Telefon:
0743 032 228
0748 232 029
021 230 3424

RAW-LIFESTYLE

3 motive pentru care ar trebui să consumi mai mult avocado

Denumit de nutriționiști “fructul perfect”, avocado este plin de vitamine și fibre și reprezintă o sursă foarte bună de grăsimi sănătoase pentru organismul nostru. Poate fi mâncat la orice oră din zi și este printre puținele alimente despre care poți fi sigură că nu este modificat genetic. Iată 3 motive pentru care ar trebui să consumi mai des avocado:

  1. Te face să te simți “mai plină”

Jumătate de fruct conține 3,4 grame de proteine solubile și insolubile, de care organismul tău are nevoie pentru o digestie bună. În plus, proteinele solubile încetinesc procesul de absorbție a carbohidraților și te fac să te simți “mai plină”. Avocado mai conține și acid oleic, o grăsime care activează acea parte a creierului care stimulează senzația de sațietate.

  1. Îți poate scădea colesterolul

Un studiu a descoperit faptul că acidul oleic din avocado te ajută să scazi nivelul total de colesterol din organism, inclusiv al colesteroului LDL. Un nivel crescut de colesterol LDL crește riscul de atac de cord.

  1. Este minunat pentru piele, păr și unghii

Se spune că ești ceea ce mănânci. Grăsimile monosaturate din avocado îți protejează pielea de razele UV. De asemenea, conține multe vitamine (cum ar fi A, C sau E) de care pielea ta are nevoie. Folosit ca ingredient natural în cosmetice care îmbunătățesc aspectul pielii, avocado conține antioxidanți ce reduc și previn ridurile.

BONUS: Dacă acum te gândești la cum ai putea să începi să consumi mai mult avocado, iată o rețetă simplă de mousse de ciocolată care nu îngrașă.

 

 

Sursa foto: Shutterstock

ANCA ITI RECOMANDA

Niciun comentariu

Ce parere ai despre acest articol?

Scrie un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii

Newsletter

Aboneaza-te la ofertele noastre

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Prin inscrierea la newsletterul nostru, sunteti de acord cu Temeni si Conditii, Confidentialitate si Politica Cookies.
Copyright © 2013 - 2022 RawCoco Designed & Developed by WebFuture

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul RawCoco

Whoops, you're not connected to MailChimp. You need to enter a valid MailChimp API key.

Privacy Policy Settings