan? Până data viitoare, vă dorim multă #sănătate!

ANCA ITI RECOMANDA

Niciun comentariu

Ce parere ai despre acest articol?

Scrie un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii

Newsletter

Aboneaza-te la ofertele noastre

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Prin inscrierea la newsletterul nostru, sunteti de acord cu Temeni si Conditii, Confidentialitate si Politica Cookies.
Copyright © 2013 - 2023 RawCoco Designed & Developed by WebFuture

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul RawCoco

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Privacy Policy Settings