Telefon:
0743 032 228
0748 232 029
021 230 3424

RAW-LIFESTYLE

3 motive pentru care ar trebui să ții o cură de detoxifiere

Acum că au trecut sărbătorile, este timpul să oferi mai multă atenție sănătății organismului tău. Indigenstia, balonarea, dificultatea în concentrare, durerile de cap, respirația grea, oboseala, pielea crăpată, oboseala și durerile musculare sunt doar câteva dintre simptomele care indică faptul că ai avea nevoie de o cură de detoxifiere. Astăzi îți prezentăm 3 motive pentru care ar trebui să ții o astfel de cură:

1. Îți ajuți organismul să elimine toxinele într-un mod natural

Detoxifierea se referă la procesul natural și constant al organismului de neutralizare și eliminare a toxinelor din organism. În fiecare zi organismul tău trece printr-un proces amplu de detoxifiere, însă problemele apar în momentul în care exagerezi cu alimentația. Toxinele reprezintă suma tuturor elementelor care pot afecta bunăstarea și, pe lângă, mâncare, le poți lua din apă, alcool și băuturi cu cofeină, expunerea la fumul de țigară, poluarea din mediul înconjurător, produsele cosmetice și chiar stresul cotidian. Odată ajunse în organism, toinele sunt stocate în celule și țesuturi (inclusiv în creier) și îți pot afecta metabolismul și sistemul imunitar, producând atât afecțiuni fizice, cât și psihice.

Ficatul, intestinele, rinichii, plămânii, pielea, sângele și sistemul limfatic lucrează împreună după reguli nescrise, dar respectate fără greș în fiecare milisecundă, pentru a se asigura că aceste toxine sunt transformate din punct de vedere chimic în compuși mai putin dăunători și că sunt eliminate din organism. Cel mai ușor și la îndemână mod prin care îți ajuți organismul să elimine substanțele dăunătoare din organism este să ții o cură de detoxifiere cu sucuri. Sucurile proaspăt extrase din legume și fructe crude furnizează tuturor celulelor și țesuturilor din organism enzimele nutritive de care au nevoie, într-o stare în care să poată fi digerate și asimilate cât mai ușor.

2. Îți vei controla mai ușor pofta de dulce și vei scăpa de kilogramele în plus

Studiile efectuate de-a lungul anilor au aratat că zahărul provoacă o dependență de 8 ori mai mare decât nicotina sau alte substanțe. Produsele pe care le consumăm des, cum ar fi carnea procesată, lactatele, sosurile, pâinea sau pastele, conțin zahăr în cantități însemnate. Pentru a asimila zahărul, corpul consumă multe resurse și îi scade capacitatea de absorbţie a nutrienților, favorizându-se apariția metabolismului lent. Acest lucru duce la lipsă de energie, căderea părului, oboseală, probleme digestive și de greutate. De asemenea, toxinele afectează abilitatea organismului de a arde grăsimile, ceea ce duce la iarăși la creșterea în greutate. Diabetul, bolile de inimă și hipertensiunea arterială sunt doar câteva dintre afecțiunile strâns legate de problemele de greutate.

Sucurile din fructe curăță organismul și îi furnizează întreaga cantitate de carbohidrați și de zahăr de care acesta are nevoie. Astfel, îți va scădea pofta de dulce și vei scăpa de câteva kilograme în plus. Sucurile din legume hranesc si reconstruiesc celulele organismului. Este posibil ca gurile rele să-ți spună că o dietă de detoxifere te va ajuta să pierzi kilogramele doar pe termen scurt, după care le vei pune la loc. Detoxifierea este însă un proces complex, care implică atât o alimentație sănătoasă cât și mişcare, gândire pozitivă, iertare și iubire. Atunci când iei această decizie, trebuie să gândești într-o perspectivă largă și să te focusezi pe dobânirea de noi obiceiuri sănătoase, pe termen lung.

3. Îți poți schimba viața!

De fiecare dată când începi ceva nou este foarte important să ai un plan, deoarece îți permite să te concentrezi pe ce este cel mai important și să mergi înainte cu siguranța că vei reuși să duci acel lucru până la capăt. În jurul nostru e foarte multă frică, mai ales atunci când vine vorba despre sănătate: ne este frică de boli, de costul ridicat al medicamentelor. E timpul să renunți la frică și să o înlocuiești cu puterea de a prelua controlul asupra sănătății tale.

O cură de detoxifiere de succes presupune muncă, dedicare și o atitudine pozitivă, și poate reprezenta o schimbare în bine a stilului de viață. Când îți detoxifiezi organismul, te simți bine, iar când te simți bine se întâmplă numai lucruri bune! Și… cum altfel poți descrie sentimentul de libertate de a alege să faci orice, oricând, știind că organismul tău e apărat 100% și îți permite sa fii cel mai bun pentru tine și pentru cei dragi ție? Indiferent care este motivul pentru care vrei să te apuci de o cură de detoxifiere, este important să nu uiți să păstrezi toate obiceurile bune și după această perioadă. O simplă schimbare te poate ajuta să-ți îmbunătățești starea generală, relațiile cu ceilalți, să-ți crești productivitarea (atât la job cât și acasă) și să te bucuri de viață la maximum! Citește aici câteva dintre părerile prietenilor noștri care au ținut o cură de detoxifiere cu sucuri presate la rece.

Detox Happy Body – program unic de detoxifiere cu sucuri presate la rece

Detox Happy Body este un program creat de Anca Alungulesei, fondator RawCoco, expert în nutriție și trainer în alimentație raw-vegan. Toate sucurile din acest program contin o proporție de 80% legume vs. 20% fructe. Sucurile din programul Detox Happy Body sunt presate la rece și nepasteurizate, din legume și fructe provenite din surse locale, proaspete și de sezon. Nu conțin chimicale sau metale grele, incorporează foarte puțin oxigen și sunt pregatite în fiecare zi, astfel încat să beneficiezi de prospețimea lor maximă. Sunt gândite special pentru a fi băute pe perioada întregii zile și să nu simți foamea, în total sunt 8 și se beau din 2 în 2 ore, în funcție de ora la care te trezești. Poți să fii fericit continuând să faci ceea ce faci de obicei! Nu-ți trebuie concediu, nici să te închizi în casă.

Deci, #letsdodetox 🙂

ANCA ITI RECOMANDA

Niciun comentariu

Ce parere ai despre acest articol?

Scrie un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii

Newsletter

Aboneaza-te la ofertele noastre

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Prin inscrierea la newsletterul nostru, sunteti de acord cu Temeni si Conditii, Confidentialitate si Politica Cookies.
Copyright © 2013 - 2022 RawCoco Designed & Developed by WebFuture

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul RawCoco

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Privacy Policy Settings