Telefon:
0743 032 228
0748 232 029
021 230 3424

RAW-LIFESTYLE

5 beneficii ale boabelor de cacao

I s-a spus de-a lungul timpului „băutura zeilor”, „aurul brun” și a fost adevărata comoră a aztecilor. Conchistadorii ne-au făcut un mare serviciu când au adus-o în Europa, în urmă cu cinci secole, pentru că am descoperit câte proprietăți terapeutice, dar și câte răsfățuri se pot ascunde într-un bob de cacao. Despre toate acestea vreau să îți vorbesc în rândurile care urmează, pentru că, recunosc, sunt fascinată de istoria străveche a bobului de cacao, de felul în care pudra aceasta aromată dă gust vieții, dar și de modul în care luptă pentru sănătatea noastră. Si, evident ca, pe langa toate beneficiile din lume, sunt facinata de GUSTUL BOABELOR DE CACAO. Practic, imi place cacaua în toate formele ei: pudră, boabe, nibs.

Nu de putine ori folosesc cacaua în multe dintre preparatele mele și adesea mă gândesc ce drum lung a parcurs ingredientul acesta până să ajungă la noi. Considerată dar al zeilor pe vremea aztecilor, cacaua era băutura războinicilor și a celor privilegiați, monedă de schimb în acea vreme (un iepure „costa” zece boabe de cacao, un sclav, 100 de boabe). Casanova, se spune, era mare băutor de cacao. Poate din cauza aceasta era și așa iubăreț, ținând cont de efectul afrodisiac pe care-l are cacaua. Imi vine în minte și Hercule Poirot, celebrul detectiv al Agathei Christie, care obișnuia să bea câte o ceașcă cu cacao pentru a-și pune în mișcare atât de prețioasele celule cenușii.

Astăzi vreau să-ți explic modul concret în care „băutura zeilor” te poate ajuta în viața de zi cu zi, ce beneficii poate avea asupra sănătății, frumuseții și stării tale de spirit un consum moderat, dar constant de cacao.

Iată 5 beneficii aduse de boabele de cacao în viața ta.


  1. Cacaua este un super aliment, care aduce extrem de multe beneficii sănătății și îngrijirii frumuseții. Îți voi vorbi și despre lucrurile acestea, dar pentru început vreau să mă opresc asupra unei calități esențiale pe care o are acest ingredient: ne face fericiți. Nu este nici exagerare, nici figură de stil, ci un adevăr susținut prin studii științifice. Cacaua determină organismul să producă serotonină şi dopamină, neurotransmițători responsabili cu starea noastră de bine, „hormonii fericirii”, cum li se mai spune. O ceașcă cu cacao sau ciocolată caldă ne îmbunătățește starea de spirit și ține depresia la ușă (triptofanul, substanta cu rol antidepresiv, ajuta in acest sens).

  2. Cacaua este unul dintre alimentele cele mai bogate în polifenoli, antioxidanți care se găsesc și în legume și fructe, ceai verde sau vin. Aceștia au un rol important în menținerea sănătății, pentru că reduc inflamațiile din organism, scad tensiunea arterială și îmbunătățesc nivelul colesterolului.

  3. Consumul moderat de cacao reduce riscul de atac cerebral. Aceasta se întâmplă datorită faptului că organismul este stimulat să producă oxid nitric atunci când bem cacao. Oxidul nitric este un neurotransmițător care relaxează și dilată vasele de sânge, un adevărat „elixir al tinereții” consideră unii cercetători.

  4. Când bea cacao cu scopul de a se concentra mai bine și a gândi mai rapid, Hercule Poirot știa el ce face! Flavonoidele din cacao, niște antioxidanți foarte puternici, îmbunătățesc funcțiile creierului. Cacaua sprijină procesele cognitive, ne sporește capacitatea de concentrare și întărește memoria.

  5. Foarte bogată în antioxidanți, cacaua are proprietăți antiîmbătrânire Putem folosi creme pe bază de unt de cacao, dar și mai eficient este să bem câte o ceașcă cu cacao pe zi. Zicala „Frumusețea vine din interior” poate fi interpretată și în sensul acesta. Am citit în „American Journal of Clinical Nutrition” că femeile care au băut zilnic cacao timp de 24 de săptămâni au constatat o îmbunătățire a elasticității pielii, iar ridurile s-au ameliorat.

Bineînțeles că toate aceste beneficii le regăsim în pudra de cacao 100% naturală. Eu folosesc în preparatele mele cacao adusă din inima Africii, din Congo, neprocesată și provenind din culturi tradiționale. Aici, fructele de cacao sunt îngrijite cu pricepere de localnici, culese și ambalate cu atenție pentru a se păstra toate beneficiile acestui superaliment. Consider că povestea bobului de cacao este cu atât mai frumoasă cu cât este mai pură. Te invit și pe tine să o deguști!

Daca și tu iți doresti acest superaliment în bucătăria ta, te invit pe site-ul celor de la Aromes  Noirs de unde iți poti comanda varianta preferată: boabe de cacoa sau cacao nibs.

Pe curând,

P.S. Stați pe aproape. În curând vor urma și multe rețete delicioase:)

Anca

ANCA ITI RECOMANDA

Niciun comentariu

Ce parere ai despre acest articol?

Scrie un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii

Newsletter

Aboneaza-te la ofertele noastre

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Prin inscrierea la newsletterul nostru, sunteti de acord cu Temeni si Conditii, Confidentialitate si Politica Cookies.
Copyright © 2013 - 2023 RawCoco Designed & Developed by WebFuture

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul RawCoco

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Privacy Policy Settings