Telefon:
0743 032 228
0748 232 029
021 230 3424

RAW-LIFESTYLE

4 uleiuri esențiale pentru îmbunătățirea memoriei

Uleiurile esențiale sunt cel mai rapid remediu folosit în aromoterapie și fitoterapie, deoarece acționează rapid (s-a dovedit că pot fi mai eficiente decât medicamentele de sinteză), sunt puternice (nu necesită administrare în doze mari) și sunt ușor de asimilat de către organism. Iată 4 uleiuri esențiale pe care le găsești în orice magazin naturist și care te pot ajuta să-ți îmbunătățești memoria.

1. Ulei de rozmarin

În medicina tradițională, uleiul esențial de rozmarin este asociat de secole cu o memorie bună. Câteva studii științifice au descoperit rezultate uimitoare în îmbunătățire memoriei. Prin inhalare, compușii volatili (antioxidanți și terpene) ai rozmarinului intră rapid în sânge și, atunci când ajung la creier, acționează benefic asupra receptorilor. Uleiul esențial de rozmarin este eficient in combaterea durerii, anxietatii si stresului. Cercetătorii au descoperit faptul că cineolul din uleiul esențial de rozmarin blochează o enzimă din creier implicată în apariția Alzheimerului și creste nivelul de acetilcolină, un neurotransmițător cunoscut în procesele cognitive.

2. Ulei de busuioc

Busuiocul este recunoscut pentru aroma sa proaspătă și naturală însă și pentru proprietățile terapeutice. Uleiul esențial obținut din frunzele de busuioc are efect tonic și revigorant care îmbunătățește memoria şi capacitatea de concentrare și conferă minţii claritate. Este, de asemenea, foarte util în combaterea stărilor de anxietate, depresie și nervozitate. Atunci când simți să îți pierzi atenția, toarnă o picătură în palmă și miroase-l în mod repetat.

ulei-esential

3. Ulei de mentă

Menta este o plantă cu proprietăți benefice multiple pentru organism. Numeroase studii efectuate de universități de prestigiu din lume au arătat că atunci când este inhalat, uleiul de mentă poate avea beneficii reale asupra creierului nostru. Cercetorii au observat că toți participanții la aceste studii au înregistrat îmbunătățiri semnificative ale memoriei și capacității de concentrare inhalând aroma de mentă. Adaugă câteva picături de ulei esențial de mentă într-un recipient cu pulverizator plin cu apă și folosește-l ca odorizant de cameră.

4. Ulei de salvie

Bogată în vitamine (A, B și C) și minerale (sodiu, potasiu, zinc și fier), savlia este o plantă cu o mare valoare medicinală. Frunzele și părțile aeriene sunt bogate în uleiuri volatile care ajută la îmbunătațirea memoriei, creșterea capacității de raționament și a performanței intelectuale în perioade de stres. Compușii inhibitori ajută la prevenirea bolii Alzheimer. De asemenea, uleiul de salvie îmbunătățește circulația sângelui, accelerează distrugerea celulelor de grăsime și poate trata indigestia.

ANCA ITI RECOMANDA

Niciun comentariu

Ce parere ai despre acest articol?

Scrie un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii

Newsletter

Aboneaza-te la ofertele noastre

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Prin inscrierea la newsletterul nostru, sunteti de acord cu Temeni si Conditii, Confidentialitate si Politica Cookies.
Copyright © 2013 - 2022 RawCoco Designed & Developed by WebFuture

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul RawCoco

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Privacy Policy Settings